FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // Adrian Petre, rezerva de lux de la U21 » 4 dintre cele 5 reușite ale sale au venit când început meciul pe bancă!

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 09:00

S-a transformat în obișnuință ca Adrian Petre, 21 de ani, să vină de pe bancă și să marcheze pentru naționala U21 a României. 

4 dintre cele 5 reușite ale sale au venit în partide în care a început meciul pe bancă!

Adrian Petre își câștigă locul de titular în națională fără să aibă nevoie de prea multe minute. A fost rezerva lui Pușcaș, a început titular cu Danemarca, iar joi, contra Ucrainei, a trecut pe bancă din nou, fiind preferat George Ganea. A prins ultimul sfert de oră, suficient pentru a consolida victoria României cu două goluri (81 și 90+4).

E, de fapt, doar o mostră din ceea ce face vârful lui Esbjerg la aproape fiecare acțiune a echipei naționale.

Cifre demne de CR7 sau Messi

A debutat la naționala U21 pe când avea doar 19 ani și o lună. A adunat 8 meciuri oficiale în care a marcat de 5 ori. În cele 8 prezențe are doar 230 de minute. Adică un gol la fiecare 46 de minute.

Practic, doar meciul cu Danemarca, din prima rundă a preliminariilor pentru Euro 2021, îi strică puțin procentajul. Atunci a jucat 74 de minute, fără vreo realizare pe tabelă. La Euro a strâns 12 minute în total și a înscris și acolo o dată, contra Croației, în primul meci. Partidă în care a jucat un singur minut!

Bosnia, singura victimă ca titular

Dintre cele 5 goluri în meciurile oficiale înscrise de Petre, unul singur a venit într-un meci în care atacantul a început în postura de titular. Contra Bosniei, în preliminariile pentru Euro 2019, a fost, de fapt, și singurul meci în care fostul jucător de la UTA a fost integralist la naționala U21.

"Dubla" cu Ucraina l-ar putea readuce pe Adrian Petre în prima echipă a lui Rădoi în partida cu Irlanda de Nord. Nu doar randamentul bun al vârfului, ci și fizicul îl ajută să fie alesul selecționerului pentru un meci contra unei naționale cu talie, plină de jucători puternici.

S-a cerut în primul "11", a fost acceptat

Și Petre i-a dat de înțeles lui Rădoi că s-a săturat de rolul de rezervă și că se cere titular la U21: "Am intrat bine. Am știut care e rolul meu. Îmi fac mereu datoria. E o victorie bună a noastră. Sper ca antrenorul să nu se obișnuiască cu mine rezervă. Dar când se apelează la mine, încerc să-mi fac treaba cât mai bine", a spus Petre după meciul cu Ucraina.

Mirel Rădoi a ținut să-l asigure: "Mi-a demonstrat că merită să fie în echipa de start data viitoare".

"Sunt supărat când nu joc titular. Dar mi-am transformat energia negativă în una pozitivă, ceea ce e bine. Am fost mai ambiționat de situația asta"

"Nu aștept explicații de la Mister de ce m-a lăsat pe bancă. Dar probabil că vom avea o ședință în aceste zile pentru a mă lămuri"

Adrian Petre, atacant

MECIURILE ÎN CARE A MARCAT PETRE

Adversar/ Număr minute/ Număr goluri
Bosnia 90 / 1
Liechtenstein 16 / 1
Croația 1 / 1
Ucraina 14 / 2

CLASAMENTUL GRUPEI 8

ROMÂNIA U21 // Adrian Petre, rezerva de lux de la U21 » 4 dintre cele 5 reușite ale sale au venit când început meciul pe bancă!

PROGRAMUL U21

14 octombrie 2019: România – Irlanda de Nord
14 noiembrie 2019: România – Finlanda
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
31 martie 2020: România – Danemarca
4 septembrie 2020: Finlanda – România
8 septembrie 2020: Malta – România
9 octombrie 2020: Ucraina – România
13 octombrie 2020: România – Malta

vezi și:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // FOTO » Back in business! Puștii lui Rădoi au deșirat Ucraina în ultimul sfert de oră și relansează lupta din preliminarii!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  13 Octombrie 2019, 13:14

Petre n-a avut loc in echipa la europene, de marele talent andrei ivan. Care ivan, precum fratii costea, va trece prin fotbal cum gisca prin apa. Da Doamne sa n-am dreptate! As fi primul entuziast.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează