FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Omul care l-a numit „hoț” pe Hagi surprinde: „Trebuie făcute eforturi ca Enes Sali să joace pentru Turcia”

Enes Sali / Sursă foto: Facebook Farul Constanța
Enes Sali / Sursă foto: Facebook Farul Constanța

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 15:00 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 15:44

Continuă discuțiile în jurul mijlocașului Enes Sali, puștiul de 15 ani convocat de Rădoi la naționala României. Preparatorul fizic Yüksel Yesilova, cel care îl numea „hoț” pe Hagi în urmă cu mai mulți ani, îi sfătuiește pe turci să facă eforturi pentru a-l aduce pe Sali în naționala Turciei.

Sali a fost surpriza lui Mirel Rădoi pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, mijlocașul fiind convocat în ciuda faptului că încă nu a jucat niciun meci ca titular în Liga 1.

Yüksel Yesilova: „Galatasaray îl vrea pe Enes Sali. Îl poate egala pe Hagi”

„Ştiu că Galatasaray îl vrea pe Enes Sali. Sunt ştiri despre asta în România. Va fi un fotbalist precum Hagi, în viitor. Prin potenţialul său de creştere îl poate egala pe Hagi, iar Galatasaray trebuie să câştige. 

Barcelona l-a adus pe Enes Sali din Canada. De acolo, Hagi l-a transferat la echipa sa din Constanţa. Cred că băiatul are origini în Turcia, din partea tatălui. Ar trebui făcute eforturi pentru ca acest copil să joace în naţionala Turciei. Are un picior stâng extraordinar”, a declarat Yüksel Yesilova pentru Ajansspor.com, citat de Telekom Sport

În toamna lui 2018, Yuksel Yesilova și Gică Hagi s-au certat pe finalul meciului dintre Viitorul și Astra, scor 1-0, la faza la care s-a marcat unicul gol al partidei. Yesilova, la acel moment la Astra Giurgiu, l-a numit „hoț” pe „Regele” fotbalului românesc.

Omul care l-a numit „hoț” pe Hagi surprinde: „Trebuie făcute eforturi ca Enes Sali să joace pentru Turcia”
Yuskel Yesilova, în perioada în care lucra la FCSB

De ce l-a convocat Rădoi pe Enes Sali: să nu ni-l ia Canada

În spatele deciziei lui Rădoi, ar putea sta planul Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali în detrimentul Turciei sau Canadei. Planul ar fi ca Sali să prindă cel puțin un minut în finalul partidei cu Liechtenstein. Dacă va debuta pentru naționala mare a României, Enes Sali va fi blocat sub „tricolor”: nu va putea juca pentru altă națională. 

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. De la Hagi nu a mai apărut un jucător cu asemenea calități la vârsta lui. A reuşit să se impună şi în Liga 1, adică să vină la vârsta lui şi să facă diferența. Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult pentru noi. Este un jucător de viitor şi este important pentru el și pentru moralul lui să îl aducem la echipa naţională. 

A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». Este şi această treabă... De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi că nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

Ce spune Enes Sali despre convocarea la naționala României: „Ceva șocant pentru mine”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Gică Popescu: „Vorbim prea mult de convocarea lui Enes Sali! Să demonstreze”

VIDEO „Ceva șocant pentru mine” » Reacția lui Enes Sali când a aflat despre convocarea la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  06 Noiembrie 2021, 18:42

Alt ciuruc

dora
dora  •  06 Noiembrie 2021, 18:14

Unde și când a reușit să se impună în Liga 1 ? Un gol în 8 meciuri, 2 meciuri bune, 6 proaste, 7 meciuri rezerva. Pe mine nu m-a impresionat deocamdată !

bazinga
bazinga  •  06 Noiembrie 2021, 18:12

Piksel asta e un bufon.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează