FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 februarie 2022 13:48 / Actualizat sambata, 12 februarie 2022 15:05

Edi Iordănescu a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” că oferta din Arabia Saudită mult mai mare față de ceea ce primește de la FRF și că a fost pe lista scurtă a unei formații din Anglia.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Edi, spune-mi câți bani ai pierdut pentru că n-ai mers în Arabia Saudită?
- Așteptam întrebarea asta pentru că vă urmăresc emisiunile. Mă așteptam!

- Salariul era dublu față de ce câștigi la Federație?
- Era mai mult decât dublu. Nu are nicio legătură suma din zona Golfului cu ce este la echipa națională. Dar mi-am asumat asta! Atunci când a venit vorba despre echipa națională orice fel de considerent financiar n-a mai contat. Mi-am asumat treaba asta.

- Dar e logic, nu?
- Targetul meu nu a fost zona arabă, ci Europa. Au fost mai multe discuții, dar nu s-au concretizat.

- A fost și o discuție cu o echipă din Anglia?
- O discuție, dar nu o negociere. Mi s-a transmis că există un anumit interes și am fost întrebat dacă sunt interesat. Am spus că, da.

Edi Iordănescu: „N-o să cad în capcana de a avea reacții”

- Preiei naționala la 43 de ani la fel ca tatăl tău.
- Sper să se repete și istoria.

- Cu mai multe mandate.
- Să am rezultate așa cum a avut el și o să-I mulțumesc lui Dumnezeu.

Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”
Prietenii lui Ovidiu
Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”

- Au fost oameni care nu au salutat numirea ta. Inclusiv Boloni sau Pițurcă.
- În agenda mea nu o să-și facă loc acest subiect. În sensul în care să stau să răspund și să iau poziții atunci când fiecare spune ceva. Sunt adeptul unor opinii, dar lumea să-și asume ceea ce spune. 

Cu tot respectul pentru domnul Boloni eu n-am făcut paralele între mine și alți antrenori. Sunt tânăr și poate a deranjat chestia asta. Nu am experiența necesară? Eu mă simt pregătit! Când se iau poziții eu n-o să cad în capcana de a avea reacții pentru că focusul meu e de activitatea zilnică și pe echipa națională.

Edi Iordănescu: „Când am plecat de la FCSB am fost criticat”

- Da, dar și opiniile sunt importante.
- Voi respecta opiniile și îmi voi însuși criticile, dar cele care sunt venite în baza unor analize. Nu mi-e rușine să fiu analizat, poate să fie un lucru care să mă ajute. Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale. Așa cum va prima și rezultatul!

În acești 12 ani de fotbal, am învățat să pun deoparte anumite critici. Să nu le mai pun la suflet. Sunt pregătit pentru orice.

- Edi Iordănescu, selecționerul României

- Spui că nu reacționezi la critici, dar...
- Atunci când au fost antrenori în vârstă au fost criticați că sunt depășiți, că nu mai au energie, că nu mai sunt angrenați în realitatea fotbalului actual. Acum, dacă sunt eu antrenor mai tânăr mi se găsesc probleme și defecte. Sunt de acord și cu asta, dar vă spun că atunci când am plecat de la FCSB am fost criticat că am plecat și am cedat. S-a vorbit despre cât de mult mi-am negociat contractul, cât am ținut la principiile și valorile mele. Dacă rămâneam și ajungeam la compromisuri eram criticat că de ce am stat. Că m-am îndoit...

Citește și alte articole:

Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”

Edi Iordănescu vorbește deschis despre defectele sale: „Orgoliul mi-a jucat feste!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
115588000827523
Lucian Nicolau  •  12 Februarie 2022, 17:15

``CASCADORII RASULUI``

grigs1981
grigs1981  •  12 Februarie 2022, 16:48

Titlul este de tot r...t.l! Sugereaza ca Edward a facut deja ceva...Probabil a luat primul salariu!

108808261708421
Francisco Dascal  •  12 Februarie 2022, 16:47

MINTE aceasta oferta din GOLF,respectiv din ANGLIA sunt vrajeli si au facut parte din regia teatrului jucat de FRF pentru alegerea selectionerului,despre care stia in momentul plecarii de la ***(FCSB).Asa selectioner avem in persoana lui EDY POLITICO.RUSINE lui si rusine celor care au ales la presiunile politice.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează