FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO De ce am eșuat la EURO 2016 » Dezvăluiri din culisele naționalei: „Unii jucători nu știau de ce sunt acolo”

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 09:58

Viorel Moldovan (47 de ani), fostul antrenor secund al echipei naționale, a vorbit la GSP Live despre eșecul României de la Campionatul European din 2016. 

La Europeanul din 2016, România a avut un parcurs dezastruos, fiind eliminată rușinos după ce a obținut un singur punct, cu Elveția. Prezent la GSP Live, Moldovan îi critică dur pe o parte dintre jucătorii naționalei de la acel turneu, despre care spune că nici nu știau pentru ce sunt prezenți acolo:

„Am început bine acel turneu, chiar dacă a fost cu o înfrângere, ca joc am evoluat foarte bine împotriva Franței. După care a urmat o repriză bună cu Elveția, dar a doua repriză mai modestă. Am suferit din punct de vedere fizic, au fost mai puternici ca noi din acest punct de vedere. Am avut o pregătire destul de ciudată, mulți jucători nu jucau la echipele lor de club. Senzația mea a fost că unii nu au conștientizat faptul că ne aflăm la un Campionat European și că totuși suntem România. Indiferent de situația, când ai Albania în față, ok ai și Elveția, dar trebuie să ai un alt nivel. Trebuie să ai o altă personalitate, să faci mult mai mult pentru a reuși să treci de acești adversari”

„Au fost niște situații care m-au dezamăgit vizavi de implicare, de concentrare. Sunt tot felul de semnale. Mi s-a părut o stare de relaxare din partea unora, unii nici nu au știut pentru ce suntem acolo. Poate greșesc, dar eu așa am văzut lucrurile. Când nu îți convine mâncarea, când nu îți convine aia, aia. Scuză-mă, dar ai venit la Campionatul European. Ești la un turneu final, joci cu Albania, Elveția, de ce îți tremură picioarele când intri pe teren? Ai personalitate în afara terenului, dar trebuie să ai personalitate pe teren. În afara terenului că dai din umeri, nu-ți convine una-alta, aia nu mă interesează, trebuie să faci diferența pe teren”

Moldovan: „Iordănescu trebuia să asculte și de noi”

Moldovan nu îl iartă nici pe selecționerul României de la EURO 2016, Anghel Iordănescu. 

„Dacă nea Puiu ar fi ascultat puțin și de noi, poate altfel stăteau lucrurile. Am un raport excelent cu el și îl apreciez enorm, am învățat enorm de la el. Au fost câteva momente când poate trebuia să mai plece urechea și la noi. Până la urmă, fiind antrenorul principal, normal că îți asumi toate deciziile. Dacă mori, să mori pe mâna ta”.

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO. Andrei Burcă, cel mai în vogă fundaș român al momentului, a vrut să se lase de fotbal: „Intrasem la facultatea de construcții”

EXCLUSIV VIDEO Cum a ratat CFR Cluj calificarea în grupele Ligii Campionilor: „Dan Petrescu ne-a avertizat, dar nu l-am crezut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10205260305934628
Laurian Orian  •  28 Martie 2020, 18:32

Cu impresia asta am ramas si eu. Parca abia asteptau sa plece acasa. Ca elevii care asteapta cu nerabdare sa se termine ora de matematica. Penibil l-am gasit pe Anghel Iordanescu salutând-usi familia din tribune în felul în care a facut lucrul acesta. Mai multa modestie nu strica. Albania ne-a batut prin determinare nu prin valoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează