FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EURO 2020 AMÂNAT. Selecționerii Mirel Rădoi și Adi Mutu, primele reacții după deciziile luate la UEFA: „Ar putea fi câteva avantaje pentru noi”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 18:41

UEFA a decis azi amânarea EURO 2020 pentru un an dar și reprogramarea meciurilor pentru EURO 2020, a partidelor din cupele europene și a calificărilor pentru Campionatul European de tineret, din 2021.

Mirel Rădoi, selecționerul României, și Adrian Mutu, antrenorul României U21, au vorbit despre decizia luată azi de UEFA și despre ce înseamnă asta pentru cele două naționale.

Mirel Rădoi: „Avem câteva avantaje”

„„Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tuturor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situația globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. 

Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competițiile naționale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua așa cum preconizează UEFA. 

Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naționalei, cât și pentru toți suporterii României, din țară și din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiție! Fiți responsabili și protejați-i pe cei de lângă voi! ”, a declarat Mirel Rădoi pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

4 motive pentru care România are de câștigat după amânarea EURO 2020

Ce a decis UEFA:

 

Adrian Mutu: „Era imposibil să jucăm”

„Este singura decizie care se putea lua. Era imposibil deja să putem juca în această lună, având în vedere ce se întâmplă în lume. Sunt nerăbdător să debutez pe banca echipei naționale, să ascult din nou imnul pe stadion, de la nivelul gazonului, dar trebuie să mai aștept

Să sperăm că aceste meciuri se vor putea disputa în luna iunie, asta ar însemna că situația în ceea ce privește sănătatea publică se va ameliora. Cel mai important acum este să ascultăm recomandările autorităților. Să dăm dovadă de responsabilitate, să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați nouă. Vom avea timp să le facem pe toate”, a spus și Adrian Mutu pentru sursa citată.

VIDEO Conferință de presă Răzvan Burleanu

Citește alte știri despre decizia UEFA:

Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, după deciziile UEFA: „Fotbalul s-ar putea întoarce în jur de 10 mai. Când vom vedea primul stadion plin vom ști că am învins. Și panica, și virusul, și dorul de fotbal”

Liga 1 ar putea reveni cel mai devreme în aprilie: Răzvan Burleanu, precizări după videoconferința extraordinară UEFA

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează