GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Hagi, „Antrenorul lunii octombrie” în Ancheta GSP: „Farul are cel mai bun manager, dar jucătorii îl fac mare!”

Desemnat „Antrenorul lunii octombrie” în Ancheta GSP, Gheorghe Hagi (57 de ani) visează cu ochii deschiși la un nou titlu de campioană a României cu Farul, având o singură înfrângere după 17 etape
Desemnat „Antrenorul lunii octombrie” în Ancheta GSP, Gheorghe Hagi (57 de ani) visează cu ochii deschiși la un nou titlu de campioană a României cu Farul, având o singură înfrângere după 17 etape

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 17:41 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 17:55

Desemnat „Antrenorul lunii octombrie” în Ancheta GSP, Gheorghe Hagi (57 de ani) visează cu ochii deschiși la un nou titlu de campioană a României cu Farul, având o singură înfrângere după 17 etape. În exclusivitate pentru GSP, vorbește despre munca de zi cu zi de la echipă, planuri și obiective de viitor.

- Domnule Hagi, felicitări, Farul continuă să fie prima în Liga 1 după 17 etape!

- Toată lumea este fericită pentru munca extraordinară depusă, fantastică. Poate pentru unii pare surprinzător, dar noi am muncit și am crezut în acest lucru. Avem foarte multe merite colective. Grupul, staff-ul, toată lumea. Suntem fericiți și mândri că suntem primii.

- Aveți jucători experimentați, dar și puști scânteietori. Unde-i găsiți pe tineri?

- Asta este identitatea clubului! Investiția în jucători tineri. Dar în prima ligă ai nevoie și de jucători cu experiență, care să ducă presiunea rezultatului. Pentru că ne dorim rezultate.

Ilie Dumitrescu, mesaj în direct pentru Hagi: „Vreau să-i transmit ceva managerului”
Farul
Ilie Dumitrescu, mesaj în direct pentru Hagi: „Vreau să-i transmit ceva managerului”

- E mai greu de antrenat o echipă care este de mult pe primul loc?

- E bine să antrenezi când ai jucători foarte buni. Atunci e mai ușor. Ha, ha, ha! Eu am jucători foarte buni, foarte talentați, caractere foarte puternice, așa că pentru mine munca e mai ușoară.

VIDEO. Gică Hagi, „Antrenorul lunii octombrie” în Ancheta GSP: „Orice succes sau orice înfrângere durează doar o zi”

- Evident că vă doreați să fiți cât mai sus. Dar vă așteptați să fiți de atâtea etape pe primul loc?

- Așteptam să fim în față și să ne luptăm cu cei tari. Acum ne dorim să fim în play-off, să ne luptăm iar cu cele mai bune echipe din România și să vedem care o să termine primii.

- Atmosfera e normal să fie bună după victorii. Vă gândiți cum veți gestiona primul insucces major?

- Normal că vine și perioada aia. Dar totul durează o zi! Orice succes sau orice înfrângere durează doar o zi. Apoi trebuie să o luăm de la capăt. O mentalitate sănătoasă și foarte bună ca sportiv este de a o lua de la capăt în fiecare săptămână. În fiecare zi trebuie să fii motivat. Și, practic, asta este treaba noastră, a antrenorilor: să îi motivăm pe băieți!

- Credeți că cei tineri sunt mai motivați pe teren când vă văd pe dumneavoastră antrenându-i?

- Totul pleacă de la încredere! Eu am încredere în ei, ei au încredere în mine. Împreună facem o treabă bună.

- Față de sezonul trecut, vedeți mai palpitant fotbalul românesc de acum? Inclusiv bătălia pentru titlu.

- Participarea suporterilor e mult mai evidentă, mult mai directă și asta se vede pe stadioane. Este unul dintre cele mai bune lucruri. Pentru că suporterii îți dau adrenalină, ambiție și te motivează. E un lucru bun că avem stadioane pline.

Gică Hagi, antrenor Farul: „Am presiune să produc performanță”

- Farul are cel mai bun parcurs din istorie. Doar prin muncă se reușește asta?

- Dacă are cel mai bun manager, normal că are un parcurs foarte bun! Ha, ha, ha! Nu că vreau să mă laud, dar tocmai am primit un nou trofeu, cel al Gazetei de "Antrenorul lunii". Contează și managerul! Nu mai mult sau mai puțin decât alții. Pentru că jucătorii îl fac mare pe antrenor! Fără ei nu poți să faci nimic. Noi facem lucrurile cum trebuie, le planificăm bine, ne ocupăm de tactică, iar jucătorul trebuie să facă diferența în teren.

- E o presiune mai mare pe umerii dumneavoastră că vă implicați cam peste tot la echipă, la Academie?

- Presiunea există și o simțim toți! Presiunea de rezultat, în general. Treaba mea este să produc performanță, să fac rezultate bune, să creez o echipă competitivă. Pentru jucători, să facă diferența în teren, să producă acele victorii. Împreună să producem cât mai multe puncte pentru îndeplinirea obiectivului stabilit la începutul anului.

- Ați debutat foarte mulți jucători în Liga 1. Mai aveți vreun jucător foarte bun pe care-l vom vedea în curând?

- Încerc! Aș vrea să evit să dau un răspuns concret pentru că am mulți tineri care au talent. Lăsăm timpul să vorbească. Dar avem mulți copii talentați. Ca un jucător talentat să devină unul valoros e nevoie de timp, de multe meciuri, de experiență. Pot să zic cu siguranță că avem mulți jucători talentați!

Din păcate, Louis Munteanu are o problemă și trebuie să facă un control la echipa de care aparține, pentru că la noi este venit sub formă de împrumut. Vom trage concluziile după acest control. Nu cred că-l vom mai avea până la întreruperea campionatului

L-am debutat pe Alexandru Stoian pentru că așa am simțit și voi lua în continuare deciziile care cred eu că sunt bune pentru echipă. Pe lângă el mai sunt și alți jucători care merită. Unul dintre ei este Adrian Mazilu, pe care l-am lăsat să-și facă treaba la grupa lui de vârstă și la lotul național. Acolo o face foarte bine și o să vină și rândul lui la echipa mare în curând

Provincia încearcă să se dezvolte, au apărut echipe puternice. Cred că trebuie să ne obișnuim să jucăm și în cupele europene. Să știm ce înseamnă să ai un lot echilibrat și să știi să-l faci. Un lot care să facă față pe două sau trei fronturi

- Gică Hagi, manager Farul

Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii octombrie: „Arsenal de execuții ireproșabile!” + „Un adevărat profesionist și un antrenor de top”
CEI MAI BUNI
Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii octombrie: „Arsenal de execuții ireproșabile!” + „Un adevărat profesionist și un antrenor de top”
Florin Răducioiu a analizat luna octombrie în fotbalul românesc: „Farul joacă formidabil! Hagi revitalizează jucătorii”
CEI MAI BUNI
Florin Răducioiu a analizat luna octombrie în fotbalul românesc: „Farul joacă formidabil! Hagi revitalizează jucătorii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
username_2
username_2  •  07 Noiembrie 2022, 19:41

antrenorul lunii octombrie îi Toni Petrea, așteptăm interviul

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Noiembrie 2022, 19:19

...sa fim sobrii ...GH nu reuseste nimik cu echipa lui cu academia lui ...zici ca munceste pe santier cu roaba si lopata...

naicool
naicool  •  07 Noiembrie 2022, 19:16

Se pare ca v au murit laudatorii, d le R. N., dar va descurcati bine, in rol autoapreciativ! Vorba dvs, managerul trebuie sa le faca pe toate!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează