FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Victor Pițurcă, intervenție de 30 de minute în direct: „Nu poți să-i ceri lui Boloni asta, e de domeniul fantasticului!”

Victor Pițurcă a avut o intervenție de peste 30 de minute în direct la TV
Victor Pițurcă a avut o intervenție de peste 30 de minute în direct la TV

Articol de GSP - Publicat marti, 01 februarie 2022 20:13 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 21:22

Într-o intervenție televizată de peste o jumătate de oră, Victor Pițurcă a comentat ultimele evenimente de notorietate petrecute în fotbalul românesc.

În dialogul cu Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport, fostul selecționer a analizat numirea lui Edi Iordănescu pe banca primei reprezentative, a spus cu subiect și predicat că n-a fost contactat de nimeni de la FRF și a comentat cu dispreț oferta pe care federalii au pregătit-o pentru Ladislau Boloni.

Victor Pițurcă: „Nu m-a abordat nimeni de la națională!”

„Nu am fost abordat de nimeni de la națională. Nici pe departe, n-a fost absolut nimic! 

[Dar cum ați fi reacționat dacă ați fi fost căutat?] E o întrebare de amatori, Radu! Mi se pare firesc că n-am fost întrebat de nimeni. Cei care hotărăsc asta știu foarte bine ce au de făcut și știu cu cine pot face performanță. 

E în regulă. Ei știu mult mai bine ce au de făcut. Am calificat echipa de patru ori, poate că așa ar fi trebuit (să fie contactat de FRF)...Dar știți că eu am fost de altă parte a baricadei. Probabil că ei se gândesc și la asta, nu? Poate ei s-au gândit, în al doilea rând, și că răspunsul meu va fi «nu».

Cu Răzvan Burleanu m-am despărțit în condiții bune, chiar dacă la începtul campaniei lui a spus că o să mă schimbe. Cât timp am lucrat, am făcut-o bine, am lăsat-o cu punctele necesare pentru a se califica. Eu n-am plecat din cauza lui Burleanu. Nu m-a împins nimeni, aveam un contract beton. Poate că Burleanu m-ar fi schimbat din prima zi, că așa se bătea cu pumnul în piept, dar trebuia să plătească pentru asta”, a declarat Pițurcă, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Cât timp am lucrat în Federație, am discutat cu un singur om, cu președintele. Atât! În rest, n-am avut nicio discuție. Nici cu Comitetul Executiv, cu nimeni!
- Victor Pițurcă

Victor Pițurcă: „E de domeniul fantasticului ce s-a întâmplat cu Boloni”

Clauza pe care FRF a încerat să o impună în negocierile cu Ladislau Boloni l-a bulversat pe Victor Pițurcă. Acesta consideră că federalii au ratat oportunitatea uriașă de a numi un selecționer de talia lui Loți Boloni.

„Alegerea selecționerului a fost o telenovelă care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria naționalei noastre. Și nu cred că există vreo națională care să vorbească cu atâția antrenori care să refuze. 

Îl ai pe Boloni în mână, ai șansa să beneficiezi de munca lui, și tu pui o clauză că dacă nu termini pe locul 1 sau 2 să îl schimbi? Asta mi se pare de domeniul fantasticului! Nu poți să-i ceri asta lui Loți Boloni! Poți să-i ceri asta lui Edi Iordănescu sau unui antrenor tânăr, nu lui Boloni. I-am spus acest lucru lui Loți Boloni, chiar m-a deranjat. El nu se simțea bine cu clauza asta, venea la națională cu o piatră în pantof”. 

Nemulțumirile lui Boloni:

  • Faptul că data de final a contractului nu era fixă, ci depindea de parcursul naționalei în Liga Națiunilor și campania de calificare la EURO 2024.
  • Importanța pusă de FRF pe rezultatele din Liga Națiunilor.
  • Partea salarială. Deși pe parcurs a spus că „latura financiară nu a constituit o problemă”, Boloni a revenit și a afirmat că-și dorea un salariu apropiat de cel al lui Christoph Daum (540.000 euro anual), mai degrabă decât cel al lui Mirel Rădoi (300.000).

Victor Pițurcă, despre numirea lui Edi Iordănescu: „Să fie tare psihic, că va fi atacat din toate părțile”

Pițurcă îi dă un sfat prețios lui Edi Iordănescu și vorbește și despre scandalul ce l-a avut protagonist încă din momentul instalării pe banca naționalei, cel al imixtiunilor politice de la Pandurii.

„Eu am spus întotdeauna... un selecționer, atunci când vine la echipa națională, trebuie să fie susținut de toată lumea. Dar nu știu ce rezultate va avea, nu am niciun reper. Sper să se gândească foarte mult la aspectul psihic. Echipa națională nu e nici FCSB, nici CFR Cluj! A început cu stângul, cu ce a apărut acum prin presă. Nu e bine pentru el că au apărut acele lucruri. Vă dați seama că va fi luat în colimator la primul eșec.

Dar e normal să fie ajutat. Taică-su e prieten foarte bun cu domnul Gabi Oprea, pe care și eu îl cunosc foarte bine. E normal să-l susțină! Dar aceste detalii nu-l pun într-o postură foarte bună. Cu mine cum a fost? Când am ajuns la echipa națională, au început dezvăluirile: pușcărie, barbut... au ținut ani de zile chestiile acestea. 

Edi Iordănescu să fie tare psihic, că va fi atacat din toate părțile! Sunt mulți care-și spun părerea, care au anumite interese. El trebuie să-și vadă de treaba lui și de meseria lui, altfel e greu să reușească”, a spus Pițurcă, potrivit sursei citate. 

VIDEO Ladislau Boloni, despre motivele pentru care nu s-a înțeles cu FRF

Citește și alte știri despre naționala României: 

EXCLUSIV Cum arată staff-ul lui Edi Iordănescu, după refuzul lui Mihai Pintilii » 7 oameni alături de selecționer

Daniel Pancu confirmă venirea în staff-ul lui Edi Iordănescu la națională: „Voi face tot ce e omenește posibil să reușim să fim iar mari”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
10209620077843239
Gheorghe Petru-Iulian  •  03 Februarie 2022, 16:45
Postat de petschovschi pe 02 Februarie 2022, 10:39

Domnule, vorbești niște prostii imense. Unde să se califice din grupă, că în Nations League nu e cu calificări ? Apoi, cum să pici cu Italia, Anglia, Spania, cînd România e în Divizia B, iar alea în Divizia A a Nations League ? 300.000 de euro poate reprezintă o căruță de bani pentru dvs, dar nu pentru un antrenor cu rezultatele lui Boloni (cred e că cel mai mic salariu pe care l-ar fi acut în ultimii mulți ani). Altfel, în condițiile în care în ultimele preliminarii te-a depășit Macedonia, n-ai bătut Islanda și te-a bătut Armenia, cum să-i impui lui Boloni să-ți cîștige o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru ? Un antrenor cu ștaif, precum Boloni, nu vine în probe, cu riscul de a fi data afară după doar 8 luni. Numai un ”flămînd”, ca Edi sau Mutu, ar accepta clauza aia. Totul a fost o regie a celor de la FRF, în condițiile în care ei își doreau din start un antrenor docil, manevrabil (mai deschidea gura ”nea Mihai” în fața lui unor Boloni, Petrescu, Hagi sau Răzvan Lucescu ?)

Ce mare antrenor de talie mondiala este Boloni in momentul de față? A fost la Sporting sau Standard acum 20 ani! De asta a si discutat acum cu Naționala, fiindcă e intr-un con de umbra si nu este căutat. E adevărat ca nu avem niste scule de jucători, dar totuși, cu Muntenegru si Finlanda am jucat in urma cu cativa ani si am avut rezultate bune. Pai target-ul este sa te califici la Euro, pai puii mei, ca sa obții asta trebuie sa câștigi grupa de Nations League ca sa ai șanse. Daca te pretinzi antrenor cu experiență, banuiesc ca iti poti asuma si faptul ca poti reuși mai mult decat predecesorii tai mai neexperimentați (Contra și Radoi).

111855873007282
Un Timisorean  •  03 Februarie 2022, 05:33

Dar de ce sa nu-i ceri bai, nu-i normal sa-i ceri si obiective ? Ah, era ok sa-l platesti degeaba si el sa dezerteze iar peste 3-4 luni ???...............ca e "marele Boloni", vezi doamne.

1834556613328610
Dan Stanescu  •  02 Februarie 2022, 19:46

Inteligenta intrebare,sunteti multi!????

Vezi toate comentariile (24)
Comentează