FOTBAL  »  NATIONALA  »  EDITORIAL

România U21 - Irlanda de Nord U21 3-0 // Opinie Dan Udrea în contextul accidentării grave a lui Dennis Man » Dumneata ești medic, domnule Adrian Nica?

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 15:15

Dennis Man a fost diagnosticat de doctorii de la Spitalul Elias cu fractură de maxilar. Fractură!!! Suferită în minutul 35 al meciului România - Irlanda de Nord 3-0. În ciuda acestei accidentări extrem de grave, Man a rămas pe teren și a fost schimbat abia în minutul 70! Deci, a mai evoluat 35 de minute. Având fractură de maxilar! 35 de minute!!!

Evident că prima întrebare pe care orice om normal și-o adresează e dacă naționala de tineret are medic. De fapt, dacă are cu adevărat medic. În acte apare Adrian Nica, dar poate fi considerat el medic? Ce medic poate fi acela care, după ce își consultă pacientul pe teren, minute bune, îi permite să joace având fractură de maxilar? 

Ce medic poate fi acela care nici măcar la pauză nu a realizat gravitatea accidentării și nu i-a transmis lui Rădoi că Man trebuie schimbat? Dennis a ajuns pe bancă abia la 50 de minute de când portarul nord irlandez i-a rupt maxilarul. La finalul meciului avea amețeli. Abia acela a fost momentul în care s-a luat decizia să fie transportat la spital. Unde a primit diagnosticul de fractură de maxilar. O lună nu mai are voie să joace fotbal! O lună!!! Iar luni seară a fost lăsat să joace 35 de minute!!! Câtă inconștiență și ignoranță strânse buluc într-un singur așa-zis medic!

România U21 - Irlanda de Nord U21 3-0 // Opinie Dan Udrea în contextul accidentării grave a lui Dennis Man » Dumneata ești medic, domnule Adrian Nica?
Cu un bandaj în gură și cu sângele care a continuat să i se prelingă pe față, Man a fost lăsat să joace încă 35 de minute. Foto: Raed Krishan (GSP)

Pe sfatulmedicului.ro, există un pasaj care te înfioară atunci când parcurgi ce riscuri presupune o fractură de maxilar. Mai ales pentru cineva care continuă să practice un sport și de contact, cum este fotbalul. "Complicațiile precoce ale fracturilor maxilarului pot fi de o gravitate deosebită: atingere nervoasă sau oculară, leziuni cerebrale. De asemenea, pot surveni adesea atingeri infecțioase, precum și tulburări ale consolidării osoase". 

Lui Adrian Nica, numit la naționala de tineret "doctor", nu i s-a părut grav ce a pățit Man și i-a permis să joace. Și evident că el e obligat acum să răspundă măcar la o întrebare de bun simț: Ce fel de medic ești domnule Adrian Nica? Dacă ești cu adevărat medic! 

Iar FRF, care nu mai încape în ditamai Casa Fotbalului de la atâta aroganță și propagandă, ar trebui să explice oficial cum e posibil ca viața unui fotbalist și integritatea lui să fie puse în pericol de un angajat al ei. Dar câtă vreme în caietul de licențiere, chiar și pentru Liga 1, nu e obligatorie prezența unui medic atunci când o echipă face o deplasare, e puțin probabil ca lui Răzvan Burleanu și celorlalți federali să le pese de un domeniu care nu produce voturi.

Medicul are grijă de sănătatea fotbaliștilor, dar fotbaliștii nu votează. Votează fotbalul feminin și fotbalul în sală, iar FRF se îngrijește ca lor să le fie bine! În rest, e vorba despre multe pete negre pe o Casă care se cheamă a Fotbalului, dar care e, de fapt, dominată de nepricepere și nepăsare! 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  16 Octombrie 2019, 19:58

Dumneata esti jurnalist, domnule Udrea? Chiar trebuie sa te faci mereu de ras ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stormseeker
stormseeker  •  16 Octombrie 2019, 11:03

Cind vezi un articol de genul asta te intrebi: asta e ziarist, sau e platit de cineva sa arunce cu timpenii. Asa e cind isi dau "desteptii" cu parerea cu medicina invatata de pe Google. Diagnosticul unei fisuri sau fracturi fara deplasare la maxilar se face doar imagistic. Medicul nu avea cum sa-si dea seama, mai ales ca jucatorul i-a zis ca se simte in stare sa continue. Au fost si cazuri de jucatori cu fisuri de peroneu care au continuat sa joace. Deci ca sa rezumam, un articol scris de un individ incult si rauvoitor.

whiteredarad
whiteredarad  •  15 Octombrie 2019, 20:19

Am facut prima postare la ora 15,45, cind nu se daduse comunucatul cu starea lui Man. Ce am scris acolo, doar vazand la TV ..s-a confirmat in integrum, ca diagnostic. Inca o dovada ca dl Udrea putea apela la zona medicala pentru informatii, nu sa abereze si sa faca galagie si galceava.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează