GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

PROIECT GSP Cătălin Oprișan a spus în podcastul GSP povestea haioasă a unei poze celebre » Cum Duckadam a întrerupt greva autobuzelor din Sevilla: „Am mers la șofer: «nea Helmi, scoate mănușile!»”

Fotografia Oprișan - Duckadam menționată în podcast
Fotografia Oprișan - Duckadam menționată în podcast

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2022 13:03 / Actualizat vineri, 05 august 2022 13:50

Jurnalistul Cătălin Oprișan a povestit în cadrul celui mai recent episod „Profu' de Sport”, noul podcast marca GSP, cum a decurs prima revenire a lui Helmut Duckadam la Sevilla după finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Influența lui Helmut Duckadam: a dat peste cap greva șoferilor de autobuz din Sevilla

- Uite o poză cu tine și Helmut Duckadam. 
- Da, e din 2001, se făceau 15 ani de la Sevilla. Poza are o poveste incredibilă. Am plecat cu domnul Duckadam la Sevilla, nu se mai întorsese niciodată acolo după finală. Nu vânduse încă mănușile. Când am ajuns acolo, ăia din aeroport au zis că e grevă. „Ce grevă, mă?” „E greva autobuzelor, n-aveți cu ce să ajungeți până în oraș. Nu merge niciun taxi, nimic”. M-am dus la primul autobuz pe care l-am întâlnit și i-am zis: „Dumnealui e Duckadam!” 

- Cum a reacționat? 
- Mi-a zis: „Puta madre!”. Nu credea! „Nea Helmi, ia scoate mănușile alea!” Când a văzut spaniolul, a deschis ușa și ne-a dus până acolo (n.r. - în oraș). Ce s-o fi întâmplat cu el? L-or fi bătut STB-iștii lor, că a spart greva? Lăcătuș mai fusese la Sevilla, că jucase la Oviedo, Balint mai fusese, Hagi și ăia mai trecuseră pe acolo, dar Duckadam chiar nu se mai întorsese pe Ramón Sánchez Pizjuán.

- Practic, deplasarea asta a fost pentru tine mixul perfect între pasiunea ta pentru fotbalul spaniol și pasiunea pentru istoria fotbalului românesc. 
- A fost ceva senzațional, Helmut ne-a dus peste tot. A zis: „Uite, mi-aduc aminte că am fost în parcul din Sevilla, unde erau crapii Koi, noi nu văzusem așa, cum să vezi crapi vii în parc, fără să-i ia nimeni?”. Îmi arăta apoi unde a stat în stadion grupul de români care a asistat la finală. El retrăia acele lucruri.

- Îl băgaseși în transă, cumva. 
- Ziceam: „Jean Popa, lasă camera”.

- Jean Popa, cameramanul. 
- Da. Îi tot ziceam: „Jeane, dă, mă, drumul la camera aia!”. 

Episodul integral din „Profu' de Sport” cu Cătălin Oprișan invitat

Citește și: 

Cătălin Oprișan, despre prăbușirea sportului românesc: „A murit în momentul în care a dispărut bătătorul de covoare”

Cătălin Oprișan și amintiri de neuitat cu Emeric Ienei: „Au ieșit ăia din vestiar, plângeau și caii de la dric”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tipsy
tipsy  •  05 August 2022, 17:18

Sigur ca da ... :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close