GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Gică Hagi, despre jucătorii care l-au fermecat: „Maradona a fost un Dumnezeu pe pământ! Maldini era incredibil, nu puteam să trec de el”

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 mai 2021 13:27 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 13:45

Gheorghe Hagi, 55 de ani, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit despre cariera sa, despre Maradona, dar și despre jucătorii care i-au marcat adolescența.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Gică Hagi a fost difuzată în premieră, în decembrie 2020

- Ți s-a spus Maradona din Carpați.

- Maradona a fost un Dumnezeu pe pământ. Avea o tehnică în regim de viteză cu mingea la picior incredibilă. Era un lucru foarte mare și aducea succesul. Strângea jucătorii, aducea succesul. Era un lider și a fost un câștigător. Ca jucător avea bucuria de a juca fotbal, de a găsi mingea și de a merge după ea. Să atragi mingea să vină spre tine... De la el am luat și eu lucrul acesta. A fost mare, mare!

- Cel mai bun fundaș cu care ai jucat?

- Maldini era incredibil, nu puteam să trec de el. Era atât de bun, atât de puternic, tehnic, înalt și frumos. Pentru mine a fost fundașul cel mai complet. Era incredibil. Dreapta, stânga, juca orice. Era perfecțiunea! Atât de bun era. Eu suntfan Olanda din '74. Rensenbrink, Rep, Haan, Krol, Neeskens... Ce jucători erau înainte. Pentru mine se schimbă timpurile, dar nu tipul de jucător. Fotbalul acum s-a schimbat și se va schimba. Talentul jucătorului niciodată!

- Cum vezi schimbările din fotbal față de vremea ta?

- Pe vremea mea era mai static fotbalul. Mai marcaj om cu om, acum e totul tactic. Viteza de joc s-a dus la un nivel foarte mare. Jucătorul trebuie să fie antrenat pentru că se joacă din trei în trei zile. Intensitatea nu cred că s-a schimbat!

- Sunt multe lucruri diferite acum în fotbal...

- Pe vremuri erau altfel duelurile. Înainte ca să treci de doi, trei inși îți dădeau ăia... Cum am debutat eu în Divizia A, pe la Petroșani unde era Ciupitu. Păi, trebuia să treci de ăia... Aoleu! Ce fundași, ce putere aveau și ce tare jucau. Acum te protejează regulamentul.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Gică Hagi face dezvăluiri: „N-am vrut să fiu selecționer, am fost împins! Am fost jignit, m-au lăsat singur, singur…”

EXCLUSIV VIDEO A găsit Hagi soluția pentru redresarea Viitorului? „Există deja conturat un proiect. Rămâne doar să salveze echipa acum!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
denieru
denieru  •  01 Mai 2021, 15:56

Maldini ca fotbalist era de netrecut. Nu am vazut pe nimeni niciodata sa faca un meci in care sa fie ridiculizat. Un fundas cu talent extraordinar si pregatire tactica ireprosabila. Azi ar fi cel mai scump fotbalist din lume dupa parerea mea

dubluv
dubluv  •  01 Mai 2021, 14:31

cand zici ca nu puteai trece de Maldini spui mai multe despre tine decat despre italian.

calinescu_
calinescu_  •  01 Mai 2021, 14:04

EU CRED CA CEL MAI TARE LA FERMECAT IONUT COZA CARE I-A FURAT PE IASI CA-N CODRU ....!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează