FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // GSP a aflat ambuscada pregătită de Contra! Surprizele cu Suedia: Tudor Băluță in, Răzvan Marin out! + Mitriță și Coman împreună

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 09:00

ROMÂNIA - SUEDIA // Cosmin Contra și-a conturat deja formula de start pentru jocul cu Suedia, iar una dintre deciziile importante ar fi aceea de a începe cu Tudor Băluță în fața stoperilor Dragoș Nedelcearu – Adrian Rus. 

Mai sunt 24 de ore până la jocul-cheie cu Suedia, iar planurile lui Contra pentru formația de start sunt, în mare parte, structurate. 

Iar una dintre hotărârile luate deja de selecționer ar fi aceea de a începe în primul "11" cu Tudor Băluță, care, prin alură și combativitate, poate ține în spate zona din fața stoperilor, plus să apară la finalizare pe momente de progresie pozitivă.

Asta va însemna scoaterea din cărți a lui Răzvan Marin, a cărui situație delicată de la Ajax își pune amprenta și pe statutul de la națională. 

Rezervă la Amsterdam, fiul lui Petre Marin începe să piardă ritmul și la reprezentativa României, astfel încât, cu Suedia, Contra va miza, spun surse GSP, pe un cuplu Băluță – Stanciu într-un modul clasic 4-2-3-1.

Mitriță și Coman împreună

Retragerea mijlocașului de la Slavia, aflat într-o formă remarcabilă la club, ar avea menirea de a face loc printre titulari la doi dintre oamenii momentului: Mitriță și Coman. 

„Piticul" din MLS ar fi postat în spatele lui Pușcaș, iar Florinel își va păstra poziția în flancul stâng. Contra e cumva obligat să le găsească o poziție în echipă încă din start, căci evoluțiile din ultimele săptămâni ale celor doi îi reclamă drept jucători de bază cel puțin pentru întâlnirea cu Suedia.

Ar fi mențiunea că fotbalistul lui FCSB a oferit momente spectaculoase în ultimele etape de campionat, dar în Feroe, unde a fost, de asemenea, titular, a dezamăgit în tricoul naționalei. Contra mizează însă pe explozia și inventivitatea lui Coman într-un moment special al calificărilor, care l-ar putea ajuta pe fotbalist să-și găsească în scurt timp și un contract peste hotare dacă va arăta o seară magică împotriva nordicilor. 

Rus înaintea lui Burcă

O dilemă ar fi și în zona stoperilor, unde, în absența lui Chiricheș și Grigore, Nedelcearu e punct fix. 

Contra are de ales între Rus și Burcă pentru completarea cuplului de fundași centrali, iar „Guriță" va merge probabil tot pe mâna jucătorului de la Mol Fehervar, la fel cum s-a întâmplat și la jocul cu Norvegia, când Rus a impresionat prin determinare, reușind apoi să se impună, în fine, și la club.

5 selecțiia strâns până acum Tudor Băluță pentru echipa mare a României, la care a debutat în mai 2018, la un amical cu Chile (3-2)

  • Cum ar arăta echipa cu Suedia
    Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - T. Băluță, Stanciu - Deac, Mitriță, Coman - Pușcaș 

VIDEO PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

 

 

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

Citește și:

VIDEO Ianis Hagi, interviu altfel: colegii favoriți de la „națională”, cuvântul care i-a ghidat cariera, mașina preferată

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
1793351307363295
Badita Eusebiu  •  15 Noiembrie 2019, 14:50

Progresie pozitiva? Bun. Se poate si progresie negativa? Poate tranzitie pozitiva.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Noiembrie 2019, 05:16

Aţi fost mituiţi de suedezi ? Şi la CE 2008 aţi făcut la fel, aţi dat din casă", apoi aţi ţipat că de ce n-am învins Franţa iar Piţurcă nu vă lasă la antrenamente ! Căutaţi numai scandalul, nu vă pasă că îi ajutaţi pe adversari !!...

elgabri
elgabri  •  15 Noiembrie 2019, 00:12

Baluta e varza si Deac e slabut !!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează