GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TURCIA

Corespondență din Belek » Teroare la Istanbul, reţineri în Antalya! Trei ruşi arestaţi în apropiere de cantonamentele formațiilor românești

foto: dailysabah.com
foto: dailysabah.com

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 11:54

Atentatul sinucigaş de marţi dimineaţă din Piaţa Sultanahmet din Istanbul a dus la moartea a cel puţin 10 oameni şi rănirea a altor 15, iar atacatorul-kamikaze a fost un sirian născut în Arabia Saudită.

Mai mult, poliţia turcă a arestat - nu se cunoaşte cînd s-au operat reţinerile, marţi sau miercuri - trei cetăţeni ruşi bănuiţi de legături cu ISIS, după acel atentat. Arestările s-au făcut în Antalya, în oraş, destul de aproape de hotelurile unde sînt cazate delegaţiile Stelei, Craiovei şi Voluntariului.

Poliţiştii au confiscat documente şi CD-uri, anunţă media din Turcia. În atentatul din Istanbul au murit cel puţin 8 cetăţeni germani, alţi 9 fiind răniţi. Veniseră în vacanţă cu o companie berlineză de turism.

Turcia este din nou în stare de alertă după ce în octombrie 2015 a fost cel mai sîngeros atentat din istoria ţării, 103 morţi în faţa gării centrale din Ankara. Iar reţinerile cetăţenilor ruşi vor îngheţa şi mai mult relaţiile reci dintre Turcia şi Rusia.

Ca fapt divers, formaţiile de fotbal din Rusia au refuzat să-şi mai facă stagiile de pregătire din Antalya, deşi ele veneau, cel puţin cîte o lună, aici, pentru a se antrena.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
bombon
bombon  •  13 Ianuarie 2016, 13:31

Speram ca turcii sa-l salte ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ftwraku
ftwraku  •  13 Ianuarie 2016, 13:28

Ca o ironie a sortii,Turcia chiar a ajutat si ajuta organizatiile teroriste sunite din Siria. Iar daca aia sunt cetateni rusi,americani,romani,englezi dar au legaturi cu ISIS nu ESTE NICIO PROBLEMA retinerea lor. Asta cu "Iar reţinerile cetăţenilor ruşi vor îngheţa şi mai mult relaţiile reci dintre Turcia şi Rusia." este de o prostie crunta. Relatiile Turciei cu Rusia sunt 'reci'din ratiuni de interes,cu sau fara acest atentat. Relatiile Turciei cu Rusia or fi cum or fi si nici nu ma intereseaza,dar Turcia sprijina Al Nusra pe fata,ceea ce este o problema dat fiind comportamentul lor. Poate or invata si liderii europeni ce inseamna ca UE sa aiba granita cu Siria si Iraq atunci cand mai vb.de Turcia ca membra UE,si sa primeze si securitatea si interesul cetatenilor ,nu doar cel comercial in folosul a 4-5 mari companii+mana de lucru ieftina pt germani... De ce nu s-a gandit Europa in anii 70 sa ia mana de lucru ieftina din Filipine nu din Turcia si Alegeria nu inteleg....Asiaticii aia muncesc si mai mult,se acomodeaza mai repede,se adapteaza si mai repede si accepta si cultura europeana/vestica mai bine decat 'allahu akbar'.... A facut Merkel din Munchen capitala mondiala a violurilor in doar cateva luni,iarKoln-ul din oras universitar intr-un oras la discretia unor descreierati....'vesticii'se fac ca nu vad ce fac *** prin Bulgaria,Romania,Koln si alte parti din Germania,ce fac algerienii in Franta... o sa planga chiar si dupa *** din Ro si Bg....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează