FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Pușcaș, desființat de Sorin Cârțu: „Contra a fost blând cu el. Eu asta i-aș fi făcut”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 21:09

Sorin Cârțu a comentat înjurăturile lui Cosmin Contra la adresa lui George Pușcaș, după ratarea penalty-ului de către atacantul lui Reading în meciul dintre România și Norvegia, 1-1. Fostul antrenor al Craiovei nu-l menajează deloc pe Pușcaș, pe care-l critică pentru că nu l-a lăsat pe Nicolae Stanciu să execute.

„Mai mult s-a ratat penalty-ul. Şi felul în care şi-a luat elan... În primul rând decizia pe care a luat-o el. Şi asumarea responsabilităţii. Mi s-a părut aşa, grabită. Prestaţia lui până în acel moment nu-i dădea dreptul să aibă o asemenea decizie şi să treacă peste ceea ce a stabilit antrenorul. 

E regretabil că la o partidă de asemenea importanţă, cu Norvegia, când trebuia să rămâi în lupta pentru Europene şi urma și meciul cu Suedia am ratat un penalty. A greşit. Şi elanul, şi modul în care a decis să execute. Mi s-a părut total superficial având în vedere importanţa momentului şi responsabilitatea pe care ţi-o luai în a debloca rezultatul”, a spus Cârţu la TV Telekom Sport.

Cârțu susține că dacă era în locul selecționerului ar fi reacționat mai dur: „Contra a fost liniştit, l-a mai lăsat vreo 10 minute. Poate în ideea în care îşi revine. Sigur că nu a făcut bine, dar până la urmă el a fost totuşi blând că l-a mai ţinut în teren. Eu l-aş fi scos după un minut. Imediat! La faza următoare l-aş fi înlocuit cu Andone".

După meciul naționalei, Cosmin Contra a recunoscut greșeala: „Am greșit. Se mai întâmplă astfel de lucruri pe teren. Îmi cer scuze. Am vorbit deja cu Pușcaș”.

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

Vezi și:

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // EXCLUSIV FRF a reacționat după gestul golănesc al lui Contra: „Cosmin a greșit! A avut o discuție cu Pușcaș la finalul meciului”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
1587743664836447
Ionita Mihai  •  17 Octombrie 2019, 13:15

Pai de aia tu nu esti un mare antrenor Cartule

portardelegenda
portardelegenda  •  17 Octombrie 2019, 10:51

Cand un jucator face ce a facut Puscas inseamna ca : nu-ti respecta decizia DIN CAUZA CA NU E DE ACORD CU EA mai nea cârtule. Asa se traduce. Iar daca e asa asta se razolva cel tarziu in ultima zi INAINTEA JOCULUI. Dar la câta psihologie sportiva sti tu .....

thebluestlion
thebluestlion  •  17 Octombrie 2019, 10:37
Postat de mihai_luchian pe 17 Octombrie 2019, 09:36

Foarte bine a făcut Pușcaș, Stanciu a zis mulțumesc. Păcat că nu a dat gol, asumarea responsabilității este ce trebuie tinerii să facă. Ca antrenor, l-aș pune să se perfecționeze la 11m și l-aș desemna executantul nr. 1. Foarte bine a făcut Pușcaș, își respectă vârsta făcând așa ceva. Este foarte normal și trebuie apreciat, încurajat și dat exemplu pozitiv.

Că ne-a redus cu 99% șansele de calificare? Da...foarte pozitiv exemplu!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează