FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Teorema formei uitate pe bancă: Răzvan Luțac oferă 5 motive pentru care Andone NU trebuia să intre cu Norvegia

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 09:00

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Un fotbalist OK, dar ieșit din formă, ratează 3 ocazii uriașe de a majora scorul cu Norvegia, care egalează pe final. Nu e principalul vinovat, dar DE CE îl introduce Cosmin Contra? 


EXPLICAȚIA 1: Pușcaș nu e în apele lui. Da, atacantul lui Reading venea după un penalty ratat și un joc deloc reușit, mult mai șters decât în restul preliminariilor. 

EXPLICAȚIA 2: Intrat la 1-0, cunoscut drept un vârf care știe să profite de spațiile din apărările adverse, era ideal pentru contraatacurile care ar fi putut duce la un eventual 2-0. Vezi golul marcat de Andone în Premier League anul trecut la 3-1 cu Crystal Palace, reușită venită după o cursă solitară. 

Și-acum, după Contra-explicații, contraexplicațiile.  

Pentru că pe bancă, deși nu neapărat la fel de inspirat la „națională” precum la echipa de club, era Claudiu Keșeru. 

1) ANDONE NU E ÎN FORMĂ. DELOC.  
Nu doar că a plecat pe ușa din dos de la Brighton, acolo unde devenise a treia opțiune (după Murray și Maupay), dar la Galatasaray are 0 goluri în 2 meciuri, partide în care a ieșit pe final, iar echipa sa n-a reușit să câștige.  

2) KEȘERU ESTE. 
Mai rar ca un vârf din România să marcheze timp de 3 sezoane consecutive măcar 20 de goluri în campionat per an competițional. Plus că în 2019-20 are deja 8. Să nu mai vorbim de hat-trickul din Europa League cu ȚSKA Moscova, echipă puțin mai bună față de cea la care joacă Paul Anton.  

3) ANDONE A FĂCUT UN MECI GROAZNIC ÎN FEROE. 
Totuși, Andone a jucat 65 de minute împotriva unui adversar net inferior. Și, ghici!, România a început să miște abia după ce vârful a ieșit de pe teren. Practic, îl răsplătești pe Keșeru, marcator acolo, cu 90+6 minute pe bancă împotriva Norvegiei. 

4) DĂDUSE DUBLĂ ÎN NORVEGIA! 
Asta în condițiile în care „dubla” lui Claudiu Keșeru din tur, a treia sa "dublă" la echipa națională, venise la 2-2-ul de la Oslo! 

5) PREFERĂ NORDICELE 
Și, în general, fără să mai vorbim despre celebrul 6-0 cu Aalborg (din vremea în care juca la Steaua și reușea cel mai rapid hattrick, pe-atunci, din istoria cupelor europene, doar 11 minute), Keșeru preferă nordicele. La "națională" a dat NOUĂ din cele 13 goluri ale sale contra echipelor din nord (Suedia, Norvegia, Feroe, Danemarca).  

Andone rămâne cu două goluri în 25 de meciuri. O performanță mult mai slabă decât a mult-hulitului Gicu Grozav, 5 reușite în 29 de selecții, un Grozav care nu e nici măcar atacant.  

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
137577597617550
Ionut Trandafir  •  16 Octombrie 2019, 11:38
Postat de cneius pe 16 Octombrie 2019, 09:04

"România e peste locul 4" - corectati-va odata greseala !

Nu este greseala, este premonitie! ;)

octavianus
octavianus  •  16 Octombrie 2019, 11:23

pentru ca toti ne pricepem la fotbal :)) am sa va spun si eu cu varianta mea, Mitrita a demonstrat singurul capitol la care puteam sa depasim Norvegia, viteza si actuni individuale, doar cu jucatori de viteza puteam sa depasim puternicii jucatori norvegieni, cand a iesit Mitrita am pierdut asta, personal as fi mutat cu doi jucatori de viteza Coman si eventual Ianis, sa hatuiasca apararea norvegiana sa ia actiuni pe cont propiu sa traga la poarta din orice pozitie.....dar este doar o parere, pacat de sansa ratata de a juca "finala" acasa cu Suedia, acum lucrurile sunt f complicate...nu cred in calificare si mai ales in punctul ce trebuie luat in Spania.....sa dea Domnul sa ma insel ! p.s. aroganta si obraznicia antrenorului Norvegiei merita o infrangere mai mult ca orice......

sabaton
sabaton  •  16 Octombrie 2019, 10:54

Mai terminati odata cu chestiile astea ...cei care nu au jucat erau mai buni ....VOI NU VEDETI CA TOTI SUNT LA FEL ...NU MAI AVEM JUCATORI DE VALOARE !!! NU JOACA NICI UN JUCATOR LA UN CLUB DE RENUME !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează