GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  ARGENTINA

8 persoane acuzate oficial de moartea lui Diego Maradona! Riscă până la 25 de ani după gratii

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2022 12:18 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 12:19

Opt persoane, medici și asistente, sunt considerate responsabile pentru moartea lui Diego Maradona. Un judecător a decis deschiderea unui proces pentru omucidere din culpă, în baza unui raport întocmit de Comisia Medicală care a investigat împrejurările decesului intervenit în noiembrie 2020.

Cei care l-au îngrijit pe Diego Armando Maradona în ultimele sale zile de viață vor da socoteală în fața instanței. Potrivit presei de la Buenos Aires, aceștia riscă pedepse cu privarea de libertate de la 8 până la 25 de ani! 

SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David
CM DE NATAȚIE
SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David

Fetele lui Diego și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul primit de tatăl lor

Fostul celebru internațional argentinian a murit în noiembrie 2020, în urma unui atac de cord, la vârsta de 60 de ani. Se recupera acasă, după îndepărtarea unui cheag de sânge de pe creier, când a intervenit decesul, iar suspiciuni au existat de la bun început. 

Fetele lui Diego și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul primit de tatăl lor după operația pe creier și au depus plângere, ceea ce le-a permis procurorilor argentinieni se demareze o anchetă asupra medicilor și asistentelor implicați în îngrijirea lui. 

În 2021, Comisia de 20 de experți ce a investigat decesul a constatat că echipa medicală care s-a ocupat cu recuperarea lui Maradona a acționat de-o manieră "nepotrivită, deficitară și nesăbuită". Totodată, experții au concluzionat că fosta glorie a fotbalului agentinian ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire cu un tratament potrivit, într-o unitate medicală adecvată. 

În baza raportului întocmit de Comisie, un judecător a dispus acum trimiterea în fața Tribunalului a 8 cadre medicale. În procesul ce va demara în 2023 vor da socoteală, printre alții, Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz și coordonatorul medical Nancy Forlini. Acuzația care li se aduce de către procurori: "Omucidere din culpă".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Transferul anului: Neymar, destinația Juventus! Șeful PSG a dat primele semne

Jurgen Klopp, mesaj emoționant după plecarea lui Mane: „O adevărată legendă a lui Liverpool. Are toată recunoștința și dragostea noastră”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
AlexYss
AlexYss  •  23 Iunie 2022, 16:38

Daca era vorba despre unu om normal, nu mai erau trimisi in judecata 8 oameni, lol.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează