FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SERBIA, DUMINICĂ, ORA 16:00, PROTV ȘI LIVETEXT GSP.RO

Tensiuni la națională » Keșeru în pragul revoltei: e nemulțumit de felul în care e tratat de Cosmin Contra

Claudiu Keșeru
(foto: Cristi Preda, GSP)
Claudiu Keșeru (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2018 09:00

Internaționalul de la Ludogoreț, Claudiu Keșeru, e surescitat fiindcă selecționerul îl folosește doar spre finalul meciurilor sau deloc. O altă decizie decât titularizarea lui în fața Serbiei, în această după-amiază, ar putea arunca în aer relația cu Contra.

Numit în fruntea echipei naționale în septembrie 2017, Cosmin Contra a căutat să lucreze în liniște la lot, să-și formeze un grup compact cu care să atace calificările la Euro 2020, dar alegerile selecționerului încep să nască și nemulțumiri. Iar polul cel mai tensionat în prezent e cel pe axa Contra - Keșeru!

Surse de la națională dezvăluie că atacantul de 31 de ani a devenit tot mai vocal în a-și exprima frustrarea vizavi de folosirea lui ocazională la partidele reprezentativei.

În cele 11 partide cu "Guriță" pe bancă, internaționalul de la Ludogoreț a fost titular doar în 3 meciuri, unul singur oficial! Și tot o singură dată a prins o întâlnire cap-coadă, la 0-0 cu Muntenegru, în startul Ligii Națiunilor.

"A doua sau a treia opțiune"

"E foarte mâhnit că nu i se acordă încredere și a ajuns să fie băgat doar în finalul partidelor. Nu înțelege de multe ori opțiunile selecționerului, cu care are în prezent o relație încordată. E frustrant să marcheze constant în Bulgaria, să fie lăudat public inclusiv de staff-ul naționalei, dar, în final, să se demonstreze că e, de fapt, a doua sau chiar a treia opțiune din punctul de vedere al lui Contra", a explicat un apropiat al jucătorului.

Inclusiv la Vilnius a existat un episod mai aprins în minutele de final, când Keșeru a fost trimis pe teren. Contra i-a oferit la un moment dat niște indicații de pe margine lui Claudiu, care a gesticulat însă a nemulțumire, dar s-a îndepărtat apoi de banca tehnică împăcat cumva cu solicitările venite dinspre selecționer. A încheiat seara cu pasa decisivă spre Maxim, care a adus victoria României în ultimele secunde ale disputei cu balticii.

Țucudean e preferatul

Statistica arată, într-adevăr, că, în mandatul lui Contra, Țucudean a devenit favoritul pentru titularizare în avanposturi. Atacantul lui CFR a prins deja cinci meciuri în primul "11", inclusiv la ultimele două jocuri ale "tricolorilor", 2-2 la Belgrad și 2-1 la Vilnius. 

Nici cu Daum nu i-a mers bine

Keșeru a traversat o perioadă tulbure la națională și în timpul mandatului lui Christoph Daum. În cele 10 meciuri pe banca reprezentativei, neamțul l-a folosit doar 105 minute în patru partide: niciodată integralist, o dată titular, la 0-0 cu Danemarca, preliminariile CM 2018! Fostul selecționer l-a și ironizat la un moment dat pe Keșeru: "Brazilienii îi fac ocaziile la Ludogoreț, iar el marchează. Cu cine? Să nu ne uităm doar la cifre! Defensivele din Bulgaria nu sunt așa de pregătite".

keseru contra tabel

28 de selecțiia strâns Keșeru la națională, pentru care a marcat 6 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  14 Octombrie 2018, 23:07

Păi nu merită mai mult, la cât a tot ratat singur cu portarul când a fost titular nici nu mai merita convocat.

spinoza
spinoza  •  14 Octombrie 2018, 21:49

Pai eu nici nu l-aș mai convoca! E bun in Bulgaria cu ciumetii de acolo!

stelistul1
stelistul1  •  14 Octombrie 2018, 15:50

Keseru e amar, ca nu-l baga contra. (ungurii stiu de ce) Dar sa fim seriosi, Tucudean este dedeparte cel mai bun atacant din tara. Era inca de cand juca la Dinamo. Fcsb-ul lui becalii a fost prea subtire ca sa-si dea seama de valoarea lui. Cred ca sunt si cateva chestii de disciplina la el. daca n-ar fi fost, acum juca la Madrid.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează