FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // VIDEO România frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 22:57

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră de neuitat pentru viitorul nostru, cu 29.854 de suflete pe stadion, record absolut. Ei merită să fie la Euro 2020, ar fi campioni acolo! 

Întrebare: „Cine suntem?”. Răspuns din zeci de mii de piepturi tinere și viguroase: „România”! Cu vocale ce umplu atmosfera de un entuziasm debordant și care nouă, ăstora cu mai mulți ani în spate, ne-au dat energie să sperăm că și jocul „tricolorilor” ar putea fi molipsit de bucuria tinerilor spectatori. Vibrant! Minunat! Extraodinar! 

Imnul României e cântat de 30.000 de copii

Gașca zurli tricoloră 

Ce bine ar fi dacă acesta ar fi viitorul României, în fotbal, în orice domeniu, dacă puștii de aseară ar păstra aceeași linie și-n viață! Aveau dreptate nordicii, exacți și cu zâmbete reci, să strâmbe din nas la auzul veștii că vor da peste un stadion animat, viu, efervescent, care să împingă de-a dreptul pe bărbații în galben spre poarta lui Jarstein. Sincer, atmosfera creată de junii țării a făcut mai mult decât toți ultrașii hipernaționaliști.  
 

Bărbații lui Contra, și el cu mișcări uneori copilărești pe margine, de Gașca zurli, au avut cea mai puternică galerie posibilă la un asemenea meci. Am avut privilegiul de a simți cum îmi tremură inima de emoție la chiotele copiilor, la vuietul creat de ei, la o paradă a lui Tătărușanu sau o lansare a vârfurilor: cei din tribună merită să fie la Euro, acolo s-ar bate la trofeu! 

#hairomania 

Ca și-n multe alte detalii, dacă stăm să judecăm limpede, ar trebui să învățăm de la lecția predată de cei mici. Fiindcă nu s-au mai auzit mesaje xenofobe, injurii de mitocani și invective de neanderthalieni. Fără petarde, dar cu sunete ce rupeau decibelii în două de entuziasm.  

ROMÂNIA - NORVEGIA // VIDEO România frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională

Și-au putut să stea unii lângă ceilalți și tinerii care buchisesc fotbalul la FCSB cu cei de la Dinamo, și cei veniți de la Rupea, Alba Iulia, Satu Mare, Focșani, Panciu și din toate ungherele țării. Din orașe mari și mici, cu pui de români care s-au bucurat sincer de fiecare moment trăit aseară, pe stadion, venind de drag, așteptând să chiuie, să agite steagurile, să spună și ei cândva că au văzut naționala jucând pe Arenă, așa cum le-au povestit tații și bunicii lor. Că, cine știe?, poate le-o surâde viața să iasă și ei în stradă să urle "Hai România!" după o mare victorie la un Mondial sau European!  
 

„Juveții” juniori au făcut show 

În vară au fost peste 4.000 de copii pe „Ion Oblemenco” la meciul pe care U Craiova l-a disputat cu cei de la AEK Atena în turul 3 preliminar al Europa League. „Juveții” n-au avut ultrași la acest meci important, dar țâncii au colorat atmosfera din Bănie la începutul lunii august. Cu toate acestea, echipa antrenată de Corneliu Papură nu a avut noroc: a pierdut cu 0-2 acasă, în fața grecilor, fiind ulterior eliminată din competiție.  

Vezi AICI toate detaliile de la România - Norvegia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Octombrie 2019, 12:05
Postat de Dorel Instalatorul pe 15 Octombrie 2019, 23:51

Cum va simtiti,voi, momarlanilor, care ati adus nationala in situatia asta? Ati stat bine in fata televizoarelor,***?De fapt cred ca nu, ca voi nu aveti nimic in comun cu fotbalul,frustratilor! Pentru voi stadionul si fotbalul e locul unde puteti injura,vorbi urat,va puteti bate intre voi si cu fortele de ordine si atat! ***!***!

"Momarlani"!Asa se numesc oierii din zona Caransebes!Ii cunosc toti dupa tichiile-palariile-lor fara boruri!Sunt bogati si isi etaleaza dinti de aur!Dan Alexa e din zona!

zorrozabal
zorrozabal  •  16 Octombrie 2019, 12:01

Uite ca Burleanu-cu ideea lui- mai are si merite!

luisharcsa
luisharcsa  •  16 Octombrie 2019, 06:52

Mda,numai ca nu s-a rezolvat problema. FRF se cede smechera ca a reusit sa aduca spectatori,cand de fapt nu tre uia sa aiba. Dar ce face cu brutele din cauza carora s-a aju s aic? Acolo nu mai sunt jmecheri? Asta cu, copiii este doar o pacaleala tipic damboviteana, ce nu rezolva bubele. Dar na,hai ssa ne amagim. Si problemele incep din campionat,unde meci de meci sunt incidente,dar toatalumea inchide ochii.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează