FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ROMÂNIA - SPANIA // L-au retras pe Săpunaru? Fără soluții în defensivă, Cosmin Contra l-a sărit din schemă pe fundașul lui Denizlispor

Articol de GSP - Publicat marti, 20 august 2019 08:00

Cosmin Contra are soluții limitate pentru alcătuirea primului „11” care va înfrunta Spania pe 5 septembrie, la București. Chipciu e suspendat, iar Săpunaru, fără probleme medicale, n-a apărut, în mod bizar, pe lista convocaților, trădând o posibilă decizie a selecționerului de a-l abandona pe fundașul de 35 de ani.

  • Meciul dintre România și Spania va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și transmis de Protv.

Pentru „tricolori” se apropie meciul cu Spania, care poate însemna o bornă vitală în campania pentru Euro 2020 dacă Tătărușanu și compania vor obține măcar un punct cu ibericii, iar selecționerul Cosmin Contra își face deja probleme legat de titularii pentru înfruntarea de pe 5 septembrie. Din start, trei nume uzuale la ultimele partide au sărit din schemă: Cristi Manea a ieșit momentan din cărți după plecarea la Apollon Limassol, Chipciu e suspendat după eliminarea ridicolă suferită acasă cu Feroe, iar Săpunaru a dispărut brusc de pe firmament.

Debut în forță la Denizli, 2-0 cu Galata!

Situația căpitanului naționalei de la ultimele jocuri e, deocamdată, învăluită în mister. Selecționerul nu l-a anunțat pe lista convocărilor preliminare dintre stanieri, în timp ce fostul rapidist a debutat en fanfare, în week-end, la noua lui formație, nou-promovata Denizli, care, în prima etapă din Turcia, a trecut cu 2-0 de Galatasaray, acasă. 

Contra spune că nu știe nimic despre o eventuală intenție de retragere a lui Săpunaru și explică frust omiterea lui pentru acțiunile din septembrie: „Am considerat că alți jucători sunt mai utili la aceste partide”. Asta în timp ce jucătorul, oricum un tip retras în materie de comunicare publică, e de negăsit pentru a-și exprima poziția într-o situație tulbure.

 Ce soluții are Contra pe fiecare post:

  • Portari - Tătărușanu e de nezdruncinat deocamdată dintre buturi, chiar dacă transferul la Lyon i-a asigurat un cont mai gras, dar și un loc pe banca de rezerve;
  • Fundaș dreapta - dintre stranieri, unica soluție e Benzar, în absența lui Manea și a lui Chipciu. Postul va fi dublat cu un om din campionatul intern, probabil Boboc (Viitorul) sau Butean (CFR Cluj)
  • Stoperi - se va reface aproape sigur cuplul Chiricheș - Grigore prin revenirea fundașului lui Napoli, absent luni bune din pricina unei accidentări. Nedelcearu e varianta B, iar Rus va intra, probabil, cu Malta pentru a bifa minutele necesare spre a nu mai putea fi tentat de naționala maghiară
  • Fundaș stânga - Bancu pare soluția la zi, înaintea lui Toșca, pe care Contra l-a folosit îndeobște în amicale, dar și la 2-2 în deplasare cu Norvegia.
  • Mijlocași - Răzvan Marin e punct fix, lângă el va apărea, probabil, la închidere Anton. Tudor Băluță n-a apucat încă să joace la Brighton, craioveanul Cicâldău ar putea fi însă surpriza pregătită ibericilor. În dreapta, Deac nu are rival, iar în stânga Contra va mai trage probabil încă o dată „bila Grozav” înaintea lui Maxim, rezervă la Mainz în debutul Bundesligii. "Regista" va cădea în sarcina labilului Stanciu, care, după rătăcirea din Arabia, dă semne de revenire la Slavia Praga. Hagi jr. va fi gata pentru repriza secundă, la fel cum se întâmplă deocamdată și la Genk.
  • Atacanți - alegerea e la îndemână, căci Pușcaș a pornit ca din tun în Championship, confirmând un Euro U21 admirabil. A fost titular în toate cele patru jocuri din campania de la echipa mare, doar o nedorită accidentare îl poate scoate din primul „11”.

Cum ar arăta echipa cu Spania

Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Dr. Grigore, Bancu - R. Marin, Anton (Cicâldău) - Deac, Stanciu, Grozav - Pușcaș

Cei mai folosiți jucători în mandatul Contra

  • Ciprian Tătărușanu - 1.347 minute/15 meciuri;
  • Cristi Săpunaru - 1.186 minute/14 meciuri;
  • Nicolae Stanciu - 1.178 minute/15 meciuri;
  • Alex Chipciu - 1.112 minute/15 meciuri;
  • Nicușor Bancu - 834 minute/10 meciuri.

Clasament grupa F

1. Spania440011-212p
2. Suedia42118-77p
3. ROMÂNIA421111-57p
4. Norvegia41218-75p
5. Malta41032-103p
6. Feroe40043-120p

Următoarele meciuri:

  • 5 septembrie: Feroe - Suedia, Norvegia - Malta, România - Spania (toate 21:45)
  • 8 septembrie: Spania - Feroe (16:00), România - Malta (19:00), Suedia - Norvegia (21:45)

Vezi AICI programul din preliminariile EURO 2020!

Și Rădoi a anunțat stranierii U21

Naționala U21 începe o nouă aventură: campania pentru CE 2021, din Ungaria și Slovenia. Trupa lui Rădoi va debuta în preliminarii în deplasare cu Danemarca, pe 10 septembrie, la Aalborg, ora 19:30. Iar selecționerul a anunțat deocamdată lista stranierilor: Raţiu (Villarreal), Dragomir (Perugia), M. Dobre (Yeovil), Ad. Petre (Esbjerg), Paşcanu (Leicester), Drăguş (Standard), Screciu (Genk). Pentru această campanie, sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1998. Euro 2021 va fi primul campionat de tineret U21 la care vor participa 16 echipe.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  20 August 2019, 17:00
Postat de mihai_75 pe 20 August 2019, 10:31

Dintre jucătorii care joaca FOTBAL în afara țării poate doar Pușcaș, Marin și parțial Keseru merita sa îmbrace tricoul naționalei. Jucători gen Manea, Săpunaru, Chipciu, Grozav nu ar trebui chemați niciodată la națională pentru ca nu au valoare unii nu joaca deloc alții e chestiune de timp ca cluburile să-și dea seama de pierderea de timp pe care o au cu ei

Chipciu? Sigur ai vreo legatura cu fotbalul? Alexandru Chipciu a fost cel mai eficient jucator al Nationalei in ultimele 5-6 meciuri si s-a dat viata pe teren. Macar daca am mai avea 2-3 ca el. Manea este decent pe pozitia sa, merge ca rezerva

2416615885051542
Constantin Dumitru  •  20 August 2019, 14:57

Bre nea Contra nu abandonezi matale ideea cu europenele( oricum nu sunt șanse de calificare) si arunci mânjii de la tineret in lupta in următorii patru ani jumate? Ia pune-i sa joace in aceeași formula patru ani si apoi prezintă te cu ei la mondiale! Mai lasă-ne cu Grozav,Anton Grigore Deac Stanciu( of dar mulți mai sint care nu au ce caută la naționala) Sau nu ești matale șef la selecții ? Dacă nu ești sorry bre!

mihai_75
mihai_75  •  20 August 2019, 10:31

Dintre jucătorii care joaca FOTBAL în afara țării poate doar Pușcaș, Marin și parțial Keseru merita sa îmbrace tricoul naționalei. Jucători gen Manea, Săpunaru, Chipciu, Grozav nu ar trebui chemați niciodată la națională pentru ca nu au valoare unii nu joaca deloc alții e chestiune de timp ca cluburile să-și dea seama de pierderea de timp pe care o au cu ei

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close