FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF, detalii despre vaccinarea în rândul naționalei » Câți jucători convocați de Rădoi s-au imunizat împotriva COVID-19

Nicolae Dică, secundul echipei naționale, e vaccinat împotriva COVID-19. Foto: frf.ro
Nicolae Dică, secundul echipei naționale, e vaccinat împotriva COVID-19. Foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 15:45 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 16:07

România se pregătește de meciurile cu Islanda și Liechtenstein, decisive în lupta pentru un loc de baraj la CM 2022.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Înainte de startul acțiunii, ultima din aceste preliminarii, Federația Română de Fotbal a prezentat situația persoanelor din staff vaccinate și a dezvăluit câți jucători convocați s-au vaccinat.

21 de „tricolori” s-au vaccinat împotriva COVID-19

Potrivit FRF.ro, 21 dintre cei 26 de „tricolori” convocați de Mirel Rădoi s-au vaccinat împotriva COVID-19. 

În plus, staff-ul tehnic, medical și e suport este vaccinat în totalitate.

Care e situația în fotbalul românesc

FRF a publicat recent un raport privind vaccinarea în rândul echipelor de fotbal din Româna. Astfel, la nivelul celor 136 de echipe din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, peste 50% dintre jucători s-au vaccinați.

În Liga 1, doar un arbitru dintre cei 57 nu este vaccinat Acesta se află între a 15-a și a 180-a zis de la testarea pozitivă

100%este procentul de vaccinare în rândul staff-ului echipelor naționale

Lotul României pentru Islanda și Liechtenstein

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj,  20/2)

Rednic se revoltă înainte de România – Islanda: „De ce nu am fost căpoși și exigenți în vară? Am făcut UNTOLD, Costinești, congrese...”

FRF a cerut o derogare, dar Raed Arafat a spus că nu se poate ca prezența fanilor să fie permisă, spre nemulțumirea lui Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo.

„Și cu meciurile naționalei... Am văzut la alții cu sunt stadioane pline, fără mască. Sunt vaccinați. Noi de ce nu-i lăsăm pe vaccinați? E meci foarte important cu Islanda. E un stadion mare. Lasă 50% sau 30%. Îi pui la câteva locuri distanță și obligatoriu cu mască. Băieții au nevoie de sprijin. 

De ce suntem căpoși? Acum suntem căpoși... De ce nu am fost căpoși și exigenți în vară? Am făcut Untold, Costinești, congrese... Am vrut UNTOLD și mare și acum... Până și primarii erau la UNTOD, așă că...”, a spus Rednic la conferința de presă.

Nu știu de derogări, nu știu că ar exista intenția de a acorda derogări la acest moment. Noi avem o situație serioasă și trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt ca să vedem cum putem ieși din ea și să facem tot posibilul să continue scăderea cazurilor și presiunea de pe sistemul sanitar. 

De la o derogare începe lanțul derogărilor. O să apară alte competiții, înainte au fost cerute derogări pentru competiția de la Cluj, pentru tenis, acum nici aici nu cred că se vor da derogări 
- Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

FRF avea pregătite 14.000 de bilete

Oficialii din cadrul Federației erau încrezători că CNSU va da drumul la spectatori în tribune la 50% din capacitate, astfel că erau pregătiți să scoată 14.000 de bilete la vânzare online pentru meciul cu Islanda din Ghencea.

VIDEO Răzvan Burleanu: „Cel puțin 95% din staff-ul administrativ FRF este vaccinat”

Citește și:

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!

S-a aflat brigada de arbitri de la România - Islanda » „Tricolorii” au bilanț pozitiv cu „centralul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bimbaq
bimbaq  •  07 Noiembrie 2021, 18:58

Lasati-o mai usor cu fear ***-ul asta, Germania si Danemarca tari vaccinate masiv bat recorduri la infectare... Pe de alta parte in Italia se revizuieste numarul celor care au murit DE COVID spre deosebire de cei care au murit CUCOVID de la 130.000 la 4.000! Vaccinarea, vaccinarea!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează