GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CRIZA COVID

Dezvăluiri dureroase ale lui Rică Răducanu: „Mi-e și frică să mai ies din casă, nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite”

Rică Răducanu / Sursă foto: GSP
Rică Răducanu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 14:12 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 14:46

Rică Răducau (75 de ani), fostul mare portar al celor de Rapid, vorbește despre dificultățile pe care le întâmpină din cauza pandemiei de coronavirus.

Speriat din cauza situației epidemiologice din România, goalkeeper-ul de legendă al Rapidului se teme să mai iasă din casă și spune că fiul său este cel care îi face cumpărăturile esențiale. 

La începutul acestui an, Rică Răducanu a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, fiind externat cu puțin timp înainte ca un salon de acolo să ia foc.

Rică Răducanu: „Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite”

„Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi. Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. 

Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor! O să facem economie la televizor, noi, pensionarii. O să o lăsăm mai moale, mă mai uit doar o jumătate de oră. 

Imagini de senzație cu Rică Răducanu alături de Jean Constantin: „Beam două beri la «Școala Germană»”
PRIETENII LUI OVIDIU
Imagini de senzație cu Rică Răducanu alături de Jean Constantin: „Beam două beri la «Școala Germană»”

Am presimțit că va fi greu, încă de astă-vară. Închid lumina prin casă, în urma soției. Noroc că ea este mai bine, cu sănătatea, le gătește nepoților, care învață online. Ne mai ajută cu bani fiul meu, ne descurcăm cum putem, el a mai lucrat, pe colo-colo, ca antrenor”, a declarat Rică Răducanu, potrivit playsport.ro

Borne importante ale carierei lui Rică Răducanu:

  • 56 de selecții la prima reprezentativă, în perioada 1967-1978. A încasat 54 de goluri.
  • 329 de partide în Divizia A, în tricourile formațiilor Rapid ('66-'75), Sportul ('75-'78), Steaua ('78-'80) și FC Baia Mare ('80-'81).
  • 1 titlu (1967) și 3 Cupe ale României (1972, 1975, 1979) are Rică în palmares. Primele 3 trofee le-a cucerit în Grant, al patrulea în Ghencea
  • 25 de meciuri a disputat Răducanu în cupele europene, în perioada 1967-1979

VIDEO Rică Răducanu, la 40 de ani de la moartea lui Dan Coe: „Ăștia l-au lucrat! Mi s-a făcut pielea de găină...”

Citește și alte știri de actualitate:

GALERIE FOTO Se întâmplă în România » Gafă de 120.000 de euro la un stadion din România! Primarul se laudă pe Facebook

EXCLUSIV VIDEO Poveste șocantă cu un fost atacant din Divizia A: „După meci, m-am dus în vestiar, am luat pistolul și i l-am pus la cap”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
madalin999
madalin999  •  06 Noiembrie 2021, 22:10

Asta vara in neptun , la Sirena nu ii mai era frica la masa in fiecare zi cu 10 -12 persoane si cu berea la dozator in mana :))))

alexpreda
alexpreda  •  06 Noiembrie 2021, 17:46

e un caracter placut, dar ii lipseste inteligenta

853246084756615
Marcel Popa  •  06 Noiembrie 2021, 17:43

Portar de legenda nu a fost niciodată.A avut tupeu, sa stea în poarta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează