FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Victor Pițurcă îi atacă pe contestatarii lui Rădoi: „Numai fraierii ascultă de voi! Tu nu ai voie să îl critici pe Mirel”

Victor Pițurcă (64 de ani)
Victor Pițurcă (64 de ani)

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 14:00 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 15:31

România a început dezastruos în preliminariile Campionatului Mondial, dar Victor Pițurcă (64 de ani) îl susține în continuare pe Mirel Rădoi (39 de ani) și i-a atacat dur pe cei care l-au criticat pe selecționer.

După eșecul de la Erevan, scor 2-3, echipa națională ocupă locul 4 în grupa J, cu doar trei puncte acumulate după primele trei partide din campania pentru Cupa Mondială din Qatar. Victor Pițurcă, fost selecționer al României, a analizat eșecul cu naționala Armeniei, dar i-a luat apărarea și lui Mirel Rădoi, care a fost criticat de majoritatea oamenilor din fotbalul românesc.

Victor Pițurcă: „O să spun ce m-a deranjat la meciul cu Armenia”

„Mirel Rădoi crede în tot ce face. Dar poate el nu poate să se apere. El vrea să joace cu jucători de atac mulţi. Poate el nu ştie să joace cum jucam eu, adică să mă organizez foarte bine. O să spun acum ce m-a deranjat pe mine la acest meci. Ai 2-1 şi jucători care rămân prin faţă? Eu am jucat în Portugalia contra unor jucători fantastici, Luis Figo, ce jucători.

Am jucat contra Greciei, care e cu două clase peste. Dar am avut echipă care s-a strâns, ca în momentul când un jucător a fost eliminat au jucat nu sută la sută, două sute la sută. Pe ăştia îi vedeam, parcă era meciul câştigat, rămâneau prin faţă. Jucau armenii parcă erau Brazilia. De ce? Pentru că îi lăsam noi să joace”, a declarat Victor Pițurcă la Telekom Sport.

3 mandateare Victor Pițurcă la naționala României: iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 și iunie 2011 - octombrie 2014

Victor Pițurcă: „Numai fraierii ascultă de voi! Tu nu ai voie să îl critici pe Mirel”

„Nici mie nu îmi convenea când venea Dorinel Munteanu să-și dea cu părerea. A spus vreo două prostii când eram eu şi s-a întâmplat fix invers până la urmă, că mi-a şi spus. Lăsaţi-mă, aceştia care vin din spatele frontului şi spun ce ar fi făcut ei. Hai să fim serioşi. Nu interesează pe nimeni ce aţi fi făcut voi.

Nu vă bagă nimeni în seamă şi numai fraierii ascultă la voi, ce aţi fi făcut voi. Mai ales antrenorii. Tu nu ai voie să vorbeşti, să îl critici pe Mirel. Nu ai voie! Tu să îţi vezi de treaba ta la echipa unde eşti tu şi fă acolo ce trebuie să faci tu”, a mai spus fostul selecționer pentru sursa citată.

E exclus să mai antrenez în Liga 1. Echipa națională? Aș reveni, poate, cine știe, peste câțiva ani, am antrenat foarte mulți ani și sunt legat de națională! Și mai este Steaua. Dacă ajunge pe prima scenă și vor avea nevoie de mine, nu neapărat că antrenor, aș reveni.

Victor Pițurcă

VIDEO. Zeno Bundea, povești savuroase cu Victor Pițurcă și Mircea Lucescu

Citește și alte știri despre echipa națională:

Avem lotul României pentru Jocurile Olimpice! Cum arată cel mai bun „11”

Rednic, franc în privința naționalei: „Era clar că va fi o problemă cu Radoi” » Pe cine mai dă vina „Puriul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
torque07
torque07  •  16 Aprilie 2021, 18:46
Postat de Nicolae Popa pe 10 Aprilie 2021, 16:21

O nulitate ca antrenor...sustine alta nulitate de antrenor ! Cine este Piturca ? UN BIȘNIȚAR DIN GASCA Becali...a avut sansa sa arate ce stie la un Campionat European...ca valoare...egal cu Hagi..nadica ..0 barat !

Cine e Piturca? Singurul antrenor care a miscat ceva la nationala. In rest doar fasuri. Cand a avut jucatori cat de cat decenti era sa trimita acasa Franta si Italia in 2008:))) Grupa de calificare castigata in fata Olandei cu doar UN MECI PIERDUT din 12. Calificarea la euro 2016 trei sferturi a fost a lui. Echipa nu a pierdut nici un meci. Infrangeri ZERO. Si deja nu mai aveam fotbalisti. A venit apoi Iordanescu si a facut el minunea cu Albania. Nu-ti mai da cu parerea despre Piturca. Ce a facut el...asa cum a facut, nu o sa faca astia gen Mirel in 20 de ani.

piet
piet  •  10 Aprilie 2021, 19:07

polemica asta intre contestatari si sustinatori nu duce nicaieri asta e clar !Propun ca in cazul esecului previzibil ca urmare a conceptului catastrofal , toti ,dar toti sustinatorii academicianului Radoi sa-si rupa carnetele de antrenor si sa se apuce de septica,tabinet si dame !

1094710014014941
Vasile Marin Cosmulescu  •  10 Aprilie 2021, 17:17

Nea Piti lasa-ne că ești expirat, iar ce spui este fără valoare.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează