GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PUBLICITATE

Rutina de îngrijire a tenului înainte, în timpul și după sport

Articol de GSP - Publicat marti, 13 august 2019 14:25

Se spune că: Frumusețea înseamnă Sănătate, iar sănătatea înseamnă Sport! Practicarea sportului îmbunătățește nu doar aspectul fizic mult dorit, dar și influențează în mod pozitiv gândirea și stările emoționale.

În timpul efortului fizic, pielea noastră respiră activ, porii se deschid, circulația sângelui crește și se activează procesul de transpirație, motiv pentru care este foarte important și necesar de stabilit un ritualul corespunzător de îngrijire pentru a menține echilibrul între aspectul sănătos al pielii și beneficiile funcționării sale interne.

Rutina de îngrijire a tenului înainte, în timpul și după sport

Pregătirea tenului înainte de sport

Practic toate tipurile de sport duc la sporirea procesului de transpirație, la creșterea circulației sângelui și la deschiderea porilor, motiv pentru care pielea necesită o pregătire minuțioasă a acestui proces. Medicii esteticieni recomandă curățarea tenului înainte de activitățile fizice indiferent de ora zilei, cu produse speciale, precum spume și demachiante potrivite tipului de ten, urmate de o loțiune tonică sau o apă termală. 

Pentru persoanele cu tenul gras și combinat este recomandat doar curățarea temeinică a pielii înainte de sport, în timp ce deținătoarelor de ten uscat și sensibil se recomandă și aplicarea unui strat subțire de cremă hidratantă.

Se recomandă evitarea machiajul la sala de forță, în special fondul de ten, deoarece se știe că înfundă porii. Lasă tenul să respire și să lucreze activ. Iar dacă te simți complet incomod fără make-up, poți aplica un strat subțire de pudră minerală, balsam de buze și rimel impermeabil – fiind sufieciente pentru a arăta atractiv, fără a dăuna pielii.   

Îngrijirea pielii în timpul sportului

În timpul activităților fizice pielea feței, gâtului și decolteului este acoperită cu un strat de transpirație, care este un mediu favorabil pentru înmulțirea bacteriilor ce provoacă erupții cutanate. Pentru prevenirea acestor urmări neplăcute specialiștii în domeniu recomandă utilizarea șervețelelor umede pentru a îndepărta reziduurile de machiaj și impuritățile. De asemenea, va fi foarte util după curățare să pulverizați cu apă termală pentru a revigora.

Cea mai importantă condiție pentru îngrijirea corectă a pielii în timpul sportului este consumul de apă potabilă, atfel prevenind deshidratarea - care este inamicul principal al epidermei.

Rutina de îngrijire a tenului înainte, în timpul și după sport

Îngrijirea tenului după sport

Imediat după antrenamentele intensive, pielea se curățată minuțios cu apă caldă și spumă facială, iar la final se aplică o loțiune tonică. Se recomandă utilizarea unei creme hidratante, dar nu imediat după curățare, transpirația continuând să fie eliberată încă 20 de minute după antrenament.

Important este ca crema să aibă o textură ușoară, să fie absorbită rapid și să aibă proprietăți de protecție solară SPF 15.

Sporturi specifice care necesită o îngrijire specială

Există câteva tipuri de sport care necesită un ritual special de îngrijire, în timpul cărora pielea este expusă la factorii agresivi ai mediului exterior.

Înotul – este un gen de sport ce se practică adesea în bazinele publice cu apă clorată, ceea ce are un efect extrem de negativ asupra stării pielii și a părului. Clorul usucă și exfoliază pielea, provocând reacții alergice și îmbătrânirea prematură, astfel se recomandă aplicarea unei creme cu protecție specială impermeabilă.

Sporturi de iarnă – pentru a proteja pielea de frig și vânt se aplică agenți speciali de protecție, astfel evitând uscarea excesivă a tenului precum și o saturând-o cu substanțe nutritive.

Sporturi de plajă – în perioadele cu activitate solară ridicată obligatoriu se aplică o cremă cu factorul de protecție SPF 30 și mai mult.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează