FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

România tremură și pentru play-off-ul Euro 2020! Totul depinde de două meciuri + ce adversari am putea întâlni la baraj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 19:34

România are emoții tot mai mari în privința calificării la Euro 2020. „Tricolorii” sunt pe cale să rateze nu doar calificarea directă din preliminarii, ci și barajele! 

Șansele să terminăm pe locul 2 în grupa F au scăzut dramatic (Calcule AICI) după egalul cu Norvegia, scor 1-1. Iar plasa de salvare pe care o reprezenta barajul din martie 2020 e pe cale să dispară!

Lejeritatea cu care FRF a tratat Liga Națiunilor, unde a încheiat primul sezon pe locul 32, ne poate costa scump! Locul 32 e ultimul din primele trei ligi care poate spera la baraj. Cu o condiție: nicio echipă mai slab clasată să nu se califice la turneul final din preliminarii. Grecia și Muntenegru, formațiile de care ne temeam la începutul acestor preliminarii, s-au făcut de râs și au ieșit rapid din ecuațiile calificării. A apărut însă Kosovo! 

Formația ex-iugoslavă a adunat 11 puncte într-o grupă cu Anglia, Cehia, Muntenegru și Bulgaria! Doar englezii au reușit să îi învingă, după un 5-3 spectaculos la Southampton. Kosovarii sunt pe trei în grupa A, la un singur punct de Cehia, formație pe care o vor întâlni pe 14 noiembrie și pe care au învins-o în tur cu 2-1. Victoria în meciul direct nu le este suficientă, dar în ultima etapă evoluează acasă în fața Angliei, care ar trebui să fie deja calificată. Dacă Kosovo merge la Euro, România nu mai poate prinde barajul! 

Mai sunt și alte echipe clasate sub România în Nations League care pot obține matematic calificarea, Armenia, Macedonia de Nord, Slovenia, Georgia, însă toate patru au sub 1% șanse de reușită. 

Jucăm cu Scoția sau Islanda 

Dacă Cehia ne va ajuta, atunci „tricolorii” vor merge la baraj, unde știu deja ce adversari pot întâlni. România va evolua fie în barajul pentru Liga C, fie pentru cel din Liga A. 

  1. Dacă vom fi echipa care fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci vom întâlni Scoția în semifinale, în deplasare. În cealaltă semifinală: Norvegia - Serbia, la Oslo.
  2. Dacă nu vom fi echipa care va fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci vom merge în play-off-ul Diviziei A. Și vom întâlni Islanda, în semifinale, de asemenea în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi oricare două formații dintre Bulgaria, Israel și Ungaria.

La Euro 2020 se califică 20 de echipe din preliminariile obișnuite, primele două clasate din fiecare grupă, iar ultimele 4 echipe se vor califica prin barajul din Nations League. Totul despre formatul Ligii Națiunilor AICI! 

Finalele play-off-urilor se vor disputa, ca și semifinalele, într-un singur meci, iar locul de desfășurare va fi stabilit prin tragere la sorți. Semifinalele se vor disputa pe 26 martie 2020, iar finalele pe 31 martie 2020. 

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta - Norvegia

Citește și:

CALCULE Victoria cu Suedia NU ne ajunge! Cum ne calificăm la Euro 2020

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (38)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  17 Octombrie 2019, 14:44

CAMPANIA ASTA A ÎNCEPUT DEZAMĂGITOR,ÎN SUEDIA PUTEAM EGALA,CONTRA SPANIOLILOR ÎN SEPTEMBRIE LA FEL,AM FOST APROAPE,ACUM CU NORVEGIA DAM LA COS UN PENALTY,IAR ANDONE NU E ATACANT! SINGURA NOASTRĂ ȘANSA RĂMÂNE BARAJUL DIN MARTIE,ASTA DACĂ ÎL DISPUTAM...

delpiero82
delpiero82  •  17 Octombrie 2019, 13:25

Finlanda se duce direct deci in proportie f.mare serbia joaca in norvegia si adversara scotiei se trage la sorti!!! Asta da fair play promovat de UEFA. Sau poate cine stie..Kosovo au alte idei si ne lasa pe drumuri. Asta ar fi adevaratul fair play..ca pana si aia sunt mai buni ca noi.

cv70
cv70  •  17 Octombrie 2019, 13:06
Postat de delpiero82 pe 17 Octombrie 2019, 12:58

Se trage la sorti echipa care joaca cu Scotia? Pai ce rost mai are atunci clasamentul ala final? Nu e fair-play fata de bulgari.

Conform simulatorului, acum am juca cu Serbia.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează