FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

UEFA a pedepsit naționala U21 pentru incidentele create de români la EURO! Amendă pentru FRF + stadion parțial închis la următorul meci

Jucătorii lui Rădoi au celebrat alături de galerie victoria cu Croația, 4-1 // foto: Raed Krishan
Jucătorii lui Rădoi au celebrat alături de galerie victoria cu Croația, 4-1 // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iulie 2019 12:24

Nu scăpăm de probleme nici după Europeanul de tineret din Italia și San Marino, unde România U21 a avut un parcurs de senzație, ajungând până în semifinale. 

UEFA a deschis o procedură discplinară împotriva României după ce ultrașii au creat probleme la meciul din San Marino cu Croația U21, câștigat cu 4-1. Atunci, nucleul dur depalsat din România a aprins torțe și a aruncat cu mai multe obiecte pe pista de atletism, în repertoriul suporterilor existând și unele scandări rasiste. 

Forul continental a aplicat și o amendă de 2.000 de euro pentru FRF, iar România U21 va disputa primul meci de pe teren propriu din preliminariile pentru EURO 2021, cel contra Ucrainei U21, cu un stadion parțial închis. Conform pedepsei, 2.000 de locuri vor fi lăsate libere, informează Ziare.com.

Federația nu a anunțat deocamdată locul de disputare al partidei cu Ucraina U21, acesta urmând să aibă loc cel mai probabil în provincie. 

10 octombriee data la care e programat meciul cu Ucraina U21. „Tricolorii” lui Rădoi pornesc campania pe 10 septembrie, în deplasare cu Danemarca

România U21 a fost eliminată în semifinale la EURO 2019 de Germania U21, 2-4. Anterior, în faza grupelor, terminase pe locul 1, învingând Croația U21 cu 4-1, Anglia U21 cu 4-2 și remizând cu Franța U21, 0-0. Totul despre turneu AICI!

România U21 va începe preliminariile pentru EURO 2021 în septembrie. Suntem repartizați într-o grupă cu Finlanda U21, Danemarca U21, Malta U21, Irlanda de Nord U21 și Ucraina U21.

Probleme devenite tradiție

În ultimii ani, naționala mare a României a avut mult de suferit din cauza comportamentului reprobabil al fanilor. Scandările rasiste, folosirea materialelor pirotehnice și mesajele cu tentă xenofobă au atras suspendarea terenului la mai multe partide din precedentele campanii de calificare. 

Un ultim astfel de episod a avut la Oslo, la remiza României cu Norvegia, 2-2, când ultrașii români au apelat la lozinci xenofobe împotriva vecinilor de la Budapesta. 

Atunci, fanii români aflați la Oslo, aproximativ 800 la număr, au ieșit în evidență, în mod negativ, încă de dinainte de startul meciului, când unul dintre ultrașii aflați în sectorul oaspeților a scandat obscenități la adresa lui Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo. 

Vezi și: FRF a pus în vânzare tichetele pentru derby-ul din preliminarii cu Spania! S-au vândut deja 20.000 + Cât costă biletele pentru meciul cu Malta

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
raul4steaua
raul4steaua  •  20 Iulie 2019, 14:19

Nucleul dur, ma faceti sa rad, niste huligani poate

alegsandru
alegsandru  •  20 Iulie 2019, 13:32

Pare ca zearistii de la gsp au fost promovati la UEFA, in comisia de desciplina.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close