FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // Ne duelăm cu 7 campioni mondiali » Noua generație a lui Mirel Rădoi vrea răzbunare

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2019 13:51

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // Ruslan Rotan, selecționerul U21 al adversarei, are la dispoziție 7 oameni care au câștigat Mondialul U20 în vară. 4 au fost „actori” în coșmarul de la Ploiești, când ne-au stopat în cursa către Euro 2018 la U19.

  • România U21 - Ucraina U21 se joacă joi, 10 octombrie de la ora 20:30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.  
  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Întâlnirea cu Ucraina e privită nu doar ca un derby din grupa 8, ci și drept o revanșă după eșecul de tristă amintire de la Ploiești, din Turul de Elită de la U19, 1-2. Mai erau mai puțin de 15 minute, România conducea cu 1-0 era calificată la Euro 2018. În minutele 84 și 90+2 vecinii au întors rezultatul și au luat fața României la acel turneu final.

 „Avem şi o revanşă de luat și am avea nevoie de o injecţie cu energie pozitivă pentru meciul cu Irlanda. De asta trebuie să batem Ucraina", a subliniat Mirel Rădoi.  

4 „călăi” vs 5 „tricolori” 

Tot la Ploiești și tot pe „Ilie Oană” se vor întoarce 4 jucători, care fac parte acum din formația lui Ruslan Rotan. E vorba despre portarul Kuceruk, de la Dinamo Kiev, de fundașul Bondar, de la Șahtior, care a și marcat atunci golul Ucrainei din prelungiri, plus mijlocașul Cech (Mariupol), doar rezervă atunci, și vârful titular Supriaga de la Dnipro-1. Din lotul nostru mai fac parte 5 fotbaliști care atunci se aflau în trupa lui Adrian Boingiu: Andrei Vlad, Tudor Băluţă și Olimpiu Moruţan titulari, iar Boboc și Drăguș rezerve

„De ce ei pot?”

Din lotul lui Rotan, 7 jucători au fost la naționala U20, ce a triumfat în Polonia în această vară. Mai mult, Supriaga a înscris o "dublă" în marea finală contra Coreei de Sud! 

La Under 20 au câştigat Campionatul Mondial. Au o dinamică şi o mobilitate peste Danemarca. M-a impresionat să văd naţionala Ucrainei la nivel de juniori, a arătat atâta determinare şi angajament, ţinând cont de încercările prin care trece această ţară de câţiva ani de zile. Un progres imens. M-am uitat la ce se întâmpla la meciul nostru pierdut la Under 19 la Ploieşti şi să ai un progres atât de mare e un lucru îmbucurător pentru fotbalul din Ucraina şi un semn de întrebare pentru noi: de ce nu am putut şi noi să ne dezvoltăm într-un an de zile la fel ca ei?”, a mai zis Rădoi. 

4 ucraineni au fost și la Ploiești 

  • Kuceruk - portar
  • Bondar - fundaș
  • Cech - mijlocaș
  • Supriaga - atacant

5 „tricolori” au fost și la Ploiești 

  • Andrei Vlad - portar
  • Radu Boboc - fundaș
  • Tudor Băluţă - mijlocaș
  • Olimpiu Moruţan - mijlocaș
  • Denis Drăguș - atacant

7 ucraineni deplasați la Ploiești sunt campioni mondiali U20 

  • Kuceruk (Dinamo Kiev) - portar
  • Popov (Dinamo Kiev) - fundaș
  • Bondar (Șahtior)  - fundaș
  • Konoplia (Desna) - fundaș
  • Țitaișvili (Dinamo Kiev) - mijlocaș
  • Cech (Mariupol) - mijlocaș
  • Supriaga (Dnipro-1) - atacant

Conferință Mirel Rădoi 

LOTUL CONVOCAT DE CĂTRE MIREL RĂDOI

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) 

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) 

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) 

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia) 

CLASAMENT GRUPA 8

 

În această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. 

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

Vezi și:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO INTERVIU Marius Marin: „Mama m-a bătut când a aflat că merg la fotbal!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  09 Octombrie 2019, 16:20

Avem lot de lot. Hai Mirele, demonstreaza-ne ca parcursul de la Euro n-a fost doar noroc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close