FOTBAL  »  NATIONALA  »  MONDIAL 2022

ROMÂNIA. S-a decis sistemul de calificare la World Cup 2022. Avem șanse și mai mici! Dar Liga Națiunilor ne poate duce la baraj!

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 13:14

ROMÂNIA. Numai 13 naționale europene se vor califica la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Cele 10 câștigătoare ale grupelor din preliminarii obțin biletele direct. Cele 10 locuri secunde din preliminarii și cele mai bune două echipe din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor juca baraj: 12 formații, 6 semifinale, 3 finale. Învingătoarele finalelor merg la Mondial.

UEFA a decis azi în Comitetul Executiv de la Nyon care va fi sistemul de calificare la Mondialul din 2022. Și, dacă pentru Euro 2020, s-au calificat 24 de naționale, 20 din preliminarii (primele două din fiecare grupă) și cele patru din barajul Ligii Națiunilor, la CM vor fi mult mai puține. 13 locuri pentru continentul nostru!

Cinci grupe de câte cinci echipe. Cinci de câte șase echipe

Dacă și acum ne-am chinuit și de-abia am prins play-off-ul Nations League, unde nu suntem favoriți, vom avea șanse minime să jucăm peste 3 ani la turneul final din Qatar. 

Potrivit Gazzettei dello Sport, cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor, care vor participa la Final Four în iunie 2021) și cinci de câte șase. Cine obține biletele pentru Mondial? Direct, doar câștigătoarele seriilor. Zece.

Tragerea la sorți a preliminariilor: decembrie 2020

Apoi, pentru ultimele trei locuri, se vor lupta 12 într-un play-off complex care va include cele zece clasate pe pozițiile secunde în preliminarii plus cele mai bune două formații din Liga Națiunilor necalificate direct la CM. Ele se vor înfrunta în două baraje cu eliminare directă jucate într-un singur meci. Vor fi 6 semifinale și 3 finale. Învingătoarele din finale urmând să evolueze în Qatar. 

Tragerea la sorți pentru aceste preliminarii va avea loc în decembrie 2020, anunță GdS. Am putea fi în urna a 3-a la tragere, dacă nu vom cădea în a 4-a, ca înaintea campaniei pentru CE 2020! Putem avea două sau trei adversare mai valoroase în grupă! Și se califică doar prima clasată, iar a doua participă la un baraj complicat.

Pot ajunge la baraj și naționale din Divizia B a Ligii Națiunilor! Deci și noi!

Acest sistem evidențiază un lucru important. Nu trebuie să tratăm superficial Nations League 2020-2021 (serii programate între septembrie și noiembrie 2020; tragerea la sorți e în martie). Pentru că, atunci când precizează "cele mai bune echipe din Liga Națiunilor necalificate la turneul final", UEFA se referă obligatoriu la câștigătoare de grupe. 

Deci, dacă toate cele 4 locuri 1 din seriile Diviziei A au obținut deja biletele pentru Euro prin intermediul preliminariilor, pentru barajul de Mondial vor fi luate în considerare locurile 1 din Divizia B. Din care facem parte și noi, începând cu viitoarea ediție. În concluzie, dacă vom câștiga grupa în Liga Națiunilor, sunt șanse să prindem play-off-ul pentru CM.

Pe locul 22 printre echipele europene

La tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 (zona Europa), care se va derula exact peste un an, în decembrie 2020, se va ține cont de poziția ocupată în clasamentul FIFA. În acest moment, suntem pe locul 37 la general, dar pe 22 printre naționalele continentale. Totuși, vor mai fi destule meciuri până atunci. Putem urca sau coborî. 

UEFA ne-a ajutat. Am promovat în Divizia B pentru că s-a mărit numărul de echipe!

În prima ediție a Ligii Națiunilor, 2018-2019, am încheiat pe locul 2 în grupa a 4-a a Diviziei C (după Serbia și înaintea Muntenegrului și Lituaniei). Potrivit sistemului inițial, nu am fi putut promova în Divizia B (doar Serbia reușea), dar nici nu retrogradam în Divizia D. 

Însă UEFA a modificat structura Nations League și ne-a ajutat și pe noi. De la următoarea ediție, Divizia A va avea 16 echipe (în loc de 12), exact ca Divizia B (16 în loc de 12). Și România a urcat astfel în divizia secundă! Divizia C va avea și ea 16 formații (în loc de 12), iar Divizia D numai 7 (în loc de 16). 

CELE 16 ECHIPE DIN DIVIZIA B

1. Rusia 
2. Austria  
3. Țara Galilor  
4. Cehia  
5. Scoția
6. Norvegia
7. Serbia 
8. Finlanda
9. Slovacia
10. Turcia
11. Irlanda
12. Irlanda de Nord
13. Bulgaria
14. Israel
15. Ungaria
16. România

Citește și:

Alin Buzărin dă de pământ cu președintele FRF: Răspunsul lui Burleanu, mai penibil decât gafa în sine

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
1195078783842427
Cantemir Mefa  •  07 Decembrie 2019, 11:35

Asta cu doar 13 echipe pentru Europa la Turneul Final al CM e o mare nedreptate, deoarece Europa are de departe cele mai multe titluri mondiale! O să vedem din nou Tonga şi Costa Rica la Turneul Final, în timp ce naționale f valoroase din Europa, vor privi mondialul la tv. În plus, din America de Sud, merg jumătate dintre naționale, iar America de Sud are mai puține titluri mondiale decât Europa! 13 din 55 înseamnă 24 la sută din Europa (regina) şi 50 la sută din America de Sud. Nu e corect! Chiar nimeni nu sesizează absurdul situației? Din Asia, nici o Națională nu a câştigat titlul mondial, iar de acolo merg multe echipe la Turneul Final, care nici măcar nu or să iasă din grupe! Trebuie să protestăm - e bătaie de joc!

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  06 Decembrie 2019, 18:34

SUNTEȚI HAIOȘI,PE BUNE! ȘTIM CU TOȚII CA UN EURO ARE 24 DE NAȚIONALE(DE PE CONTINENTUL CU ACELAȘI NUME,EVIDENT!!!),LA CUPA MONDIALA VIN 32 NAȚIONALE DE PE INTREG MAPAMONDUL!SĂNĂTATE!!!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  06 Decembrie 2019, 17:58

daca jucam la zaruri poate ne calificam si noi !!! :))))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează