FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Scandalul de la ultimul duel cu Norvegia: au acuzat copiii români de rasism!

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2020 20:09

România și-a aflat adversarele din UEFA Nations League în această seară. Pe lângă Irlanda de Nord și Austria, tricolorii vor da piept din nou cu Norvegia, fosta adversară din preliminariile pentru EURO 2020. 

După ce au scos un egal în minutele de prelungire din tur (scor 2-2), nici pe Arena Națională, sub privirile a 30 de mii de copii (n.r. - România fusese suspendată pentru rasism, dar s-a permis accesul minorilor), tricolorii nu au reușit să îi învingă pe nordici (scor 1-1). 

Înaintea partidei retur, ziarul norvegian VG, a lansat ipoteza conform căreia, jucătorii naționalei Norvegiei ar putea fi abuzați rasial de către copiii aflați în tribună. 

Și selecționerul Norvegiei, Lars Lagerback (71 de ani) se temea de această situație și amenința cu scoaterea echipei de pe teren. 

„Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut”.

UEFA le-a cerut scuze norvegienilor pentru că nu a gestionat cum ar fi trebuit partida cu România, a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare al nordicilor: „UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris”.

Mirel Rădoi, selecționerul României, e încrezător în forțele tricolorilor și speră în calificarea de pe una dintre primele două poziții ale grupei. Și de această dată, spectacolul trebuie să se desfășoare pe gazon și nu în tribune, pentru a evita alte cazuri de natură rasială.

Totul despre adversarele României din Liga Națiunilor: Austria, Norvegia și Irlanda de Nord. Haaland, ultima mare senzație a fotbalului mondial, vine la București. Dar nu este singurul star cu care se vor duela tricolorii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează