FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // „Balonul de Aur” Ada Hegerberg, conflict deschis cu Martin Ødegaard: „Tocmai acum ți-ai găsit?! Teribil!”

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 20:42

ROMÂNIA - NORVEGIA // Nu e liniște în Norvegia. Martin Ødegaard, 20 de ani, liderul naționalei masculine, a fost din nou criticat pentru reacția dură după interviul dat de Ada Hegerberg, primul Balon de Aur feminin, care dezvăluia suferința sa psihică din perioada în care juca pentru selecționata nordică. 

Preliminariile se apropie de sfârșit, iar selecționerul Lars Lagerbäck ar fi vrut să se concentreze acum numai la aceste două meciuri, cu Spania și România. La Oslo însă, alt subiect era mai fierbinte la începutul acestei săptămâni, când echipa era în cantonament. Conflictul dintre cea mai bună fotbalistă norvegiană, Ada Hegerberg (23 de ani), și cel mai bun jucător local, Martin Ødegaard (20), era readus în discuție. 

Mereu înaintea unui meci cu "tricolorii"

Lagerbäck și-a amintit că, în primele zile din iunie, tot în preajma unei partide cu "tricolorii" (2-2), liniștea celor două naționale a fost spulberată. Și a celei feminine, pentru că Mondialul era gata de start.  

Atunci, Hegerberg a dat un interviu extrem de dur în revista Josimar. Un dialog înregistrat în februarie, dar publicat chiar înaintea turneului final. Atacantul lui Lyon, care a primit în 2018 primul Balon de Aur feminin, a părăsit de doi ani selecționata și acuză tot ce se întâmplă la lot. Spunând că, în perioada în care reprezenta Norvegia, era prăbușită psihic.  

"Intrasem în depresie" 

"A fost dificil de rezistat la atâtea meciuri. Eram paralizată mental. Intrasem în depresie, aveam coșmaruri de fiecare dată când veneam la convocări", a mărturisit blonda din Molde. "La un moment dat, m-am gândit: «Cred că trebuie să mă retrag de la națională». Nu am mai scăpat de acel gând. Am făcut-o și, după aceea, imediat, viața mea s-a înseninat. Dintr-o dată, puteam să mă odihnesc".  

Mai era ceva care o nemulțumea: "Liderii noștri nu sunt prea valoroși. Nu au experiență și nu știu cum să aducă un grup întreg la un nivel ridicat. Și grupul suferă".  

"E de neînțeles. Respectă Norvegia" 

A doua zi după apariția interviului, deși era în cantonament, Martin Ødegaard a postat un mesaj aspru pe Instagram împotriva Adei. "Puteai să găsești ceva mai bun de făcut decât să distrugi pregătirea naționalei pentru Mondial. Ele s-au calificat cu țara lor la o asemenea competiție, maximum în fotbal, și primiseră deja suficiente comentarii negative", a scris decarul, acum la Real Sociedad, deranjat cel mai mult de momentul ales: "De ce tocmai acum? E de neînțeles. Teribil. Decizia de a nu mai juca pentru Norvegia este a ta, dar respectă Norvegia și echipa noastră".  

66 de selecțiia adunat Ada Hegerberg la naționala Norvegiei, pentru care a marcat 38 de goluri (2011-2017)

270 de goluria marcat Hegerberg în 259 de partide la echipele de club: Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam și Lyon

"Ødegaard m-a supărat, Lagerbäck a fost absurd" 

De ce a fost din nou discutat acest conflict în octombrie, patru luni mai târziu? Pentru că mama Adei, Gerd Stolsmo, i-a criticat în cartea sa apărută recent și pe Ødegaard, și pe Lagerbäck. "Reacția lui Ødegaard m-a supărat, însă ce a făcut Lagerbäck a fost absurd. A spus că își susține jucătorul sută la sută. Acest sprijin a fost absurd!". 

La prima conferință, selecționerul știa că trebuie să vină și o întrebare legată de cartea lui Gerd Stolsmo. Nu era supărat. "Trăim într-o țară liberă, avem libertate de exprimare. Și, dacă ea crede astfel, poate scrie", a declarat antrenorul suedez. 

"Nu mă îngrijorează cuvintele ei. De fapt, nici nu mă interesează prea mult. În acest caz, Martin a considerat că acel interviu a venit într-un moment nepotrivit. A fost mesajul lui, eu doar l-am susținut. Am fost implicat fără să am vreo vină".  

Lagerbäck încearcă să-și protejeze jucătorii, să-i țină departe de tot ce i-ar putea influența negativ. Mai ales pe Ødegaard. El e tânărul în jurul căruia se învârte jocul Norvegiei. 

15 aniși 253 de zile avea Martin Ødegaard când a jucat primul meci la națională (0-0 cu EAU, în 2014), cel mai tânăr debutant din istoria Norvegiei

2 goluriși 2 assisturi a reușit Ødegaard în opt meciuri la Real Sociedad, fiind declarat cel mai bun jucător al lunii septembrie în LaLiga

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și: 

ROMÂNIA - NORVEGIA // Amenințarea norvegienilor » Martin Odegaard: „Am atins un nivel de joc teribil de bun! Trebuie să luăm 3 puncte în România”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
radumatei
radumatei  •  14 Octombrie 2019, 11:09

Fara a minimaliza suferinta unei persoane (poate autentica, poate in cautare de atentie dar whatevs) consider ca astfel de episoade compromit ideea de fotbal feminin si pretentia femeilor din fotbal de a fi egale cu barbatii. Daca e prea mare presiunea, lasa-te de fotbal si gaseste-ti alt hobby. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  13 Octombrie 2019, 23:02

Odegaard are 100% dreptate dar in ziua de astazi a devenit un pacat faptul ca gandesti diferit fata de anumite persoane.

amygos_sm
amygos_sm  •  13 Octombrie 2019, 21:22

misto, gata le dam de la cinci in sus....:) sau nu ?...:)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează