GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  METODE

Investigație Libertatea: Clinica lui Gigi Becali promovează pe site tratamente anti-COVID neautorizate » Medicii se revoltă: „Să i se ridice autorizația de funcționare!”

Gigi Becali și-a inaugurat clinica în urmă cu doi ani
Gigi Becali și-a inaugurat clinica în urmă cu doi ani

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 12:59 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 13:29

Clinica privată a lui Gigi Becali, ImunoMedica, e din nou subiect de controversă , după ce pe site-ul instituției a apărut un plan de tratament controversat împotriva COVID-19, care conține medicamente precum Ivermectină, Arbidol, Plaquenil, dar și gargară cu țuică!

Controversata schemă de tratament, respinsă la unison de medici, a fost creată de teologul Virgiliu Gheorghe, copatron al clinicii și un personaj fără pregătire medicală, se arată în investigația jurnaliștilor de la Libertatea. Virgiliu Gheorghe este un promotor al unor medicamente precum Arbidol sau Ivermectină, scoase din protocoalele oficiale de tratament pentru COVID-19.

Avertisment pentru jucătorii de la FCSB, după propaganda lui Becali pentru folosirea unui antiviral neaprobat împotriva coronavirusului: „Să le facă RMN cardiac”
CORONAVIRUS
Avertisment pentru jucătorii de la FCSB, după propaganda lui Becali pentru folosirea unui antiviral neaprobat împotriva coronavirusului: „Să le facă RMN cardiac”

O altă idee controversată din îndrumarul lui Virgiliu Gheorghe este nebulizarea și gargara cu diverse substanțe, inclusiv țuica, pentru a preveni transmiterea virală.

Cum se apără clinica lui Becali: „Nu tratăm pacienții cu COVID!”

În replică, reprezentanții clinicii au afirmat că nu cunosc schema de pe site și că nu se ocupă de tratarea pacienților care suferă de COVID, afirmând că îndrumarul respectiv are „scopuri educaționale”. Mai mult, oamenii de la clinică s-au răstit la jurnaliștii care doreau să afle informații despre situația de la clinică. 

„Ce tratament COVID? Noi facem anumite terapii pentru întărirea imunității și pentru refacere, adică înainte și după COVID. Nu știu ce tratament este pe site, eu vă spun realitatea din clinică: nu tratăm pacienți cu COVID. Toată lumea înțelege aiurea și ciudat, dar noi nu tratăm COVID la clinică și nici nu dăm pastile”, au spus aceștia, conform sursei citate.

Investigație Libertatea: Clinica lui Gigi Becali promovează pe site tratamente anti-COVID neautorizate » Medicii se revoltă: „Să i se ridice autorizația de funcționare!”
Îndrumarul publicat pe site-ul clinicii conține întreaga schemă de tratament alternativ propusă de Virgiliu Gheorghe

Specialist: „Clinicii respective ar trebui să i se ridice autorizațiile de funcționare”

Doctorul Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, a fost oripilat atunci când jurnaliștii i-au prezentat schema de tratament de pe site-ul clinicii ImunoMedica. 

„Este nedeontologic și incorect medical să afișezi schemele de tratament administrate bolnavului. După părerea mea, clinicii respective ar trebui să i se ridice autorizațiile de funcționare. Și-a prezentat în public nivelul de incompetență”, a spus Doctorul Apetrei, pentru Libertatea.

În 2019, Libertatea scria despre alte nereguli de la clinica lui Gigi Becali, cum ar fi terapia cu vâsc pentru bolnavii de cancer.

Citește întreaga investigație în Libertatea!

În 2019, Becali spunea că multe dintre analizele și tratamentele de la clinica sa le achită din propriul buzunar

Reporterii Gazetei Sporturilor au vizitat în 2019 clinica lui Gigi Becali. Clădirea Arcom, situată în apropierea Casei Radio și foarte aproape de splaiul Dâmboviței, a fost transformată de Gigi Becali într-o clinică luxoasă. 

„Imunomedica - Centrul de prevenție, diagnostic și tratament Sfântul Ioan Botezătorul” e numele ales de Becali, cel care și-a pus amprenta pe aproape toți pereții de la toate etajele clădirii respective și chiar și în fiecare cabinet. Zeci de icoane tronează încă de la intrare, unde există pe masa de la recepție și un draft de broșuri religioase.

Lista de prețuri pentru tratament sau fiecare analiză în parte e afișată la intrare, dar Gigi Becali susține că multora le achită el toate costurile: "Sunt oameni amărâți, care n-au bani și sunt bolnavi. Acestora le suport eu totul. Nu e gratis, în sensul că se taie o factură, iar la final de lună le achit eu". Restul, analizele și alte costuri sunt fie decontate prin Casa de Asigurări, fie sunt suportate de pacienți.

Investigație Libertatea: Clinica lui Gigi Becali promovează pe site tratamente anti-COVID neautorizate » Medicii se revoltă: „Să i se ridice autorizația de funcționare!”
Fotografie din interiorul clinicii lui Gigi Becali

Ce am eu acolo nu mai există în România. Am achiziționat și camere barice, cred că doar o altă clinică undeva la Constanța să mai dețină așa ceva. Cu totul, cred că învestiția până în momentul de față trece de 5-6 milioane de euro.

Nici nu știu să vă explic tot ce am și ce se face la clinică, fiindcă aici e vorba despre medicină, nu despre fotbal. Dar am plecat de la principiul că vreau să ajut oamenii bolnavi și mai ales pe cei care au probleme și n-au bani să se trateze

- Gigi Becali, patron FCSB

VIDEO Gigi Becali, încă un discurs halucinant: „Sfântul Mucenic Gheorghe m-a ajutat și a paradit un procuror”

Citește și alte știri de actualitate: 

Gigi Becali și-a făcut calculele: un singur transfer ar amortiza investiția și ar mai rămâne și cu un profit

„Preferatul lui Becali” despre momentul care i-a încheiat cariera la FCSB: „M-a băgat pe teren și am fost scos după 20-30 de minute”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
mehighms
mehighms  •  28 Noiembrie 2021, 07:02
Postat de 1745flo pe 27 Noiembrie 2021, 20:39

Ce te miri? N-ai văzut sondajul conform căruia 50% din români sunt fcsb-isti?

ce frustrat poti sa fi. ddbistule.

dexter3
dexter3  •  27 Noiembrie 2021, 20:43

Nea Gheo, doctorul...

1745flo
1745flo  •  27 Noiembrie 2021, 20:39
Postat de Mihnea Ilie pe 27 Noiembrie 2021, 16:11

Sunt câteva, multe milioane de români, care au același coeficient de inteligenta cu al lui Becali. Asa ca, ce ne mai miram??? Prostia, e mare... Vorba lui Petre Tutea...,, am făcut 14 de pușcărie, pentru un popor de ***.,, Ne meritam soarta.

Ce te miri? N-ai văzut sondajul conform căruia 50% din români sunt fcsb-isti?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează