FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Victor Pițurcă nu-l menajează pe Edi Iordănescu: „Ce crede el în mintea lui?! Trebuia să spună asta de prima dată”

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 decembrie 2022 11:39 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2022 12:30

Victor Pițurcă, fost selecționer, a avut un discurs dur la adresa actualui antrenor al României, Edi Iordănescu.

După ce a văzut declarațiile date de Edi Iordănescu în Qatar, despre naționala Elveției, Victor Pițurcă a avut un mesaj categoric.

Drama prin care a trecut un internațional român: „Am leșinat și doctorii mi-au dat interzis la fotbal”
DRAMĂ
Drama prin care a trecut un internațional român: „Am leșinat și doctorii mi-au dat interzis la fotbal”

Victor Pițurcă nu-l menajează pe Edi Iordănescu: „Nu am văzut nimic deosebit”

„El trebuia să spună din prima acest lucru, nu când s-a întors din Qatar. Ce crede el în mintea lui?! Că Elveţia e o echipă mai slabă decât a văzut-o el acum la turneu? 

Elveţia e o echipă puternică, dar nici una de care să îţi fie teamă. Nu e nici Brazilia, nu e nici Franţa, nici Argentina. Să fie foarte clar! E o echipă de valoare medie, dacă e să o comparăm cu aceste mari puteri. 

Pentru noi e clar că e o echipă foarte bună, pentru că noi nu mai putem învinge nici echipe mult mai mici ca Elveţia, a spus Pițurcă, la OrangeSport.

Pentru mine, e o oportunitate să o văd la lucru. Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le știam, din păcate. Trebuie să înțelegem bine statutul nostru, ce avem de făcut, să ne cunoaștem adversarii. Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi și pe acela. Trebuie să fim realiști și să spunem că Elveția e favorita grupei. E o națională omogenă, obișnuită cu turneele finale. E o echipă matură în joc, stăpână pe ea, a absorbit foarte ușor presiunea și în meciul cu Brazilia. La fiecare turneu final, ei sunt acolo. Au lăsat acasă Italia, în Liga Națiunilor au reușit să învingă Spania, Portugalia, sunt lucruri care ne pun în gardă 

- Edi Iordănescu

Fostul selecționer a continuat și a criticat modul în care Edi Iordănescu și alți antrenori au luat deciziile la echipa națională.

„Nu am văzut nimic deosebit (n.r. - la naționala lui Iordănescu)! Absolut nimic! Din contră. Nu văd jucătorii că au ambiția jucătorilor argentinieni. Argentinianul e născut să joace aşa. E un fotbal spectaculos, dar când intră în teren luptă pe viaţă şi pe moarte. 

Au venit antrenori tineri, fără experiență la nivelul ăsta. La echipele de club au lucrat şi e cu totul altceva. La un eşec sau semi eşec au găsit de cuviință să schimbe configurarea echipei. Poate au greşit la primul meci, au gândit că e nevoie de alţi jucători şi de aici s-a derulat lucrul ăsta, din care naţionala a avut numai de pierdut”, a adăugat Pițurcă.

VIDEO Daniel Pancu, impresionat de fostul său club: „Rapid aspiră să fie la cel mai înalt nivel”

Citește și: 

Se mai face transferul dorit de FCSB? Care este situația negocierilor purtate de Becali: „Aștept să-mi zică impresarul ceva. Eu zic da, vreau să-l las la FCSB

Gabi Balint se gândește să antreneze din nou: „Acolo mi-aș dori. Se face și stadion nou”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
10Klaudiu10
10Klaudiu10  •  29 Decembrie 2022, 18:49

Merci .... frumos caracter .... sa-ti traiasca.

Ioano13
Ioano13  •  24 Decembrie 2022, 17:11

Fără îndoială, Edi Iordanescu nu are rezultate favorabile, nici la echipe de club nici la națională. Piturca are citeva rezultate bune la echipa națională, benegiciind de forma bună a unor tricolori, dar nu are performante ca antrenor la echipele unor cluburi. Ultima "isprava", la Craiova, l-a umplut de glorie. Mai mult, prin formația sa de barbugiu, Piturca are idei și poziții care frizează comicul, in conditiile în care este departe, foarte departe de fotbalul modern. Dle Piturca, vezi-ti de pensia dumitale, rămâi în penumbra neimplicării , doar asa nu te faci de râs.

dobrin
dobrin  •  24 Decembrie 2022, 16:53
Postat de 10Klaudiu10 pe 24 Decembrie 2022, 13:37

De fapt ce se baga in seama acest neica nimeni instructor sportiv edi iordanescu. La rezultatele pe care le-a avut ..... trebuia dat afara cu suturi. Dar ,,onoratul,, burleanu si ,,inaltimea sa,, stoichita ..... fac pe invers, parca vor dezastrul fotbalului romanesc.

De tot rasul, Burleanu se plimba pe banii federatiei si se baga in poza cu toti marii jucatori si antrenori: Ronaldo, Carlos, Kaka, Cafu, Weah, Wenger, Simeone. Edi se plimba si el pe banii federatiei, tine conferinte de presa mai ceva ca un antrenor calificat la mondiale. Ca si cu politicienii: noi doar cheltuim bani pentru securizarea frontierelor fara sa fim in Schengen :))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează