GSP.RO  »  SPORTURI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Decizie radicală, Cătălin Moroșanu se retrage! „E mult mai greu decât în sport. Trebuie să ai abilități ca să lupți printre rechini!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 20:20

Cătălin Moroșanu a explicat la „Prietenii lui Ovidiu” motivele pentru care a intrat în politică, ce post a „vânat” și care sunt deciziile pe care le va lua la finalul celui de-al treilea său mandat de consilier județean.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Pe lângă sport, Cătălin Moroșanu, a decis să aibă parte și de o carieră politică. În urma alegerilor locale din 2012 a devenit consilier județean în Iași, fiind ales pe listele PDL, iar în iunie 2016 a obținut un nou mandat de consilier județean, de această dată din postura de membru al PNL. Anul trecut a plecat de la Iași la Galați unde a candidat din nou pentru funcția de consilier județean, tot din partea PNL.

- Fiind sportiv, ai decis să intri în politică. E gata cu politica?

- Aoleu, ce întrebare dificilă mi-ați pus acuma! Am avut două mandate de consilier județean la Iași, acum am un mandat de consilier județean la Galați. Politica pentru mine a fost o aventură. O experiență de viață. Dacă mă uit în urmă, e foarte multă muncă, ai foarte multe dezamăgiri.

- Diferă mult de sport?

- În politică nu e ca în sport, să stai față-n față cu adversarul, l-ai învins și ești campion. În politică e mult, mult mai greu și trebuie să ai unele abilități ca să lupți printre rechini. Îmi doresc să-mi duc mandatul de consilier județean încă trei ani de zile și planul meu este să ies din politică apoi. Eu mi-am dorit foarte mult să fiu secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

- Nu e timpul trecut...

- Nu e, dar ai promisiuni foarte mari și dezamăgiri și mai mari. În momentul de față, sunt prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal. Am fost secretar general regional pe nord-estul Moldovei. Acum, după Congresul PNL, s-a schimbat organigrama de conducere. Politica m-a ajutat foarte mult să văd cum decurg lucrurile, cum să discut cu cineva, cum să mă cobor, cum să mă ridic. M-a ajutat să mă perfecționez ca individ.

- Dacă tragi linie acum?

- Am avut foarte multe dezamăgiri. În același timp, vreau să văd și partea pozitivă: am învățat, am cunoscut oameni deosebiți și am văzut cum merg lucrurile. În momentul de față, pentru liniștea mea sufletească și pentru ce vreau să realizez pe viitor, după ce-mi duc mandatul de trei ani de zile vreau să mă retrag din politică și să-mi văd de treburile mele, de antrenorat. Îmi doresc să-mi deschid un lanț de academii de arte marțiale, la nivel național.

- Ai și o Academie, nu?

- Exact. Academia Cătălin Moroșanu, care se află în incinta complexului Romexpo. Am o lună de zile de când am deschis-o, într-un moment foarte prost pentru că a venit pandemia, incidență foarte mare, lumea nu mai vine la sală. Și avem tot felul de restricții, dar dăm din coate ca să reușim. În viață nu este ușor! Oricum trebuie să dau și eu înapoi din ce-am luat. Dumnezeu și viața mi-au oferit foarte multe lucruri, acum e rândul meu să dau înapoi. Și o să dau! Și o să dau cu cea mai mare plăcere pentru că am o experiență de viață, pot să înțeleg sportivul, pot să înțeleg individul luat separat și cred că rolul meu o să fie cel de mentor, sper să-l duc la bun sfârșit.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU MOROȘANU

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Dublu campion olimpic, la un pas de tragedie: „Am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia!”

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, la momentul adevărului: „Dacă-mi reproșez ceva după atâția ani în fotbal? NIMIC! Toată viața mea m-am luptat să scap de nedreptăți”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  14 Octombrie 2021, 04:06

De foame a întrat cu ajutorul unei Pile și niște banuti

dora
dora  •  13 Octombrie 2021, 21:36

L-ati intrebat la cate sedinte de CJ a participat in actualul mandat ...sau de cate ori a luat cuvantul acolo ori daca isi aminteste sa fi avut vreo intiativa in interesul cetatenilor...nu de alta dar presa locala nu l-a remarcat sa fi facut vreun lucru notabil !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează