GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ilie Dobre, prins în mijlocul războiului din Siria: „Rebelii au tras până dimineață! Am plecat pe semnătură din hotel, eram singuri pe stradă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 21:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 22:52

Ilie Dobre a spus în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” că a vizitat peste o sută de țări și că a ajuns inclusiv în Siria, în plin război. Comentatorul și-a făcut deja planurile pentru viitoarele destinații, dar recunoaște că niciodată nu s-ar muta din România.

- Ilie, la cariera ta ai umblat mult, cam în câte țări ai fost?
- Am fost, dar am făcut mereu distincție. Când am fost cu radioul, am comentat, când am fost cu familia, am fost în vacanță. Strângeam câte 7-8.000 de euro și mergeam și în câte 10-11 țări. În total am fost în peste o sută de țări. De exemplu am fost în Taiwan, dar ea nu e recunoscută. Am fost și în Indonezia, Cambodgia, America de Sud.

- Țin minte că atunci când mai mergeam în deplasări și aveam timp, tu mereu vizitai.
- M-a pasionat foarte tare. Am mers prin muzee, prin biserici. Eu nu stăteam la bere sau la fumat!

- Unde te-ai simțit cel mai bine?
- Din România nu m-aș muta! Mi-au plăcut Dubai, Sydney, Beijing. Țara numărul 1 pentru mine este Japonia, cu Tokyo, Yokohama, Kyoto. Senzațional! Am fost inclusiv în sate.

- Ai fost și la Mondial, când ai coborât din tren cu o stație înainte.
- Aveam o hartă și mi s-a părut aproape Saitama de Tokyo, dar erau vreo 60 de kilometri. Atunci am mers pe jos vreo 30, apoi am făcut semn unei mașini care m-a dus la stadion. Am ajuns cu zece minute înainte.

- Și mai plănuiești vreo plecare în vacanță?
- M-aș mai duce în țări din Africa și din Asia. Aș vrea să merg în Pakistan, Mongolia, Oman, Sri Lanka. Dar până nu ridică toate restricțiile nu prea pot.

- Ai fost și în Siria, am auzit...
- Da, la Damasc. Începuse războiul și eu nu știam. Noaptea s-a tras.... Dacă blocau aeroportul, era nenorocire atunci pentru că eu eram în circuit cu soția. Rebelii au tras până dimineață, dar n-au putut să ocupe aeroportul. Așa am reușit să plecăm! Eu cu soția eram singurii pe stradă, atunci am plecat pe semnătură de la hotel!

Despre Războiul Civil Sirian

Ilie Dobre, prins în mijlocul războiului din Siria: „Rebelii au tras până dimineață! Am plecat pe semnătură din hotel, eram singuri pe stradă”

Conform Wikipedia: au fost o serie de demonstrații antiguvernamentale ce au început la 26 ianuarie 2011. Protestatarii din Siria cereau libertate politică și au manifestat împotriva sistemului dictatorial uni-partinic perpetuat în timpul conducerii țării de către președinții Hafez și dr.Bashar al-Assad, împotriva hegemoniei membrilor sectei alawite, apropiați de familia Assad, în guvern și conducerea armatei și a organelor de securitate, împotriva șomajului, a corupției și a încălcării drepturilor omului în țară.

Manifestațiile de masă, împotriva cărora regimul a reacționat, fără prea multe reticențe, cu focuri de arme, arestări și bombardamente focalizate pe cartierele și localitățile rebele, s-au transformat cu timpul într-un adevărat război civil, la care au început să ia parte tancuri și avioane.

CITEȘTE ȘI:

Momente de panică trăite de Ilie Dobre pe stadion: „Veniseră cu cuțitele peste mine, pe șeful poliției l-au călcat pur și simplu în picioare!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Momente de panică trăite de Ilie Dobre pe stadion: „Veniseră cu cuțitele peste mine, pe șeful poliției l-au călcat pur și simplu în picioare!”
Cea mai sexy antrenoare din România se revoltă: „Mi-e scârbă, îmi ajunge” » Decizia radicală luată de aceasta
PROTEST
Cea mai sexy antrenoare din România se revoltă: „Mi-e scârbă, îmi ajunge” » Decizia radicală luată de aceasta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează