FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Amenințarea norvegienilor » Martin Odegaard: „Am atins un nivel de joc teribil de bun! Trebuie să luăm 3 puncte în România”

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 09:35

Norvegia a terminat la egalitate cu Spania, 1-1, într-un meci din grupa F a preliminariilor EURO 2020, după ce a egalat în minutul 90+2. Martin Odegaard, mijlocașul în vârstă de 20 de ani care filtrează tot jocul de atac al Norvegiei, afirmă: „Să fim mândri de noi, am demonstrat că putem juca în fața unei echipe mari” 

  • România - Norvegia e  pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV 

După ce au surprins Spania, egalând-o în prelungiri, în ultima clipă chiar, norvegienii nu vor să se oprească. Ne avertizează. Nu se gândesc decât să ne învingă marți. Știu că doar victorii pe linie în ultimele trei partide îi mai pot califica direct la Euro. 

„Acest meci a fost și mai bun” 

„Am spus ultima oară, după 1-1 în Suedia, că a fost cel mai meci internațional în care am jucat. Acum, afirm că acesta a fost și mai bun. Să fim mândri de noi, de modul cum am luptat. Nu am câștigat trei puncte, dar am reușit ceva extraordinar”, a declarat Ødegaard. 

„Am demonstrat că ne putem descurca în fața oricărei echipe, oricât ar fi de mare. Când Spania a început să tragă de timp și să facă schimbări defensive, am realizat că am ales calea corectă în jocul nostru. Nivelul la care am ajuns acum este teribil de bun. Trebuie doar să construim pe ce avem și să luăm trei puncte în România. Sper să reușim”, a adăugat mijlocașul.

„Încrederea s-a consolidat” 

Mijlocașul în vârstă de 20 de ani al lui Real Sociedad, cel ce filtrează tot jocul de atac al nordicilor, mai spune ceva de care trebuie să ținem cont: „De mult timp avem mare încredere, iar această încredere s-a consolidat în meciul cu Spania. Putem ajunge la Euro. Prin preliminarii sau prin Liga Națiunilor”. 

Trebuie să câștigăm ultimele meciuri ale noastre și, cu puțin ajutor la celelalte rezultate, ne putem califica la Euro. Sunt un optimist realist. Sperăm ca Suedia să încurce în România” Lars Lagerbäck, selecționer Norvegia 

16 goluriare Joshua King (43 de selecții), cel mai prolific jucător al Norvegiei varianta 2019 (patru reușite în actuala campanie de calificare)

53 de dueluriau câștigat nordicii sâmbătă (spaniolii, doar 37), raportul șuturilor pe poartă a fost 3-4, cel al cornerelor 6-3 (la faulturi, 6-7)

King îl laudă pe Elabdellaoui 

Golgeterul Norvegiei, cel care a înscris golul din prelungiri al gazdelor, nu vorbește de el, ci de cel care a obținut penaltyul. Omar Elabdellaoui. „Trebuie să-i mulțumim lui Omar pentru acest punct. Și-a riscat sănătatea, a fost foarte curajos", a declarat Joshua King. 

Deși portarul Kepa ieșise la blocaj decis să respingă cu orice preț, fundașul dreapta scandinav a plonjat spre minge și a deviat-o în ultima clipă pe lângă portar. Și spaniolul a intrat în el. Un contact dur, un bodycheck ca la hochei. Arbitrul englez Michael Oliver nu putea ignora acel fault dur: 11 metri și cartonaș galben pentru Kepa.

Citește și:

Norvegia egalează dramatic Spania, în prelungiri! Malta, distrusă de Suedia » Cum arată situația din grupa României

Vezi AICI programul complet al preliminariilor și clasamentele actualizate!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
sakamoto
sakamoto  •  13 Octombrie 2019, 13:00

Jucatorii romani de fotbal nu stiu sa...paseze! Virgil Economu-un mare specialist roman in fotbal-zicea cu 5 decenii in urma:pasa este cartea de vizita a fotbalistului. Daca mai observam, ca viteza actiunilor in atac, nu exista, suturile la poarta trec in peste 90% din cazuri, peste-restul pe linga-pregatirea fizica a baietilor nostri, este o himera. In aceste conditii, ce-ar putea-omeneste graind-sa faca Contra? Doar sa-i loveasca cu o bagheta fermecata, pe baietii nostri, peste picioare. Pt ca cele enumerate mai sus, sa intre in arsenalul tehnico fizic al flacailor romani. Numai asa am putea avea pretentii ca echipele noastre sa joace fotbal de calitate si sa cistigam si noi cu Norvegia, Suedia, Spania, Italia, Anglia,etc. Daca sintem un pic onesti, rezonabili, vom realiza ca fotbalul romanesc-condus de Mafia psd-este pe ultimile locuri in Europa!Ciao!

submarina
submarina  •  13 Octombrie 2019, 12:45

Ei îl au pe Martin Odegaard, noi pe Ianis Hagi:)) Dar dacă serios, eu personal cred că naționala Romaniei o va învinge pe Norvegia în următorul meci...Pentru că, în primul rând, atmosfera pozitivă din interiorul echipei este una dintre cele mai bune din ultimii ani de la națională, iar în al doilea, jucătorii pur și simplu au devenit mai puternici și mai profesioniști.

magic4ever
magic4ever  •  13 Octombrie 2019, 12:23
Postat de George Cătălin Mereț pe 13 Octombrie 2019, 11:24

Meciul cu Norvegia va fi finalul lui Contra! Nu avem nici-o sansa. Ne dau 3 iar Halland va fi unul care va da gol. Strategia deficitara a lui Contra ne duce la o noua necalificare. De cand ne stim ca popor noi tot timpul ne-am aparat!

Stai linistit ca o sa castigam meciul cu Norvegia fara probleme...Haaland nici nu este convocat la nationala mare, este la nationala U21 sau este accidentat...Contra o sa castige daca nu mai incepe cu Florinel Coman sau Hagi care au fost inexistenti...dar tare imi e ca o sa castige si Suedia impotriva Spaniei care a scartait rau cu Norvegia si suedezii sunt mai periculosi si mai buni decat norvegienii...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează