GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EVENIMENT

Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu și Alina Dumitru au participat la un eveniment dedicat celor mici de „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 14:49 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 14:50

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, pe terenul de rugby din cadrul Complexului Steaua s-a organizat evenimentul ”Învingători pe frontul de acasă”.

Organizat de INVICTUS România și Asociația CONIL, cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. „Vorbim de un eveniment în care două tipuri de învingători s-au reunit pentru a demonstra că solidaritatea și incluziunea pot funcționa în România”, transmit organizatorii.

Echipa INVICTUS a fost formată din militari români răniți în teatrele de operații și a organizat pentru copiii cu dizabilități o tabără militară în care cei mici au descoperit secretele tirului cu arcul, au realizat trasee aplicative, demonstrații cu biciclete speciale și alte activități sportive adaptate dizabilităților fizice.

+12 FOTO

„Începând din acest an, persoanele cu dizabilități vor beneficia de un mecanism articulat de suport în luarea deciziei. România va face cea mai importantă reformă juridică în domeniul dizabilității: persoanele cu dizabilități nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse, ci, prin modificările aduse Codului Civil, care vor fi aprobate în scurt timp în Guvern, persoanele cu dizabilități intelectuale vor avea posibilitatea să muncească, să se căsătorească și să-și manifeste voința și preferințele cu sprijinul necesar”, se arată într-un comunicat la Guvernului României.

La eveniment au participat din partea Guvernului României, Prim-ministrul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, dar și ministrul Sportului, Eduard Novak. N-au lipsit sportivi reprezentativi ai clubului Steaua, Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Simona Gherman, George Ogăraru, dar nici echipa de rugby a CSA care au întreținut buna dispoziție printre micuții participanți la eveniment.

+12 FOTO

„Copiii cu dizabilități și familiile lor sunt un altfel de eroi ai noștri, care duc, din păcate, o luptă inegală cu un sistem care încă nu le valorifică pe deplin potențialul în educație și, în general, în societate. Pe ei, pe familiile lor, pe adulții cu dizabilități și pe eroii noștri militari răniți în teatrele de operații, camarazii noștri de la Echipa INVICTUS România, vreau să îi salut cu recunoștință și respect”, a transmis prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Gică Craioveanu rupe tăcerea: „Am ratat Mondialul din America după o ceartă cu nea Puiu: «Bă oltene, tu faci aici ce vreau eu!»”

CITEȘTE ȘI

OFICIAL Răsturnare de situație: Vlad Enăchescu a plecat de la Pro TV după două săptămâni! Care a fost motivul

EXCLUSIV Gică Craioveanu, despre viața în Spania: „Acum sunt flăcău, divorțat. Mă cunosc doar doamnele de 70 de ani”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează