FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

SELECȚIONER ROMÂNIA // Gică Hagi, asaltat pe aeroport: „Vino la națională! Ești ultima noastră speranță!” » Răspunsul „Regelui”

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 09:43

Suporterii naționalei l-au asaltat ieri pe Gheorghe Hagi (54 de ani) pe aeroportul Barajas din Madrid, unde au nimerit alături de „Rege" la aceeași cursă Tarom spre București. „Înainte de orice, trebuie să știm clar unde vrem să mergem", le-a transmis Hagi tuturor.

  • România a fost învinsă de Spania, 0-5, în ultimul meci din preliminariile EURO 2020. Astfel, am ratat lamentabil preliminariile, dar vom fi în play-off-ul din Liga Națiunilor, unde vom disputa semifinala în deplasare, cu Scoția sau Islanda
  • Sediul UEFA de la Nyon va găzdui vineri, de la ora 13:00 (live pe gsp.ro și pe ProTV), tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor, unde România a prins ultimul loc

Hagi e unul dintre favoriții pentru succesiunea lui Contra, iar aducerea „Regelui" în fruntea „tricolorilor" ar conveni de minune federației, care ar îngropa repede subiectul legat de mandatul lamentabil al lui „Guriță".

Și ar transfera întreaga presiune viitoare pe umerii antrenorului cu un proiect de succes la Viitorul.

Susținerea populară de care se bucură Hagi acum pentru a se întoarce după 18 ani pe banca reprezentativei a trăit un nou episod, pe aeroportul Barajas din Madrid. Gică, prezent pe „Wanda Metropolitano" la execuția naționalei în fața Spaniei, a revenit în țară ieri după-amiază, cu o cursă Tarom, iar înainte de îmbarcare oamenii l-au abordat pentru a se fotografia împreună, dar și pentru a-l ruga să vină la lot. 

„Vreau doar să vă salut și să vă mulțumesc"

Sunteți unica noastră șansă de salvare. Ați făcut un lucru senzațional la Viitorul și puteți să-l încercați și pentru echipa națională", i-a spus un fan lui Hagi. 

„Vreau doar să vă salut, să vă strâng mâna și să vă mulțumesc pentru tot ce am trăit cu generația dumneavoastră. Aș vrea ca și fiul meu să treacă prin momente asemănătoare. Nu știu dacă se mai poate, dar ați rămas ultima speranță", i-a transmis un alt suporter, în timp ce băiatul său de 11-12 ani îl privea pe Hagi ca pe o icoană, aproape fără să răsufle.

Vă iubim! Ajutați-ne și faceți ceva cu echipa națională!", l-au implorat și două doamne, imediat după ce Hagi s-a pozat cu membrii familiei respective. 

„E nevoie de un proiect clar"

„Regele" a schimbat câteva cuvinte cu fiecare, s-a ferit să vorbească despre posibilitatea și disponibilitatea de a prelua imediat frâiele „tricolorilor", dar mesajul general a fost că „avem nevoie de un proiect clar, să știm foarte bine ce vrem să facem și unde vrem să ajungem. Când pierd, sunt supărat o zi, apoi mă gândesc unde am greșit și cum remediem. Soluțiile de pe o zi pe alta nu te fac să devii cel mai bun. Asta e cel mai important: trebuie să știm pe ce drum vrem să mergem!".

4 partidea stat Hagi pe banca naționalei în 2001, când România a ratat calificarea la Mondialul 2002 după barajul cu Slovenia

8 jucătoricrescuți sau trecuți prin Academia lui Hagi s-au aflat în lotul „tricolorilor" pentru partidele cu Suedia și Spania, ultimele din campania pentru Euro 2020

ROMÂNIA, DOUĂ VARIANTE ÎN LIGA NAȚIUNILOR

  • Dacă România va fi trasă la sorți să joace în play-off-ul Diviziei C, jucăm semifinala cu Scoția (cel mai bine clasată în divizie), în deplasare. Cealaltă semifinală ar fi Norvegia-Serbia (la Oslo).
  • Dacă sorții ne vor trimite în play-off-ul Diviziei A, vom juca semifinala cu Islanda (tot în deplasare), iar în finală am putea întâlni una dintre Ungaria, Bulgaria sau Israel.

VEZI ȘI:

Paradoxul Euro 2020! România nu s-a calificat, dar a aflat adversarele din grupe » Pe cine trebuie să batem ca să ajungem acolo + grupa horror

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
3042752049069515
Ion Nicolae  •  20 Noiembrie 2019, 18:57

Dacă vine mistrețul ăsta de Hagi este catastrofă sigură.Se tot laudă că a făcut si a dres dar toti jucătorii ce au plecat de la el în Europa freacă banca de rezerve,unii nici pe bancă nu au loc.

fuller
fuller  •  20 Noiembrie 2019, 18:43

L-am admirat pe Hagi ca jucator de geniu, si il admir pentru ce incearca sa faca la Viitorul. E singurul care se preocupa de a cladi ceva pe termeb lung. Din pacate so el pare orbit si influentat de relatiile de rudenie sau de afaceri. Cu el antrenor, Ianis ar ramane o prezenta vesnica la nationala, chiar daca e rezerva pe termen nedefinit la echipele de club. Ma tem ca isi va promova jucatorii de la Viitorul ca sa le creasca cota, si va amesteca afacerile cu responsibilitatile de antrenor.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  20 Noiembrie 2019, 15:37

sa vina Hagi, sa vina el cit mai repede sa ne califice si sa formeze un grup compact omogen ofensiv , sa iesim din cosmarul asta in sfarsit, de vine Gicuta va fi bine, Doamne-ajuta.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează