GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

Strigătul de ajutor al lui Florin Hidișan: „Tumora a avansat mult” » Trebuie să plece de urgență în Austria, unde costurile sunt de 3.000 de euro pe zi

Florin Hidișan
Florin Hidișan

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 09:00 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 10:24

Starea de sănătate a lui Florin Hidișan (39 de ani) s-a complicat teribil. Fostul fotbalist, ce luptă cu cancerul, nu mai poate mânca și are nevoie de o proteză pentru stomac. Apoi, va trebui să meargă de urgență în Austria, unde costurile tratamentului sunt enorme, mai mult de 3.000 de euro pe zi.

Gazeta Sporturilor a scris pentru prima dată despre drama pe care Florin Hidișan o trăiește în luna septembrie. Fostul fotbalist, acum la 39 de ani, se luptă cu o formă severă de cancer.

În campania „Inima Sportului", inițiată de GSP, s-au strâns aproape 20.000 de euro. În plus, alte persoane, ce n-au vrut să-și dezvăluie identitatea, au virat bani direct în contul lui Florin.

Florin Hidișan continuă lupta: „Am fost la Muntele Athos. Când am ieșit, am început să alerg! Toți oamenii de lângă mine plângeau”
INIMA SPORTULUI
Florin Hidișan continuă lupta: „Am fost la Muntele Athos. Când am ieșit, am început să alerg! Toți oamenii de lângă mine plângeau”

Au fost câteva luni senine pentru el. Tratamentul părea să dea rezultate, starea sa de sănătate se îmbunătățise semnificativ. La începutul lui decembrie totul mergea spre bine, sărise de 60 de kilograme, activ și cu gânduri de vindecare, spre luna ianuarie, când aștepta vești bune, poate despre o operație care să-i elimine definitiv tumora.

Strigătul de ajutor al lui Florin Hidișan: „Tumora a avansat mult” » Trebuie să plece de urgență în Austria, unde costurile sunt de 3.000 de euro pe zi

Din ce în ce mai rău

Din păcate, totul a fost pe dos. Așteptările s-au năruit de la începutul acestui an. Au fost câteva zile în care Florin nu s-a simțit deloc bine, starea lui s-a degradat din nou îngrijorător. A slăbit, n-a mai putut mânca nimic, iar acum se află internat la Spitalul de Gastroenterologie și Chirurgie Medicală 3 din Cluj Napoca.

Primește acolo tratament provizoriu, e hrănit artificial și așteaptă plecarea în Austria: „Sper din toată inima să trec cu bine peste acest moment, apoi urmează tratamentul dur. Mă hrănesc numai din perfuzii. Sunt ciuruit la ambele mâini", ne-a mărturisit Florin de pe patul de spital.

Gânduri de plecare

„M-am mai pus pe picioare, eram frânt când am venit aici. Abia puteam sta în picioare. Acum mai că te-aș face un tenis. Din păcate, am niște complicații pe stomac, va trebui să merg în Austria. De câteva zile tot pe telefon stau, să văd cum mă pot încadra", ne-a explicat Florin.

Până la plecarea în Austria lui Florin i se va monta o proteză la stomac, una comandată de urgență din străinătate, ce va fi montată de doctorii Nuredin și Marcel Tanțău. „Nu știu exact să-ți spun cum e. Ideea e că va fi o proteză atașată în stomac, pentru că tumora s-a extins mult. Dacă nu mă alimentez, pierd lupta".

Proteza e primul pas de care Hidișan are nevoie. Unul intermediar. Apoi, în Austria, fostul fotbalist va avea nevoie de o sumă imensă de bani pentru a urma cel mai bun tratament.

Mulțumiri pentru cei ce l-au ajutat

Cu aceeași timiditate în glas, Florin parcă și-a cerut iertare pentru faptul că are nevoie de ajutor: „Oamenii mă iubesc mult! Am văzut asta în campania voastră și ce a venit pe lângă. Toți acei bani m-au ajutat și mă ajută pentru ce am acum de făcut. Nu totul este decontat de casa de asigurări. Ce s-a strâns în campania inițiată de GSP, ce mi-au mai dat și alți oameni, cărora le mulțumesc, îmi sunt acum de mare folos. Au fost niște adevărați îngeri pentru mine și cu dragostea lor mă hrănesc acum. Pentru că de mâncat, oricum nu o pot face".

Austria înseamnă cheltuieli enorme

Totuși, tratamentul din Austria este extrem de costisitor. Pe lângă, acolo se plătește fiecare zi de spitalizare, iar costurile depășesc cu mult posibilitățile pe care Hidișan le are acum. O zi în Austria sare de 3.000 de euro.

De câte are nevoie Florin pentru a se pune pe picioare e greu de estimat. Ce știe sigur e că banii pe care îi are acum îi vor fi suficienți doar pentru câteva zile: "Din ce înțeleg, acolo totul costă. Undeva între 3-4 mii de euro pe zi. Nu am de unde, nu știu cum o să fac. Nu vreau să deranjez oamenii. M-au ajutat mult deja! Ce știu e că trebuie să rezolv urgent problema la stomac, apoi să reiau de urgență tratamentul cu chimioterapie pentru că tumora a avansat foarte mult". z

CV Florin Hidișan:

  • 39 de ani
  • 107 meciuri în Liga 1 și 7 goluri
  • 110 meciuri în Liga 2 și 8 goluri
  • a jucat în carieră pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj

Conturile în care îl poți ajuta pe Florin Hidișan:

  • CONT LEI: RO56BTRLRONCRT0CE2684801
  • CONT EURO: RO03BTRLEURCRT0CE2684801

Citește AICI mai multe despre cazurile din campania „Inima Sportului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
0005
0005  •  19 Ianuarie 2022, 14:53

Hai ca vad ca peste 2-3 zile vad cum apare alt articol unde trebuie donat ceva pentru ca el sa poata face tratamentul... La fel ca in alte cazuri de muzicieni si alte categorii de oameni care, desi au castigat salarii bune in timpul activitatii, vezi doamne nu-si permit sa-si plateasca tratamentul! Dar ca mor pensionari care nu pot nici macar pastilele de zi cu zi, nu va pasa?

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  19 Ianuarie 2022, 14:25

Urita specie sintem noi oamenii.Avem posibilitatea sa vindecam semenii nostri bolnavi ,dar o facem doar pe bani.Avem posibilitatea de a da de mancare tuturor,dar multi mor de foame.Pe cit sintem de avansati tehnologic,pe atat sintem de ahtiati dupa bani.Oare cit ne mai suporta planeta?TRIST.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  19 Ianuarie 2022, 10:22

Sa-l ajute Bunul Dumnezeu sa treaca cu bine peste necazul acesta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează