FOTBAL  »  NATIONALA  »  

ROMÂNIA - SUEDIA // EXCLUSIV Dragoș Grigore, out de la națională! » Gabi Tamaș și Constantin Budescu ar putea fi surprizele lui Cosmin Contra

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 17:24

Selecționerul Cosmin Contra va anunța mâine lotul definitivat pentru meciurile cu Suedia (15 noiembrie) și Spania (18 noiembrie), decisive pentru calificarea la Euro 2020.  De ultimă oră, Dragoș Grigore va lipsi. În schimb, ar putea reveni veteranul Gabi Tamaș (36 de ani) și Constantin Budescu (30)! 

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Meciul va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.  

Cosmin Contra e obligat să-l taie pe Dragoș Grigore de pe lista stranierilor, fiindcă stoperul lui Ludogoreț a suferit o recidivă la accidentarea care l-a scos din cărți la lot runda precedentă, adică o leziune la gambă!

De altfel, „bulgarul” n-a mai evoluat niciun minut în ultima lună, a făcut deplasarea cu Ludogoreț la Barcelona pentru meciul din această seară cu Espanyol din Europa League, dar are statut de inapt medical.  

Gabi Tamaș la lot după 13 luni?

Rămas cu numai doi fundași centrali în lot, Nedelcearu și Rus, Contra ia în calcul un come-back spectaculos, indică surse federale. Este vorba despre Gabi Tamaș, ale cărui evoluții la Astra îl readuc în regim de forță majoră în atenția naționalei. Stoperul va împlini chiar poimâine 36 de ani, iar ultima dată când a îmbrăcat tricoul reprezentativei a fost în urmă cu 13 luni, când Contra l-a folosit în Liga Națiunilor cu Lituania (2-1, d) și cu Serbia (0-0, a), dar la ultima partidă a încasat un cartonaș roșu chiar înainte de pauză! 

Pe lângă Tamaș, variantele luate în calcul de Contra pentru centrul defensivei ar fi Burcă (CFR Cluj) și Cristea (FCSB). „E posibil să convoace încă doi fundași centrali din liga internă”, explică aceleași surse apropiate lui Contra.  

Gabi Tamaș: „Vreau să joc”

La puțin timp după dezvăluirile GSP.RO, Gabi Tamaș a vorbit pentru TV Telekom Sport și a declarat că își dorește să revină la națională.

„Este o dublă importantă. Am văzut că sunt probleme, dar eu zic că sunt jucători de unde să aleagă. Sunt fundaşi în ţară care ar putea să ajute.

Vă daţi seama că îmi doresc să joc. Dacă sunt convocat o să pun umărul, cum am făcut de fiecare dată. Dar şansele la mine la echipa naţională cred că s-au diminuat pentru că nu am mai fost chemat şi deja mi-am cam luat gândul de la echipa naţională. 

De la Federaţie am vorbit cu domnul Stoichiţă acum câteva etape. În rest cu nimeni”, a declarat Gabi Tamaș.

Revine și Budescu?

De asemenea, unul dintre marile semne de întrebare se leagă de Budescu: va fi sau nu chemat jucătorul Astrei, aflat într-o ascensiune remarcabilă la ultimele partide interne? 

Noi avem semnale că va fi pe listă, dar nu a sosit nicio convocare oficială", spun voci de la clubul giurgiuvean. Inclusiv detaliul că meciul de campionat al Astrei cu Voluntari a fost mutat de luni pentru vineri ar fi un indiciu legat de un potențial culoar pentru ca Budescu să poată fi prezent la reunirea de duminică. Oricum, Astra și-a dorit această reprogramare pentru că are deja 4 oameni chemați la alte loturi naționale: Dima (România U21), Graur (Moldova), Toni Silva (Burkina Faso) și Radunovici (Muntenegru). 

Clasamentul în grupa României

ROMÂNIA - SUEDIA // EXCLUSIV Dragoș Grigore, out de la națională! » Gabi Tamaș și Constantin Budescu ar putea fi surprizele lui Cosmin Contra

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

Vezi și: 

George Pușcaș, ofertă uluitoare! Mirel Rădoi l-a dat de gol pe atacant: „Sper să nu se supere pe mine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
154315512632696
Sin Adrian  •  08 Noiembrie 2019, 20:23

contra e contra lui prin lipsa celor 2 jucatori budescu-alibec,tine in teren oameni care nu dau randament in fata unde e nevoie de gol

danny_l
danny_l  •  08 Noiembrie 2019, 12:05

Tamaș chiar merita, dacă vine,eu zic că o să facă treabă bună.

sandi
sandi  •  08 Noiembrie 2019, 11:13

CAND AVEM ATATIA TINERI CU FOAME DE REZULTATE SI SERIOSI ADUCEM IN DISCUTIE ADUCEREA UNUI JUCATOR CU GRAVE PROBLEME DE COMPORTAMENT. NU INVATAM NIMIC? NU E UN HAGI SAU NICI MACAR MUTU. SA FIM SERIOSI.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează