GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ADEVARTORIAL

Tipuri de instrumente care se folosesc într-un atelier mecanic

Articol de GSP - Publicat luni, 19 august 2019 15:30

Echipamentul dintr-un atelier mecanic este esențial pentru a putea desfășura diverse activități în mod corespunzător. Permite optimizarea timpului de performanță al unei sarcini și evitarea riscurilor pentru lucrătorii din atelier.

Instrumente dintr-un atelierul mecanic: echipamente de bază

În ultimele decenii, instrumentele din atelierul mecanic au evoluat semnificativ și în fiecare zi încorporează noi soluții tehnologice care facilitează munca profesionistului. Dintr-un atelier nu lipsescdiferite echipamente vulcanizare. Mecanicii auto au nevoie de diverse utilaje vulcanizare în timpul lucrului. În vederea realizării unorlucrări de calitate din atelier nu pot lipsi o serie de scule vulcanizare performante. Iată mai multe detalii despre instrumentele din atelierul mecanic.

Cutii de instrumente și cărucioare

Cutiile de instrumente și cărucioarele sunt utile pentru organizarea celor mai obișnuite unelte de mână (chei, truse automate, șurubelnițe, ciocane, clești, extractoare, trusă cu scule pentru reglaj, etc.) și oferă, de asemenea, posibilitatea de a muta instrumentele către locul unde se lucrează, într-un mod ușor și ordonat.

Șurubelnițe electrice

Șuruburile de prindere și desprindere sunt unelte prezente în aproape orice atelier. Datorită șurubelnițelor electrice, mecanicul poate economisi timp și efort în desfășurarea activității din atelier.

Când vorbim de această gamă de instrumente, merită evidențiat pistolul de impact care, pe lângă înșurubare, exercită presiune axială și cheia dinamometrică, care permite o înșurubare optimă.

Deși versiunea inițială a acestui tip de unelte era manuală, nevoile pieței au dus la dezvoltarea de modele electrice sau pneumatice, care facilitează manevrabilitatea și garantează cele mai bune rezultate.

Echipamente de ridicat și cricuri hidraulice

Pentru a putea lucra confortabil sub vehicul, atelierele sunt dotate cu echipamente de ridicat hidraulice. Înlocuiesc gropile vechi și oferă avantajul mare de a putea regla înălțimea de lucru.

Uneori, poate fi util să aveți un cric hidraulic pentru sarcini simple, cum ar fi înlocuirea unei roți, dar, odată ridicat vehiculul, ar trebui să aveți întotdeauna grijă să îl puneți astfel încât greutatea să nu se sprijine doar pe cric.

Pompă hidraulică

Pompa hidraulică permite atât dozarea lichidelor (lubrifiere, ungere etc.), cât și absorbția acestora. În multe cazuri, acest instrument facilitează extragerea uleiului uzat din vehicul, ceea ce evită vărsarea lichidului prin partea inferioară a vehiculului.

Mașină de diagnosticare

Mașina de diagnosticare este un instrument electronic portabil, rapid și precis, care este conectat la vehicul printr-o conexiune OBD (on board diagnostics) pentru a-l analiza. Este capabil să detecteze posibile anomalii sau defecțiuni. În plus față de diagnostic, această mașină poate oferi informații despre reparație. 

Instrumentede măsurat electronice 

Printre cele mai comune instrumente de măsurat electronice se numără următoarele:

Multimetrul este un instrument electronic conceput pentru a măsura tensiunea.

Osciloscopul îndeplinește aceeași funcție, dar, spre deosebire de multimetru, permite măsurarea semnalelor de joasă tensiune.

Pistolul stroboscopic este o lampă de înaltă precizie care vă permite să verificați viteza de rotație a motoarelor.

Testerul bateriei este un dispozitiv care stabilește dacă bateria este în stare optimă sau dacă ar trebui să fie încărcată sau înlocuită.

Echipamente pentru roți sau anvelope

Tipuri de instrumente care se folosesc într-un atelier mecanic

Într-un atelier mecanic există în principiu trei instrumente legate de înlocuirea roților sau a anvelopelor:

Aparatul de jantat și dejantat anvelopele este un aparat care are o masă rotativă reversibilă (unde este instalată anvelopa) și un braț de susținere care permite eliminarea completă a eforturilor fizice ale operatorului.

Aparatul de echilibrat roți este un aparat pe care este montată și pe care se rotește roata. După setarea parametrilor acesteia și viteza de rotație corespunzătoare, aparatul oferă valorile de oscilație care vor ajuta tehnicianul să stabilească cât aer trebuie să bage în anvelopă pentru a echilibra corect roata.

Mașina de măsurare a direcției este un sistem bazat pe patru leviere care sunt instalate pe anvelopele vehiculului și oferă o citire a valorilor unghiulare ale osiilor vehiculului.

Stația de încărcare cu gaz pentru aerul condiționat

Stația de încărcare cu gaz este o mașină care diagnostichează posibile scurgeri în circuitul de climatizare, îl completează automat dacă este necesar sau recuperează volumul de gaz atunci când este necesar.

Aceste instrumente din atelierul mecanic sunt esențiale. Prin urmare, este important ca acestea să fie de calitate, să fie bine calibrate și să fie în stare bună, astfel încât mecanicii auto să își poată îndeplini sarcinile în mod optim și eficient. Este important să se investească atât în instrumente de bună calitate, cât și în întreținerea lor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1398483176954444
Nicu Mirza  •  21 August 2019, 06:07

Nu am inteles rostul acestui articol ! Credeti ca cei care au un SERVICE trebuie sa citeasca Gazeta Sporturilor pentru a sti de ce au nevoie ? Cred ca e un material de "umplutura " , copiat de undeva si ar fi pacat ca cineva sa primeasca bani pentru un asemenea material . Cred ca publicatia , daca se respecta , ar trebui sa se ocupe de "sporturi " si nu de asemenea subiecte sau de "cancanuri" cu fel de fel de "***" ! Desigur e un punct de vedere dar redactia ar trebui sa "mediteze" la el ! Sa nu va mirati ca incet, incet , oamenii isi pierd interesul pentru PRESA !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează