FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Selecționeri școlari Pro » România e într-o situație unică

Articol de , - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 17:42

Antrenorii primelor două naționale, Mirel Rădoi și Adrian Mutu, ultimul votat ieri de Comisia Tehnică a FRF pentru a prelua lotul U21, urmează, deocamdată, cursurile pentru cea mai înaltă licență de tehnician.

Ceea ce se preconiza a devenit, de ieri, o certitudine. Fostul internațional Adrian Mutu va prelua naționala U21 după ce Mirel Rădoi a fost numit la cârma primei reprezentative. După o ședință de mai bine de trei ore, Comisia Tehnică FRF, condusă de Mihai Stoichiță, a votat în unanimitate să-l propună pe Mutu, urmând ca președintele Răzvan Burleanu să demareze tratativele cu acesta, cel mai probabil în acest week-end.

Pe lista restrânsă mai fuseseră Cristi Chivu, Edward Iordănescu și Costel Enache. Surse federale susțin că "Briliantul" ar fi fost singurul dispus să renunțe la angajamentul actual, la formația de tineret al arabilor de la Al Wahda. Noul selecționer U21 va avea ca obiectiv principal calificarea la Euro 2021. Prima ediție la care, pentru turneul final ce va avea loc în vara lui 2021, în Ungaria și Slovenia (9-26 iunie), se vor califica 16 formații.

"Nu se cere decât Licență A"

Prin această numire la U21, România e într-o situație unică, selecționerii primelor două naționale neavând încă licență Pro. Rădoi și Mutu urmează din august 2019 cursurile celui mai înalt grad din antrenorat, urmând să fie declarați absolvenți spre finele acestui an. Ei au intrat cu medii foarte mari la admiterea pentru licența Pro, Mirel primul (media 9,10) și Adrian al 5-lea (media 8,71).

Surse federale susțin că "nu e necesară licența Pro la naționala de tineret. E de ajuns să ai licența A, așa cum a avut și Rădoi în campania precedentă. Iar la echipa națională de seniori, UEFA oferă aceleași drepturi celor care urmează cursurile licenței Pro ca și acelora care o dețin deja".

În cazul lui Mirel, secunzii săi, Nicolae Dică și Florin Constantinovici, au deja licența Pro. Secundul de la naționala de tineret, Adrian Boingiu, are licență A.
La Olimpiadă amândoi?

Nu a fost încă stabilit cum se va proceda cu participarea la Olimpiada de la Tokyo 2020, performanță obținută în urma clasării pe locul 4 la turnirul european din Italia, de anul trecut. Cum Rădoi ține neapărat să conducă echipa și la JO, cel mai probabil naționala României va avea o conducere tehnică bicefală la turneul final olimpic.

Selecționeri școlari Pro » România e într-o situație unică

"Ar fi o mare onoare şi responsabilitate să ajung selecționer la U21. Când vine vorba despre naţională, nu ai nimic de câștigat dacă te gândeşti la bani. Cred că niciun antrenor când s-a dus la prima reprezentativă sau la tineret nu s-a dus pentru bani"
Adrian Mutu, înaintea deciziei Comisiei Tehnice FRF

EXCLUSIV Analiză DURĂ a lui Ion Pîrcălab: ”Mirel Rădoi e un antrenor privilegiat” + „Nu e obligatoriu ca Adi Mutu să ajungă antrenor mare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  10 Ianuarie 2020, 21:54

Stoichita capo del tuti capo ! Restul se subantelege

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  10 Ianuarie 2020, 21:53

FRF***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caoradea
caoradea  •  10 Ianuarie 2020, 19:32

Ca la noi la nimeni...se vede profesionalismul la FRF...doi incepatori la nationale, fara strategie clara, fara experienta....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează