FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Gică Hagi a reluat problema numărului 10 de la națională: „Te naști să-l poți duce”

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 18:28

Gică Hagi a vorbit în emisiunea „Rețeaua de Idoli” de la TVR 2 despre problema numărului 10 de la echipa națională, tricou preluat înaintea meciului cu Feroe chiar de fiul său, Ianis, mijlocașul lui Genk.

  • România - Norvegia e pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV 
  • Partida se va juca în fața a 30.000 de copii, după ce UEFA a sancționat România și a interzis accesul suporterilor la meci

„Puteam să am mai multe selecții la națională, dar jucând în Europa nu mai veneam la meciurile mai puțin importante ale naționalei. Eu nu eram un marcator, nu era rolul meu să marchez. Obligația mea era să dau pase la atacanți. Ăsta era rolul meu și rolul numărului 10. Eu știu ce înseamnă să fii decar. 

Primul decar a fost Dobrin. Eram la Săcele și eu spuneam că e mai bun decât Pele. Nu aveam televizor, dar spuneam și eu din ce auzeam. Naționala noastră se calificase la Mondiale. 

Numărul 10 îți creează o presiune dacă nu ești capabil s-o duci. Calitatea numărului 10 e creativitatea. Te naști să poți duce numărul 10. Îl cunoașteți pe Ianis, dar se va face și mai bine cunoscut”, a declarat Gică Hagi la TVR 2.

35 de goluriîn 135 de meciuri a strâns Hagi în tricoul primei reprezentative, fiind cel mai important decar din istoria naționalei

Ianis Hagi a primit numărul 10 la naționala României chiar înaintea meciului de sâmbătă cu Insulele Feroe, scor 3-0. Fiul „Regelui” a fost integralist și a primit nota 5 din partea Gazetei Sporturilor.

Dezbaterea lansată de Hagi

Gică Hagi lansase la începutul lunii o dezbatere în ceea ce privește numărul 10 de la națională: „Am văzut la convocarea lotului național că s-a schimbat tricoul cu numărul 10 de la un meci la altul. Și asta nu se poate, mai mult respect față de tricoul acela. În aceeași convocare s-a schimbat tricoul de două ori. Nu se poate. Și vă rog frumos, doar atât vă cer, mai mult respect față de acel tricou. 

Numărul 10 să fie purtat cu mândrie. Așa ce facem? Dacă ajungem să îl tăvălim așa cum a fost tăvălit numărul 10 și cum a ajuns să fie tăvălit în România, scuzați, unde vreți să ajungem? Ne batem joc?”.

Match preview România - Norvegia

CLASAMENT

PROGRAMUL ETAPEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și:

NORVEGIA - ROMÂNIA // Cornel Țălnar, scouter-ul naționalei, a spionat Norvegia la meciul cu Spania » Raport pentru Cosmin Contra: „Schimbă ușor sistemul, iar fundașii urcă mult și vin cu multe centrări”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
278781559736032
Nick Boyer  •  14 Octombrie 2019, 07:46

Majestate,ia contesta-l tu si pe Tatarusanu.Contra,asa prost cum il stim,iti va titulariza cu Norvegia printul in poarta,sa vedem degajari atat cu stangul cat si cu dreptul.

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  14 Octombrie 2019, 07:33

"Țânțar" obraznic și penibil! Se tot rățoiește la toată lumea crezând că ne prostește cu sărmanul Iannis. Ce este ridicol, este faptul că și ăla micu' a început să se creadă mare fotbalist...Nu a legat mișcat în front, cu Faroe!

vishnu
vishnu  •  13 Octombrie 2019, 23:22

Acest ganditor omenos ar trebui trimis la facultate la Poarta Alba ca si finu-sau, poate scrie si o carte "Teoria Decarului" ca lucrare de diploma...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează