FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Doar calificarea îl mai salvează! Cosmin Contra i-a enervat pe șefii FRF: „Totul e din cauza ta!”

Articol de , , - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 09:00

Conducerea Federației Române de Fotbal simte că selecționerul Cosmin Contra (43 de ani) a atras critici și presiune prin comportamentul lui agresiv din media.  

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.  
  • Spania - România se joacă pe 18 noiembrie, de la ora 21:45.
  • Ambele meciuri vor fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Cosmin mai are un singur scenariu în care și-ar păstra postul și în 2020: s-o bată pe Suedia vineri, apoi să ia un punct cu Spania și să obțină astfel calificarea la Euro. 

Contra a învins doar Malta și Feroe în grupa preliminară și a condus naționala în conflicte pe care Federația le consideră neconvenabile. Acestea sunt motivele pentru care selecționerul a ajuns în punctul cel mai dificil, amenințat cu ratarea obiectivului pentru care a fost angajat în urmă cu doi ani și cu demiterea. 

„Tu ai întețit războaiele!”  

Rezultatele sunt clare: România are victorii doar cu Malta și cu Feroe și a ajuns să necesite trei puncte cu Suedia și un punct din deplasarea din Spania ca să se califice la Campionatul European pe care-l va găzdui și Bucureștiul. În doi ani, de când ocupă funcția de selecționer, Contra nu a câștigat împotriva niciunui adversar cu adevărat bun. Rezultatele nu constituie totuși singurul criteriu după care conducerea Federației îl evaluează pe Cosmin. 

Șefii FRF sunt dezamăgiți și de prestația publică a selecționerului. I-au și reproșat că a intensificat conflictele cu media și cu glorii ale fotbalului românesc. Lui Contra i s-a părut că era criticat exagerat și a reacționat nervos față de ziariști și față de foști fotbaliști. 

I-a reproșat comportamentul acesta inclusiv Mihai Stoichiță, directorul tehnic din Federație, principalul susținător al lui Cosmin în momentul în care fostul fundaș dreapta a fost instalat ca selecționer.  

„Agresivitatea ta i-a făcut pe toți să critice și mai aspru naționala, ai atras războaie în plus, în loc să aplanezi!”, i-a argumentat Stoichiță. 

S-a filmat ca Patrick Petre 

Alt episod care i-a scos din sărite pe federali: după ce l-a înjurat oribil pe Pușcaș în timpul partidei cu Norvegia, Contra s-a filmat singur și a postat pe Instagram imaginile în care prezenta scuze pentru derapaj. Imaginile încropite, de amator care improvizează ceva, au semănat cu filmul în care dinamoviștii Petre, Nedelcearu și Dudea cereau iertare fiindcă se îmbătaseră în avion la o deplasare a naționalei de tineret. Adică nu a părut ceva serios. 

„Federația nu a avut nicio legătură cu filmarea aceea, n-a fost implicată în niciun fel. Ideea și realizarea i-au aparținut selecționerului”, a ținut să precizeze Andrei Vochin într-o emisiune de la TV Telekom Sport.  

Un mod prin care FRF s-a delimitat de ideea lui Contra, căruia îi va căuta un înlocuitor dacă deznodământul partidei cu Suedia va scoate România din calculele calificării. 

25 de luniau trecut de la angajarea lui Contra ca selecționer. În Liga Națiunilor a terminat grupa pe locul al doilea, după Serbia. Din preliminarii s-ar mai putea califica dacă ar câștiga meciul cu Suedia sau ar putea încheia grupa pe locul al patrulea fără victorie cu nordicii

Pe Dinu l-a atacat în cafenea 

Contra nu a reacționat agresiv doar în comentariile despre criticii lui, el s-a repezit, de-a binelea, la Cornel Dinu, unul dintre foștii fotbaliști care au contestat încontinuu valoarea actualului selecționer. Cosmin a mers în cafeneaua Ambiance, în care se afla Dinu, și acolo a țipat la Mister, l-a jignit și l-a amenințat.  

„Atât de urât a făcut Contra, că se speriaseră și ospătarii!”, au povestit martori ai episodului.

N-ar mai pleca, s-a răzgândit 

Selecționerul s-a aflat în Italia în timpul Campionatului European de tineret, care a avut loc în vara acestui an. În acel context, Contra a avut o declarație-promisiune: „Voi pleca de la conducerea naționalei dacă n-o să obțin calificarea la Euro 2020!”.  

Rădoi, selecționerul lotului U21, a fost surprins de afirmația aceea: „I-am și reproșat lui Cosmin că a făcut o asemenea promisiune. De ce era nevoie să anunțe plecarea lui?”.  

Contra s-a răzgândit între timp, a anunțat recent că ar mai rămâne în funcție și dacă ar rata locul al doilea, care duce la Euro: „Eu am contract până la sfârșitul acestui an. Mai departe, va fi decizia Federației dacă o să continuu și pentru barajul din Liga Națiunilor sau va fi angajat un alt selecționer”. 

Barajul va avea loc în martie. România are șanse mari să prindă un loc în acel baraj, condiția este să nu se califice Kosovo din preliminariile clasice. 

VIDEO // MATCH PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

 

 

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI: 

ROMÂNIA - SUEDIA // EXCLUSIV Alt CONFLICT MAJOR iscat de Contra! L-a mințit pe Ionuț Radu și nu l-a mai convocat când portarul i-a reproșat asta!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
valyomanyd
valyomanyd  •  14 Noiembrie 2019, 19:17
Postat de maccsero pe 14 Noiembrie 2019, 13:06

Sub conducerea lui Tolontan GSP a ajuns GSP Click. La mai mare!

Tolo e la Libertatea de vreo jumatate de an...:))))

valyomanyd
valyomanyd  •  14 Noiembrie 2019, 19:15
Postat de Costel Pisleaga pe 14 Noiembrie 2019, 14:40

la ora actuala nu avem decat 3 selectioneri : 1 - L.BIOLONI , 2- M.REDNIC si GH.MULTESCU , restul apa d ploaie , antrenori !!!

Moti si G. Kirita ?..:)))

1000833093403035
Bolon Yokte  •  14 Noiembrie 2019, 18:33

Contra nu va califica nationala! E un antrenor fara experienta si slab..Pina acum nu a fost capabil sa invinga contracandidatele-Sverige si Norge, si nici de acum incolo n-o va face. In plus cele doua au obtinut cite un punct de la Spania,lucru care noi-România nu-l vom face! Nu înțeleg de ce va place sa va amăgiți,autoiluzionați..

Vezi toate comentariile (29)
Comentează