FOTBAL  »  NATIONALA  »  CEHOSLOVACIA - ROMÂNIA 5-2

VIDEO EXCLUSIV Cornel Dinu dă de pământ cu Silviu Lung pentru meciul de la Kosice: „Din șapte șuturi, cinci au fost goluri”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 19:59

Cornel Dinu, 71 de ani, fost jucător și antrenor la Dinamo, a fost prezent în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, și a vorbit despre meciul dintre Cehoslovacia și România, scor 5-2, din preliminariile pentru Mondialul din 1994.

„Domnule, e foarte simplu. Există o necunoaștere condamnabilă. Chiar oameni foarte apropiați îți reproșează ție, care erai un ziarist influent și care știai fotbal, că ai fi insistat să-l pun în poartă pe Lung. Nicio legătură cu adevărul!

Tu ești un om de analiză și ai mii de meciuri. Spune-mi dacă se asemăna vreun meci. Atunci a fost un șoc teribil care se întâmplă o dată la 50 de ani! Ai mai văzut vreun meci al echipei naționale controlat de noi și pierdut? Era 3-2, erau doi eliminați și-am mai luat două goluri. A fost o fatalitate. Sunt multe ciudățenii, dar eu vorbesc de lucruri palpabile.

Faptul că la acel meci nu am avut soluția de a alege un alt portar. Lung era recomandat de toți. Eu mă gândisem cu ceva rezerve la vârstă (n.r. Lung avea atunci 37 de ani), dar atunci echipa după ce o discutam în Comisia Tehnică era aprobată de Comitetul Executiv. După 2-1 cu Cehoslovacia și golul ciudat lui de Stelea, Comitetul Executiv mi-a interzis să mai aduc la națională jucători care nu jucau la echipa de club. Stelea nu juca și singura soluție era Silviu Lung”, a declarat Cornel Dinu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„Mister” a continuat și l-a criticat pe Silviu Lung: „L-am trimis și pe secundul meu, Gino Iorgulescu, să-l urmărească special pe Silviu Lung la un meci cu Bistrița. Eu aveam dubii că nu-l mai țineau nervii. Atunci a fost eliminat în 83 și Gino mi-a zis asta. Comitetul Executiv nu l-a suspendat și l-a lăsat să vină la națională.

Din șapte șuturi, cinci au fost goluri. Am fost îndepărtat ca să scape de presiunea de pe Biroul Federal. Ia uitați-vă câți jucători au fost lansați în '92-'93 și câți au fost folosiți în echipa din '94, '96, '98. I-am adus pe Prunea, Dan Petrescu, Prodan, Mihali, Belodedici cu mari sacrificii din Serbia, Dorinel Munteanu, Selymeș, Lupescu, Răducioiu. Hai să ne oprim.... Am avut o contribuție acceptabilă și m-am lovit de-un imparc infernal, în care soarta mi-a jucat o fatalitate care se întâmplă o dată în 50 de ani”.

Cornel Dinu a fost înlocuit după acel meci cu Anghel Iordănescu. „Procurorul” a pregătit naționala României în perioada 1992-1993. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Dinamo, CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și Olt Scornicești.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU CORNEL DINU

Echipele de start de atunci

Cehoslovacia: Kouba - Latal, Suchoparek, Novotny, Vrabec - Nemecek, Moravcik, Dubovsky, Kubik - Skuhravy, Kuka  
Antrenor: Vajclav Jezek. 

România: Silviu LUNG - Ioan SABĂU, Daniel Claudiu PRODAN /75' Ovidiu HANGANU, Miodrag BELODEDICI, Dorinel MUNTEANU - Ionuț LUPESCU, Gică POPESCU, Gheorghe HAGI-cpt., Ilie DUMITRESCU - Marius LĂCĂTUȘ / 60' Basarab PANDURU, Florin RĂDUCIOIU 
Antrenor: Cornel Dinu

Au marcat: Vrabec (13'), Latal (37'), Dubovsky (59', 83', 90') / Răducioiu (26', 56'). 

Vezi și:

DINAMO // EXCLUSIV Dusan Uhrin, promisiune importantă pentru jucători la antrenamentul de azi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
180243083137001
Boby Ewing  •  21 Noiembrie 2019, 17:35

daca meciul se castiga era bun antrenorul ,si federatia.Calificarile noastre se joaca la ultimul meci in care greseste cineva si nu ne calificam.Cum spunea contra :la meciul cu Spania am avut jucatorii fricosii .......dar nu chiar tu ai facut o echipa cu 5 fundasii.Deci domnule Dinu calificarea Romaniei trebuia sa se intample cu mult timp inainte de ...KOSICE. Si vina a fost tot a lui Lung. Acum scria altul ca ,Hagi l-a fortat pe Ianis si de aceea nu ne-am calificat.

180243083137001
Boby Ewing  •  21 Noiembrie 2019, 17:24

a fost odata ca niciodata un cornel Dinu......

mordi
mordi  •  21 Noiembrie 2019, 14:39

Ala chiar a fost un meci de ***...si da, Lung ne-a mancat meciul. N-as da vina pe Dinu asa cum zic unii pe aici, si daca-l punea pe Lacatus in poarta, tot nu luam 5.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează