GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii aprilie: „Cel mai bun fotbalist din România!” + „Și-a pus amprenta în jocul echipei”

Articol de , - Publicat miercuri, 04 mai 2022 12:00 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 12:11

Darius Olaru și Adrian Mutu au câștigat premiile „Jucătorul lunii”, respectiv „Antrenorul lunii aprilie” în ancheta Gazetei. Cum au votat cei 5 specialiști din juriu?

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, a inaugurat în vară două trofee. Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă decernează la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Pentru trofeul "Jucătorul lunii aprilie" GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Rareș Ilie (Rapid), Darius Olaru (FCSB), Jovan Markovici (U Craiova), Florin Tănase (FCSB) și Alexandru Crețu (U Craiova). La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii aprilie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Adrian Mutu (Rapid), Laurențiu Reghecampf (U Craiova) și Anton Petrea (FCSB).

Voturile specialiștilor pentru Jucătorul și Antrenorul lunii aprilie

ILIE DUMITRESCU

  • Rareș Ilie (Rapid) » "Un jucător extrem de important pentru echipă. Impresionează în joc, are o mare dezinvoltură, scoate adversarii cu ușurință din joc. Un lucru extrem de important e că-și asumă acțiuni individuale în momente delicate. A fost decisiv în foarte multe meciuri cu încărcătură. Are un potențial fantastic și îi văd un viitor strălucit, al unui fotbalist de clasă"
  • Adrian Mutu (Rapid) » "Pentru că și-a pus amprenta în jocul echipei, a schimbat-o mult de când a venit. Eficientă pe posesie, cu un nivel foarte bun pe defensivă. Se vede că este o echipă lucrată, cu reacție foarte bună pe cele două faze. A adus un sistem eficient și practic. În plus, are un singur gol încasat în atâtea etape, ceea ce spune foarte mult despre jocul colectiv"

IONEL DĂNCIULESCU

  • Darius Olaru (FCSB) » "A fost pe teren de fiecare dată când FCSB a avut nevoie de el. Faptul că a reușit să strălucească într-o echipă în care Octavian Popescu și Florin Tănase fură toate privirile e doar meritul lui Darius. Un băiat muncitor, talentat, care își vede de treabă și care în aprilie a marcat de două ori și și-a trecut în cont și trei pase"
  • Laurențiu Reghecampf (Universitatea Craiova) » "A avut cele mai multe meciuri în aprilie față de restul antrenorilor și are cinci victorii din cinci în Liga 1. Chiar dacă echipa a suferit în duelul de Cupă cu Sepsi, oltenii pot ajunge în final. Reghe a schimbat fața echipei, a transformat jucătorii și are un mare merit pentru locul din clasament"

LUCIAN GOIAN

  • Rareș Ilie (Rapid) » "În mare creștere, un jucător care începe să-și arate tot mai mult calitățile extraordinare. Un jucător cu gleznă fină, care îndeplinește și rolul de playmaker de multe ori, dar și de macator. A înscris goluri cu execuții pentru care îți trebuie talent pur pentru a le realiza. Iar în aprilie are patru goluri și patru pase decisive"
  • Adrian Mutu (Rapid) » "Un început de drum perfect la Rapid, i-a făcut viața ușoară în relația cu suporterii, având în vedere că el a fost mai apropiat de Dinamo. Își folosește din plin experiența pe care a acumulat-o de la antrenorii imenși cu care a lucrat. În plus, a îmbinat perfect experiența unor jucători cu tinerețea altora"

IONUȚ RADA

  • Darius Olaru (FCSB) » "Cred că a fost luna lui și și-a demonstrat calitățile la FCSB. A marcat goluri, a dat pase de gol, merită premiul în această lună. Este un jucător care surprinde, care iese în evidență, iar în acest moment este cel mai constant jucător din punctul meu de vedere. A avut o lună aprilie bună, bravo lui!"
  • Adrian Mutu (Rapid) » "Îl aleg pentru felul în care a gestionat presiunea de la început, cum a schimbat în bine o echipă care nu arăta organizare în finalul sezonului regulat. Apoi pentru felul cum descrie anumite schimbări tactice, dar și pentru discursul calm, realist. În plus, o mare bilă albă pentru preocuparea doar asupra echipei sale"

ERIC DE OLIVEIRA

  • Darius Olaru (FCSB) » "Pentru mine este cel mai bun fotbalist din România! Fără niciun dubiu! Cred că este mult peste nivelul campionatului românesc în momentul ăsta. Face ambele faze, defensivă și ofensivă, iar în aprilie a dat goluri și pase de gol extrem de importante pentru FCSB, care se chinuie de 7 ani să câștige campionatul"
  • Laurențiu Reghecampf (Universitatea Craiova) » "Un antrenor care transformă în bine echipele la care merge. A făcut-o la FCSB, acum a schimbat jocul și fața Craiovei, în bine. Are nevoie de timp, de jucători care să-i înțeleagă ideile și să pună în practică planul său. O lună plină de succese pe linie în Liga 1, cu 13 goluri marcate și doar 2 primite"

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

Darius Olaru, jucătorul lunii aprilie 2022: „Am avut o lună bună pe planul echipei cu goluri și assit-uri. Acum vreau la națională”

CITEȘTE ȘI:

Darius Olaru, „Jucătorul lunii aprilie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „O lună bună, dar vreau titlul și convocarea la echipa națională”
CEI MAI BUNI
Darius Olaru, „Jucătorul lunii aprilie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „O lună bună, dar vreau titlul și convocarea la echipa națională”
Adrian Mutu, ales „Antrenorul lunii aprilie”! Cum arată voturile + Reacția lui: „Nu trebuie să ne oprim aici”
CEI MAI BUNI
Adrian Mutu, ales „Antrenorul lunii aprilie”! Cum arată voturile + Reacția lui: „Nu trebuie să ne oprim aici”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  04 Mai 2022, 13:41

Specialistii lui peste prajit, nu e unul pe care vre un amarat de club din Liga 1 sa si l doreasca !! Pai ce specialisti sunt astia ma ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează