GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la "Prietenii lui Ovidiu". Dan Puric îl imită senzațional pe regretatul Radu Beligan: "Ești genial! Ești nemaipomenit!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 20:15

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO, miercuri, de la ora 20:00.

Acesta a povestit un moment excepțional care l-a trăit la Teatrul Național din București alături de marele actor Radu Beligan.

- L-ați cunoscut și ați lucrat cu Radu Beligan.
- De-o inteligență extraordinară. El intra în altă categorie. Era complex! El m-a băgat în Teatrul Național. Îmi terminasem stagiul la Botoșani și el m-a văzut. Domnul Mihai Mălaimare a venit la Botoșani să pună o piesă, jucam rolul principal. Ca să arate ce-a făcut el a dus-o și la Teatrul Național. L-a chemat și pe maestrul Beligan, care era directorul Teatrului Național, membru supleant al Comitetului Central, președintele Festivalului Mondial de teatru.

EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la

- Și ce s-a întâmplat?
- După piesă a venit, mi-a pus mâna pe umăr: "Ești genial! Am să te angajez aici la mine. Ai terminat stagiul? Ești nemaipomenit! Eu n-am văzut așa ceva în teatru. Mișcare, aplomb...". Și-am ieșit așa de mândru din Teatrul Național. Ningea...

- Pe părinți nu i-ați chemat atunci?
- Ba da.  Veneau mama și tata prin zăpadă... Tata mai încet, că era în vârstă, și mama îl certa. "Mamă, ți-a plăcut?". "Mamă, mie mi-a plăcut, dar nu mai vin cu nenorocitul ăsta la teatru niciodată. Mai dormea lumea-n sală, dar el sforăia în ultimul hal!". Eram atât de fericit că mă angaja meșterul Beligan. El avea jumătate din istoria teatrului românesc!

- După...
- După îi povesteam maestrului Beligan ce spectacole vreau să fac. Mă asculta și-mi zicea: "Ești fantastic de deștept. Dar ce dracu' cauți tu printre proștii ăștia de la Național?!". "Păi, dumneavoastră m-ați angajat!". Avea un umor fantastic. Revin la Rădulescu. Aveam tot felul de regizori vai de capul lor și le zicea: "Pe Puric lăsați-l în pace că se regizează singur!". Era o vorbă: "Prefer să am dreptate singur decât să mă înșel cu mii de dobitoci!".

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU DAN PURIC

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
10210683961003053
Dan-Cristian Lucaciu  •  28 Februarie 2020, 01:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  27 Februarie 2020, 21:44
Postat de cainelup pe 27 Februarie 2020, 09:09

Ala e clar ca se pricepe la toate, nu inteleg de ce nu e uns in functia de Dumnezeu. Acum pe bune, voua nu vi se pare ca are dese momente de delir ?

are NUMAI momente de delir. Este un mediocru care vorbeste mult fara sa spuna vreodata ceva.

cainelup
cainelup  •  27 Februarie 2020, 09:09

Ala e clar ca se pricepe la toate, nu inteleg de ce nu e uns in functia de Dumnezeu. Acum pe bune, voua nu vi se pare ca are dese momente de delir ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează