GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cătălin Moroșanu, totul despre „Sergiu-călărețul”: „Strângea fier vechi cu căruța și a dat apartamentul unui interlop din Iași!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 21:30 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 21:43

Cătălin Moroșanu a povestit pe larg la „Prietenii lui Ovidiu” cum l-a ajutat pe Sergiu Ion Ciobotariu, tânărul căruia luptătorul i-a cumpărat o casă la începutul pandemiei de coronavirus, după ce ieșeanul a fost surprins mergând pe un cal la maternitate, unde i se născuse copilul.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Sergiu Ion Ciobotariu a ajuns cunoscut în România după ce a călărit 40 de kilometri până la maternitatea din Iași, pentru a-și vedea copilul nou-născut, în timpul pandemiei de coronavirus. Imediat după acel gest, la începutul lui aprilie 2020, Cătălin Moroșanu i-a cumpărat o casă, prin intermediul donațiilor.

- Anul trecut ai ajutat un băiat care s-a dus cu calul la maternitate...

- Lumea mă întreabă mereu ce se întâmplă cu Sergiu-călărețul și cum de-a vândut casa.

- Explică-ne ce s-a întâmplat mai exact.

- Cazul ăsta a fost foarte mult mediatizat. El era din Iași. Am umplut un portbagaj cu de toate și m-am dus la el. Stătea într-o mahala, nu avea gaz, curent, nimic. Aveau o cameră de șase metri pătrați. Zona se numește, la mișto, "Dallas". L-am văzut cu bun-simț, timid, cu încă doi copii. I-am promis că-l ajut și că vom face o strângere de fonduri să-și ia casă. M-am implicat personal, iar banii ăștia nu sunt ai mei, ci ai românilor care au donat din puținul lor. Au fost foarte mulți oameni care au donat de la 10 la 50 de euro, dar am avut donații și de 5.000 de euro! Tot românul cu mai puțini bani a venit să-și ajute aproapele.

- Câți bani s-au strâns?

- În două săptămâni și jumătate am strâns 43.000 de euro! Am găsit, cu noroc, la o familie de pocăiți un apartament, ei trebuia să se mute foarte repede. Voiau 37.000 de euro, dar i-am rugat să-mi lase tot în casă. Era țiplă! Restul banilor i-am lăsat lui într-un cont ca să aibă să-și plătească utilitățile.

- Dar Sergiu ce meserie avea?

- Strângea fier vechi cu căruța, ce meserie să aibă?! Și PET-uri...

- I-ai dat casa și...?

- După trei luni mă sună: "Cătăline, eu vreau să vând casa". Eu când i-am făcut actele i-am pus o clauză că cinci ani de zile n-are voie să înstrăineze bunul. Și până la urmă i-a dat-o unui interlop din Iași, chiar nu știu cum a vândut-o. Nici nu mai mă interesează, eu știu că am făcut o faptă bună în fața lui Dumnezeu și vreau să le spun tuturor românilor care au contribuit că au făcut un gest în fața lui Dumnezeu. Acum s-a mutat înapoi la părinții lui în mahala. Cred că a făcut un contract de închiriere pe cinci ani de zile, apoi cu opțiune de vânzare. Așa presupun...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU MOROȘANU

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Schimb de replici între Ovidiu Ioanițoaia și George Ogăraru: „Ai jucat la FCSB! Ai două titluri de campion acolo”

EXCLUSIV // VIDEO Bancul care l-a salvat pe Mitică Dragomir la cina cu Nicolae și Elena Ceaușescu: „Mânca-v-aș gura, am crezut că mor!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  14 Octombrie 2021, 15:58

Nu ne intereseaza coclarii !!

paolo14
paolo14  •  14 Octombrie 2021, 07:07

Ati mai publicat "articolul" asta de vreo 5 ori pana acum!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează