GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

Mihai Stoica și FCSB donează un tricou cu semnăturile tuturor fotbaliștilor roș-albaștri +13   FOTO
Mihai Stoica și FCSB donează un tricou cu semnăturile tuturor fotbaliștilor roș-albaștri

Articol de , , - Publicat joi, 08 aprilie 2021 17:23 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 15:16

Fotbalul semnează pentru Șovre și pentru copii. Gazeta Sporturilor, prin campania Inima Sportului, a colectat deja mai multe tricouri de la oameni importanți de fotbal. Aceștia au ținut să i se alăture arbitrului asistent în demersul său de a ajuta bolnavii de autism.

Fotbaliștii și antrenorii nu îi au mereu la suflet pe arbitri. Dar acum sunt toți alături de Octavian Șovre, asistentul care i-a cerut autograful lui Haaland ca să ajute bolnavii de autism. Gazeta a dezvăluit miercuri că asistentul sprijină o asociație ce scoate la licitație obiectele pe care le furnizează el.

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism
Autografele luate de Șovre

Imediat după ce au citit în GSP explicația emoționantă a gestului lui Șovre, mai mulți oameni importanți din fenomen au contactat redacția, pentru a se implica în proiectul arbitrului.

Primii care au făcut gesturi din „Inima sportului”, așa cum se numește și campania recent lansată de Gazetă, au fost Gică Hagi, Mihai Stoica și Marian Copilu. Toți oferă, prin intermediul GSP, tricouri ale echipelor pe care le conduc, unele cu autografe prețioase.

Vali Moraru a donat tricoul lui Dan Petrescu
Gică Hagi a trimis deja pe adresa Gazetei tricoul lui Ianis Hagi
Maftei își donează tricoul cu care s-a retras de la Rapid
Marica a donat și tricoul lui Daniel Niculae de la  «Centenarul fotbalului românesc», cu autografele tuturor participanților, tricou câștigat de Marica la licitația caritabilă de după eveniment
Keșeru își donează tricoul de la Ludogoreț
+9 FOTO

Lui Maftei, situația i-a amintit că păstrase ultimul tricou din cariera de fotbalist: „Cu el m-am retras de la Rapid. Îl donez cu plăcere, e mai bine așa decât să-l păstrez într-un dulap, mă bucur că pot să ajut”.

Și Nicolae Dică s-a arătat deschis acestei inițiative a Gazetei și va oferi Centrului din Bihor un tricou al echipei naționalei, cu numele său pe spate.

Claudiu Keșeru, Ianis Zicu, Daniel Niculae, Gabi Tamaș, Daniel Pancu, Attila Hadnagy, Andrei Radu au anunțat și ei că vor dona tricouri, iar Adrian Mutu va oferi o pereche de ghete cu autograf.

Jurnalistul Vali Moraru a donat din colecția personală un tricou al lui Dan Petrescu, de la Chelsea. 

AFAN donează 4 tricouri pentru Asociația S.O.S. Autism Bihor

Emilian Hulubei, președintele AFAN, și Cătălin Munteanu, vicepreședintele Asociației, se implică în campania "Inima Sportului" inițiată de Gazeta Sporturilor. Cei doi au decis să doneze tricoul lui Alexandru Maxim de la Stuttgart, dar și tricourile în care a jucat Cătălin Munteanu la Albacete, Murcia și Salamanca. Oficialii celor de la CFR Cluj au oferit redacției tricoul lui Ciprian Deac cu autografele întregii echipei, același lucru făcându-l și cei de la Sepsi Sf. Gheorghe, dar și cei de la Universitatea Cluj, prin intermediul lui Daniel Stanciu. Și Cristian Chivu a anunțat, din Italia, că va dona un tricou al lui Inter. 

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

Ciprian Marica: „Îi rog pe toți colegii mei din sport să doneze”

Ciprian Marica a reacționat imediat după apariția materialului despre gestul lui Șovre. „Nu am telefonul lui Octavian Șovre, nu ne-am întâlnit vreodată în particular. Vreau doar să-i mulțumesc că ne-a dat o lecție importantă! Chiar așa, «cerșind un autograf». Cât am jucat, nu prea am pus preț pe tricouri. Am făcut schimb cu adversarii și le-am oferit celor care mi le-au cerut. Dar la diversele acțiuni la care am participat în ultima vreme, am mai păstrat unele, pentru altele am licitat. Voi oferi două dintre cele mai dragi lui Octavian Șovre și fundației SOS Autism pentru care el și colegii lui donează suveniruri”, a fost mesajul postat de Marica. 

Unul este al meu de la «Centenarul fotbalului românesc», iar celălalt este al lui Daniel Niculae, cu autografele tuturor participanților, tricou câștigat de mine la licitația caritabilă de după eveniment. Sper din suflet să vă fie de folos! Și îi rog pe toți colegii mei din sport să doneze măcar o amintire cu care sa însenineze ziua, poate chiar viața unui semen care are nevoie
Ciprian Marica

Ianis Guda, fost antrenor la naționalele U14-U18 și fost antrenor la Academia Viitorului și la Centrul de juniori al lui Dinamo, donează trei tricouri din colecția personală:

  • tricoul lui Marius Niculae de la Sporting Lisabona 
  • tricoul lui Ciprian Marica de la Șahtior 
  • tricoul lui Marius Alexe de la Dinamo

Ce spune Simona Zlibuț, președintele Asociația S.O.S. Autism Bihor

N-am cuvinte să vă mulțumesc ... În primul rând, fiindcă Gazeta a publicat acea poveste din spatele gestului lui Tavi Șovre. El nu și-a dorit niciodată publicitate, dar în acest mod oamenii au înțeles exact valoarea gestului său. Apoi, mă înclin, în numele meu, dar și al celorlalți părinți, fiindcă încercați să ne ajutați. Pe noi, pe copiii noștri și, evident, centrul unde ei fac terapie.

Toate tricourile care ne sunt oferite de foști fotbaliști, prin intermediul dumnevoastră, vor fi scoase la licitație și banii vor fi folosiți pentru acest centru, care e obligatoriu să-și continue existența pentru ca adulții și copiii cu formă gravă de autism să poată avea dreptul la o viață mai bună.

Sper ca inițiativa dumnevoastră, ca publicație, să fie primită bine de toată lumea fiindcă nu mi-am imaginat niciodată că un gest cum a fost cel al lui Tavi Șovre, pentru o cauză caritabilă, să aibă parte de atâta răutate din partea unora" "Fiind și postul Paștelui, aș avea un mesaj pentru toți: să fim mai buni și să ajutăm atât cât putem, iar cine se îndoiește de ceva să se pună măcar pentru o clipă în pielea părinților care au copii bolnavi de autism. Când punem seara capul pe pernă, primul nostru gând e «atunci când eu nu voi mai exista pe această lumea, oare cine se va mai îngriji de fetița mea și ce se va întâmpla cu ea, din momentul ce nimeni, nici măcar statul, nu ne ajută?»

Victor Ciutacu oferă tricoul lui Neșu

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, se implică pentru a oferi un ajutor celor de la Asociația SOS Autism Bihor: "Îmi doresc să le ofer copiilor, împreună cu voi, un cadou concret de Paște. Motiv pentru care postez aici contul unde puteți dona direct. Cel care a donat cel mai mult va primi, din partea mea, cadou, tricoul original de joc, cu semnătură, al întemeiatorului Mihai Nesu Foundation, el însuși din Bihor".

Beneficiar: Asociația S.O.S. Autism Bihor 
IBAN: RO55RNCB0032073280020001 BCR Oradea

Așa arată pagina 1 de joi a Gazetei Sporturilor

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism
Pagina 1 Gazeta Sporturilor, joi, 8 aprilie 2021

Citește și alte știri despre gestul fantastic al lui Octavian Șovre:

EXCLUSIV Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism

FOTO EXCLUSIV Pentru ele a alergat Șovre » Cum arată cartonașele semnate de Haaland care vor fi scoase la licitație

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
ionica007
ionica007  •  10 Aprilie 2021, 04:46
Postat de Constantin Mosnegutu pe 09 Aprilie 2021, 19:50

Cand si-a dat seama ce prostie a facut a intors-o ca la ploiesti... De ce nu a ajuns autograful inca la copilul pentru care dl sovre sustine ca a facut gestul asta? Probabil ca mai cauta sa-l gaseasca!!! Ca la noi la romanica, dai cu smecherica! Lasa-i ba ca ii prostim noi... Gasim noi ceva care se vinde si mai da si bine... E lacrimogen!!! PENIBIL... JENANT... ROMANESC!!!

***, imbe/ cili tatea ta este mai mult decat evidenta. Sovre sprijina de multa vreme aceasta fundatie, lucru recunoscut atat de el cat si de catre cei din fundatie. Dar tu, in imbe cili tatea care te caracterizeaza, citesti pe sarite si intelegi deloc... Ma mir sincer ca ai reusit sa legi cateva cuvinte intr-o amarata de fraza...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

5541386939234657
Stoian Laurentiu Victor  •  09 Aprilie 2021, 21:17

Buna seara la toata lumea vreau sa donez 2tricouri ,unul Semnat Marcelo Lippi,si unul semnat de toata echipa Dinamo Bucuresti.Unde le pot trimite?Multumesc mult.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 Aprilie 2021, 20:09

FELICITARI TUTUROR ! JOS PALARIA PENTRU TOTI !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează