FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

Șumudică nu e de acord cu trecerea jucătorilor U21 la naționala mare + Critici pentru Contra: „Îl crucificăm”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 septembrie 2019 13:02

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gazişehir Gaziantep, îi ia apărarea selecționerului Cosmin Contra după victoria chinuită cu Malta, 1-0, când a venit vorba despre folosirea jucătorilor U21. Fostul tehnician al Astrei nu s-a ferit să-l critice pe selecționer pentru că nu l-a chemat la națională pe Cristi Săpunaru.

„Văd că există un val de critici la adresa lui Cosmin Contra. N-am niciun fel de amiciție cu el, dar acum stăm să căutăm câte trofee are el, cât a antrenat și pe unde a antrenat. Asta trebuia să faceți înainte să-l puneți selecționer. 

Noi îl crucificăm pe Contra și stăm să-l analizăm. Eram nemulțumiți de Daum că-i punea pe jucători să împingă autocarul. Când a venit Contra eram entuziasmați că s-a schimbat atmosfera. 

Noi vrem o infuzie de la lotul U21 la naționala mare. Nu se poate așa ceva. E o mare greșeală dacă cineva îl pune pe Contra la îndoială că nu face mutarea celor de la U21 ca toți să vină la echipa mare. Noi credem acum că tot ce zboară se mănâncă, dar e foarte greu să faci pasul la seniori. Nu uitați că jucătorii ăștia trebuie să crească lângă niște jucători cu experiență

De ce nu spunem acum că a jucat Contra cu 7 de la U21 și ne-a dominat Malta? De ce nu o spunem așa? Toată lumea plânge că de ce nu întinerim echipa. Am întinerit-o și ne-a dominat Malta. A avut Malta ieri niște ocazii ce n-am văzut în viața mea. Nu-l mai criticați pe Contra, lăsați-l să lucreze! E o simbioză între el și Mirel Rădoi și lăsați-i să lucreze împreună. Noi ce facem? Îi dăm în cap lui Contra”, a declarat Șumudică la Pro x.

„Săpunaru n-ar fi trebuit să lipsească”

Șumudică nu s-a ferit să-l critice pe selecționer pentru că nu l-a luat pe Cristi Săpunaru (Denizlispor, 35 de ani), ulterior fundașul anunțând că renunță la echipa națională.

„Am citit despre Săpunaru că și-ar fi aprins o țigară. Eu pot să vorbesc despre omul Săpunaru și știu ce poate el. Pot să vă spun doar că Săpunaru e foarte respectat la echipa de club și e căpitan. El traversează o bună perioadă sportivă. Dacă există alte probleme extrasportive, trebuie să știi să le gestionezi. La ce fundași centrali sunt la echipa națională, cred că Săpunaru n-ar fi trebuit să lipsească din lot”, a adăugat Șumudică.

Clasament

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

CITEȘTE ȘI:

Marius Șumudică face o comparație inedită între fanii români și turci: „Mă opresc pe stradă și îmi pupă mâna. Am crezut că unul vrea să-mi fure brățara”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
sibelius
sibelius  •  09 Septembrie 2019, 19:15
Postat de Iancu Marian pe 09 Septembrie 2019, 15:41

Prima repriza cu malta am Júcat bine doar arbritul si nesansa a facut sa nu marcam 4,,5.. goluri.iar in a doua repriza au intrat experimentati si erau sa o faca de oaie.mai lasati prostiile cu experimentati care au jugat mult mai prost decat tineri

Tu ce meci ai vazut?

sibelius
sibelius  •  09 Septembrie 2019, 19:14
Postat de ray51 pe 09 Septembrie 2019, 14:56

Degeaba il persiflati pe Sumi. Are si dreptate. Are si limite. De exemplu aseara (cu Malta) nu am jucat fotbal. Tinerii n-au jucat ce-au jucat la Euro. Nici cei in varsta n-au aratat nimic. Poate aveau capul mare de la sala de teorie unde antrenorul i-a dascalit printre dinti, suerand mesajele transmise de marele Sef Burleanu. Nu stim. Fapt e ca nu s-a jucat nimic; a fost DOAR echipa Maltei care daca va continua astfel, in cel mult 2 ani ne bate urat de tot!!!

Marin nu a jucat la Euro, Rus a fost rezerva la Euro si acum joaca in liga a III-a in Ungaria(echipa a doua a lui Vidi), Florin Stefan nu rupt gura targului nici la Euro, nici acum la Sepsi. Cicaldau a fost invizibil(probabil a fost de vina si sistemul de joc). Andone e si atehnic, si individualist(asa a fost mereu, nu e nicio noutate).

1514694971923288
Iancu Marian  •  09 Septembrie 2019, 15:41

Prima repriza cu malta am Júcat bine doar arbritul si nesansa a facut sa nu marcam 4,,5.. goluri.iar in a doua repriza au intrat experimentati si erau sa o faca de oaie.mai lasati prostiile cu experimentati care au jugat mult mai prost decat tineri

Vezi toate comentariile (11)
Comentează