FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Scenariu incredibil! Suedezii vor ca UEFA să ia meciurile României de la turneul final și să le găzduiască ei: „Vom fi gata”

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 12:06

Karl-Erik Nilsson, președintele forului de la Stockhokm, spune că „dacă ni se va da șansa, Friends Arena e întotdeauna pregătită”. UEFA a deschis o anchetă pentru rasism după incidentele de la meciul din 15 noiembrie.

Miercuri seară, UEFA a anunțat că investighează incidentele din timpul meciului România - Suedia, pe 15 noiembrie. O anchetă declanșată după ce Alexander Isak s-a plâns de rasism. Dar nu numai atât. 

Se vor verifica scandările, bannerele fanilor și se va ține cont de folosirea materialelor pirotehnice și de obiectele aruncate pe teren. Riscăm să jucăm următorul meci acasă cu porțile închise. Posibil, chiar finala play-off-ului Ligii Națiunilor, dacă se va decide ca acea partidă să se dispute la noi. Se va decide va Nyon, pe 12 decembrie. 

„Nu îndrăznesc să sper”

Putem pierde și mai mult? Suedezii comentează un scenariu incredibil. Ca, din cauza rasismului, UEFA să ne ia dreptul de a mai organiza cele patru întâlniri de la Euro. Și, eventual, să le mute la Stockholm. 

Reporterii cotidianului Expressen au discutat acest subiect cu președintele federației scandinave. „Nu îndrăznesc să sper că vom primi noi meciuri acasă la EURO, dar, dacă ni se va oferi ocazia, vom fi pregătiți. Friends Arena e întotdeauna gata”, a declarat Karl-Erik Nilsson. 

„Trăiesc sentimente amestecate”

Oficialul suedez se va întoarce repede la București. Pe 30 noiembrie, pentru tragerea la sorți a grupelor Euro. „Trăiesc sentimente amestecate gândindu-mă că merg în România. Sunt amintiri frumoase legate de fotbal, dar o umbră planează asupra acelui meci după ce a pățit Alexander”, afirmă el. 

„E tragic că puțini fani pot distruge visul atâtor oameni”

Întrebat dacă UEFA ar trebui să nu mai permită României să găzduiască turneul final, șeful forului suedez a răspuns: 

„Problema are două fațete. În mod spontan, ai vrea să se ia măsuri drastice. Însă, dacă privești România din perspectiva fotbalului, ei au reușit printre alte lucruri să mărească accesul tinerilor și femeilor la acest sport, mai mulți sunt atrași și primesc șanse. Din acest punct de vedere, e tragic că un număr mic de fani pot distruge visul atâtor oameni”.

„E bine că s-a deschis o investigație și că va fi o pedeapsă, pentru că e sigur că va fi și o pedeapsă. E pozitiv că UEFA anchetează, dar e trist că se întâmplă ce se întâmplă” 
Karl-Erik Nilsson, președintele federației suedeze 

Vezi și

SELECȚIONER ROMÂNIA // VIDEO EXCLUSIV Mirel Rădoi sfătuit să rămână la tineret: „Îl cunosc și nu va accepta. România are nevoie de Dan Petrescu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
1461177693935533
Sorin Gane  •  21 Noiembrie 2019, 22:38

SUEDEZII ASTIA SUNT IN STARE , DACA AR PRIMI ACORDUL , ACUM SA-NCEAPA CONSTRUCTIA A TREI STADIOANE NOI , SI SA LE SI TERMINE PINA LA VARA

1177177172317584
Christian Ciuca  •  21 Noiembrie 2019, 20:46
Postat de albalbastru72 pe 21 Noiembrie 2019, 13:04

Pe fond,nu e chiar o idee rea,trebuie negociat cu suedezii si cu UEFA sa ii lasam pe ei sa fie gazde.Trebuie insa vazut ce avantaje ne ofera in schimb.Totul este o afacere si orice pista rebuie exploatata daca este mai profitabila.

du-te bai nene cu "afacerea" ta, prezenta la Euro e OBLIGATORIE, eveniment mondial transmis de sute de televiziuni, vizionat de miliarde de oameni... si tu tara organizatoare esti absenta, nu participi, rusinea-rusinelor tu esti, ce sa faci ma cu banii aia, ce vrei tu sa faci?! sa zicem ca-ti da un milon de euro, sau zece, sau chiar si o SUTA, tot nu valoreaza in termeni de IMAGINE miliardele care pot fi investite ulterior de oameni cu bani care vad un spectacol la televizor, o sarbatoare a fotbalului european cu suporterii cintind pe strazile Bucurestilor, e o ocazie sa-i anesteziezi pe toti dusmanii tai, sa zica occidentalii ca am evoluat si noi stii ce se va-ntimpla de faci un Euro reusit la tine acasa ? toti factorii decizionali care iubesc fotbalul si sint milioane care urmaresc regulat competitiile intre natiuni gen Euro sau Mondiale, ca se exprima nationalismu din sangele lor, isi vor zice-n gind "ma mir, ia uite domne ce frumos e la Bucuresti, ce stadioane faine au, ce organizare, ce ospitalitate si voiosie si siguranta si respect vezi in Romania, ce moderni si civilizati sint, bravo lor !", asa gindim cu totii, instinctiv daca totu merge brici ei vor avea incredere in Romania si o vor vedea ca pe o tara calma, moderna, sigura, asta n-are pret, asta vrea mediul de afaceri, noi sa ne calificam si sa organizam o sarbatoare minunata si ne baga astia pe loc in Schengen si-n zona Euro, convinsi ca meritam de-acuma. Sa moara dusmanii nostri de necaz.

e_lae
e_lae  •  21 Noiembrie 2019, 18:01

Gata, de ajuns, imi bag *** in ikea de astazi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează