FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Victor Pițurcă, întrebat dacă vine să salveze echipa națională » Răspunsul fostului selecționer

Victor Pițurcă / Sursă foto: Arhivă GSP
Victor Pițurcă / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 21:36 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 21:51

Victor Pițurcă (66 de ani) spune că, pentru moment, nu ia în calcul o revenire pe banca primei reprezentative. Certat cu Răzvan Burleanu, fostul selecționer își lasă, totuși, o portiță deschisă: „Niciodată să nu spui niciodată”.

Dacă în trecut avea un discurs ceva mai „înțepat” la adresa Federației, negând vehement de fiecare dată un come-back la cârma „tricolorilor”, Victor Pițurcă a avut un discurs ceva mai moderat atunci când a fost întrebat despre o ipotetică revenire la națională.

Iordănescu, cel mai slab în mandatul lui Burleanu » Cifre horror pentru selecționer
ROMÂNIA
Iordănescu, cel mai slab în mandatul lui Burleanu » Cifre horror pentru selecționer

Victor Pițurcă, despre revenirea la națională: „Niciodată să nu spui niciodată”

„Nu ştiu absolut nimic de nicio listă, nici nu cred că există şi nu ar fi corect să vorbim de o eventuală listă, atât timp cât Edi Iordănescu e antrenorul echipei naţionale. Nu are sens să vorbim despre o listă. Deocamdată, e selecţioner, a câştigat ultimul joc, iar ei vor decide ce vor face în continuare. 

Mi-aţi mai pus întrebarea, dar eu în momentul ăsta spun nu! Ce se poate întâmpla... nu ştiu. Niciodată să nu spui niciodată. E vorba de motivaţie.

Financiar nu se pune problema, pentru că am avut oferte foarte multe, pe bani foarte mulţi. Situaţia este cum este şi trebuie să rămână aşa. Dacă se întâmplă ceva în viitor, vom vedea”, a spus Victor Pițurcă, la Pro Arena. 

3 calificărila turneele finale a obținut România cu Victor Pițurcă (Euro 2000, Euro 2008, Euro 2016 - s-a aflat pe bancă doar la începutul campaniei), plus prima calificare din istoria naționalei U21 la Euro 1998

Victor Pițurcă, cel mai de succes selecționer din istoria recentă a naționalei

Liber de contract din ianuarie 2020, când a fost demis de la CSU Craiova, Pițurcă a avut 3 mandate pe banca naționalei: iunie 1998-decembrie 1998, decembrie 2004-aprilie 2009 și iunie 2001 și 2014. A contribuit la calificarea la EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016.

21era locul ocupat de România în clasamentul FIFA în momentul în care Pițurcă a plecat, octombrie 2014, în spatele nostru fiind atunci țări precum Polonia, Turcia, Danemarca, Suedia, Serbia, Austria, Cehia, Țara Galilor, Rusia, Ungaria

VIDEO Pițurcă rupe tăcerea după 22 de ani de la scandalul monstru cu Hagi: „A fost cea mai mare greșeală a lui! Sandu a privat echipa națională de două calificări”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Iată strategia lui Edi pentru Euro 2024! Pe ce jucători se va baza

Retrogradarea României i-a șocat pe spaniolii de la AS: „A căzut în groapă. Prezentul românilor nu mai are nimic de-a face cu trecutul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
geambash
geambash  •  03 Octombrie 2022, 16:16
Postat de iri_ pe 02 Octombrie 2022, 07:24

N-ai inteles nimic. Hai sa-ti explic, inainte ne puteam califica in fata Olandei la un turneu final, cu Mutu si Chivu cum zici tu, si Piturca antrenor, dar si la Olanda probabil erau jucatori de la Barcelona, Ajax, etc... Si daca nici asta nu e performanta, chinuita cu 1-0, dar performanta, ce rost ar avea sa mai comparam cu prezentul, cand te bat toate tarile din fosta Iugoslavie, pana si Albania ne-a batut, care le dadeam cu terenul in cap pe vremea nepriceputului autobazist Piturca...

Intai ar trebui sa-ti explici TIE de ce nu a mai avut rezultate pe NICAIERI si nu mai antreneaza NICIUNDE ... si apoi sa le explici altora... dar e mai greu cu logica si explicatiile cand realitatea este alta. Piturca face blocuri si se ocupa de ferma BIO de ani de zile, se pare ca e mai bun la asta. Cum si tu se pare ca esti bun la altele mai mult decat la logica si la a remarca evidenta.

iri_
iri_  •  02 Octombrie 2022, 07:24
Postat de geambash pe 29 Septembrie 2022, 13:29

Tu te-ai oprit din citit mai demult... dar nu-i problema asta, problema e ca uiti meciuri unice in istorie EURO 2008 0-2... Olanda te lasa sa-i bati ca sa scoata Italia, jucand cu rezervele si tu, MARELE antrenor Piturca, nu esti in stare sa dai un gol, ca joci super fricos ... Cine a vazut meciul si are macar DOI NEURONI intelege ... Piturca a fost mereu un antrenor de ciupeala, totul pe aparare. A avut noroc cu jucatori precum Mutu sau Chivu. Este o varianta invechita a lui Petrescu. Mai mult decat atat, stilul lui a fost imprumutat de noile generatii de antrenori romani. Stilul AUTOBAZA. In afara de Croitoru, Radoi si Reghe cam toti au preluat stilul lui Piturca. NU AJUNGI ABSOLUT NICAIERI JUCAND FRICOS. NICIODATA. p.s. Nu fac apologia lui Radoi sau Reghe care nu cred ca vor ajunge antrenoi mari vreodata.

N-ai inteles nimic. Hai sa-ti explic, inainte ne puteam califica in fata Olandei la un turneu final, cu Mutu si Chivu cum zici tu, si Piturca antrenor, dar si la Olanda probabil erau jucatori de la Barcelona, Ajax, etc... Si daca nici asta nu e performanta, chinuita cu 1-0, dar performanta, ce rost ar avea sa mai comparam cu prezentul, cand te bat toate tarile din fosta Iugoslavie, pana si Albania ne-a batut, care le dadeam cu terenul in cap pe vremea nepriceputului autobazist Piturca...

geambash
geambash  •  29 Septembrie 2022, 16:25
Postat de torque07 pe 29 Septembrie 2022, 15:29

Sunt doua meserii diferite. Antrenor si Selectioner. Chiar daca sunt legate una de alta. In fine, noi vorbim de nationala oricum. Si de rezultatele cu nationala. Ce a facut in afara pe mine personal nu ma intereseaza. In 2016 trei sferturi de calificare e meritul lui. Si nu mai era nici Mutu nici Chivu. Erau Goian, Pintili, Rusescu...Sigur, cu doua clase peste ce avem acum dar nu erau nici aia cine stie ce. Si cum am zis, vorbesc rezultatele. 2008, calificarea cu tineretul, 2016... Si daca vrei sa vorbim despre tactica sau stilul de joc defensiv, iti pun eu o intrebare. Am jucat cu Muntenegru ACASA. 4-3-3! 60% posesie , de doua ori mai multe pase decat ei, 81% vs 69% precizie pase, asta ca sa vezi ca s-a jucat cum a vrut "suporterul" atac, posesie, constructie. Care a fost scorul la final??? Am jucat aproape toata campania asta de Nations League 4-3-3 (si nu vesnicul 4-2-3-1 de care se plangeau toti) si am avut mereu posesie si am pasat. Pe ce loc am terminat? Cu jucatorii nostri, asa cum sunt ei, si mai ales din liga mamaliga semiprofesionista (ceva gen liga din Zimbabwe) e singura tactica ce poate functiona. si sunt sigur 100% de ce spun.

Inca o data, depinde cu cine il compari. Eu l-am comparat cu cei care au avut rezultate in mai multe locuri. La finalul zilei, selectionerul tot antrenor este. Mie mi se pare slab. A fost decent in contextul ala, cum a fost si Iordanescu SR la momentul ala, cu jucatorii respectivi si Hagi care rezolva meciurile. Si Petrescu, Lucescu JR si Olaroiu joaca mai mult defensiv, insa cand e cazul stiu sa si atace. Ca sa-ti raspund la intrebare, prefer oricand un joc care aduce ocazii si parametri superiori. Pentru ca poti avea sincope 1,2 meciuri, insa jocul bun iti aduce mai multe puncte pe termen lung (plus spectacol). E statistica. Atat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează