GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

INIMA SPORTULUI „Am cancer, dar lupt zâmbind. Mai presus de medicină, eu știu că voi fi bine!” » Povestea tulburătoare a lui Florin Hidișan + cum îl poți ajuta

Florin Hidișan (39 de ani) +10   FOTO
Florin Hidișan (39 de ani)

Articol de , - Publicat luni, 20 septembrie 2021 07:00 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 09:45

Florin Hidișan (39 de ani), fost fotbalist la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, se luptă cu o formă gravă de cancer ♦ Optimismul său este absolut impresionant, însă tratamentul e foarte scump ♦ Și tu îl poți ajuta pe Florin, donând în campania „Inima Sportului", inițiată de GSP. Vezi mai jos caseta specială de donații

„Uite, acum câteva zile, după multă vreme, am mâncat niște înghețată, am putut să beau și cola. Pfff, ce fericit am fost, mi-au dat lacrimile ...". Da, atât de puțin îți trebuie uneori ca să fii fericit. După ce primești un baros în față, orice durere mai mică e un câștig. Și orice plăcere, cât de măruntă ar părea, e o sărbătoare. Barosul lui Hidișan poartă o parafă de la oncologie și se numește, brutal, cancer la stomac cu metastaze la ficat. Zbang!

Florin Hidișan a fost un fotbalist elegant, un mijlocaș agil, cu execuții fine. A jucat, printre altele, la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, adunând peste 200 de meciuri în Liga 1 și Liga 2. S-a retras acum 3 ani, la echipa din orașul său natal, Ocna Mureș, apoi încerca să-și reașeze viața post-fotbal, când acel diagnostic violent i-a dat peste cap liniștea, somnul, viața, planurile. 

De unde atâta optimism?!

Are doar 39 de ani. Și un izvor nelimitat de optimism. Cum, cum să fii atât de zâmbitor și de pozitiv când fișele tale medicale lăcrimează și boala a avansat galopant? Florin și-a găsit sprijinul în credință. Și în convingerea că nimic nu e imposibil. 

În casa lui dintr-o comună de lângă Câmpia Turzii, județul Cluj, ne-a întâmpinat zâmbind, cum altfel?, ca pe niște prieteni vechi. "Ce mă bucur să vă văd!". Înainte, ne purtase de grijă pe drum, "Aveți grijă pe traseu, vă rog frumos!", și a încheiat orice dialog cu "Doamne, ajută!". Este plasa de siguranță care îl ține pe plus. Mereu cu fața la joc, cum era pe teren. 

Atmosfera e deopotrivă apăsătoare și pozitivă. Florin e responsabil cu optimismul, deși este evident slăbit. Poartă pe cap un fes, mâinile îi sunt brăzdate de riduri adânci, picioarele-s umflate. Doar câteva din efectele chimioterapiei. 

Florin Hidișan: „Doctorii plângeau, eu îi încurajam"

Cum a fost la început? „Am tot avut episoade de reflux gastroesofagian, îmi venea mâncarea înapoi, pe românește. Am făcut tratament, totul era OK. Dar după o vreme, simptomele s-au înrăutățit, am început să pierd în greutate și a apărut îngrijorarea. Anul ăsta, după Paști, m-am dus iar la control. Și atunci a venit vestea ...", povestește Florin. 

„Doamna doctor plângea, n-avea putere să-mi spună diagnosticul. Până la urmă, s-a adunat și mi-a zis că am o tumoră malignă în stomac și situația e destul de gravă. Apoi, 10 medici se uitau toți la mine și mă priveau trist. Știau gravitatea diagnosticului. Am încercat să-i liniștesc și le-am zis: «Eu voi fi bine! Mă voi face bine!». Nu le venea să creadă, toți erau cu lacrimi în ochi și cu capetele plecate. Un medic cunoaște gravitatea bolii. Dar mai presus de medicină, eu, ca om, simt că voi fi bine. Și voi fi bine!". Joac-o p-asta, tu, care te plângi și când te doare o unghie ...

„Am încredere în medici și în Dumnezeu
INIMA SPORTULUI
„Am încredere în medici și în Dumnezeu" » Exemplul fantastic al lui Florin Hidișan, fostul fotbalist diagnosticat cu cancer + cum îl poți ajuta

Ce urmează și cum îl poți ajuta pe Florin

De aproape 4 luni, Florin Hidișan face chimioterapie la Cluj și, ajutat poate și de tonusul lui absolut incredibil, se văd ceva semne bune. Cancerul e tot acolo, dar pare că evoluția tumorii a încetinit. 

„Am mai pus pe mine 6-7 kilograme, sunt ceva mai bine. O să fiu și mai bine, o să vedeți!". Optimism dat de credință, de metaniile înfășurate pe mâini și strânse în palme, de șiretul cu cruciuliță metalică înfășurat în jurul brâului.

Un set recent de analize a fost trimis la clinici din Viena și Milano, de unde se așteaptă un semn, o hartă a viitorilor pași pentru salvarea fostului fotbalist. Planul medicilor e să-i programeze o operație în străinătate, pentru extirparea tumorii.

Donează pentru Florin Hidișan - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 91.600 lei.

Costurile se preconizează a fi însă foarte ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro. De aceea, Hidișan are nevoie de orice sprijin financiar! Donează și tu online, pe GSP.ro, pentru că oricât de mici ar părea, sumele acestea vor însemna enorm pentru Florin Hidișan.

Florin Hidișan 

  • 39 de ani 
  • 107 meciuri în Liga 1 și 7 goluri 
  • 110 meciuri în Liga 2 și 8 goluri 
  • a jucat în carieră pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj

Citește AICI despre alte cazuri din campania „Inima Sportului”!

Dacă știți cazuri de sportivi cu probleme și credeți că ar putea fi ajutați prin campania Inima Sportului, ni le puteți semnala la adresa de email [email protected]

„Am încredere în medici și în Dumnezeu" » Exemplul fantastic al lui Florin Hidișan, fostul fotbalist diagnosticat cu cancer + cum îl poți ajuta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
117850672514156
Ungureanu Ionut  •  21 Septembrie 2021, 06:18

Să-i dea Dumnezeu sanatate

853246084756615
Marcel Popa  •  20 Septembrie 2021, 19:56

Statul roman ar trebui sa dea toți banii pentru acest om ca este cetățean roman și are dreptul la viata.Dumnezeu sa îl aibă în grija și sa facă o minune ,ar fi păcat sa piardă lupta cu viata.Merita sa trăiască.

gsp.oficial
gsp oficial  •  20 Septembrie 2021, 11:57
Postat de esperando pe 20 Septembrie 2021, 09:58

Buna ziua! Am intrat pe link-ul pentru plata dar nu stiu daca a fost donata suma ( de unde sunt retrasi banii?). Se adauga la suma platii abonamentului?

Bună ziua. Dacă ați folosit sistemul de donații de pe siteul GSP.ro, banii vor fi retrași automat din contul asociat cardului pe care l-ați folosit pentru a face donația respectivă. Vă mulțumim, în numele lui Florin Hidișan.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează